Zlé počasie neexistuje, iba zle zvolené oblečenie

Na horách to platí dvojnásobne, preto je dobré, byť pripravený na všetky typy počasia. Spolu sa pozrime na vybrané veci s vlastnosťami, ktoré ťa podržia v daždi, na silnom slnku, či dokonca v hlbokej noci.

Thule batoh STIR 25L

Batoh na jednodňovú turistiku, ktorý je odolný nielen voči oderu ale aj poveternostným podmienkam. Výhodou je odnímateľný bedrový a hrudný pás, rýchly prístup ku telefónu alebo občerstveniu na ramennom popruhu. Chrbtová strana batoha je priedušná, čo redukuje aj potenie. Na zadnej strane sa nachádzajú praktické slučky na upevnenie paličiek alebo cepínu. Predáva sa v cene 129,95 €. Viac info nájdete na MTHIKER shope.

Julbo SHIELD REACTIV PERFORMANCE

Vysokohorské technické okuliare v modernom vzhľade a zároveň maximálnej ochrane očí. Okuliare možno opísať ako 2v1. Vďaka odnímateľným textilným bočniciam sa jednoducho premenia z horolezeckých okuliarov na štýlové okuliare do mesta. Sklá majú žltý základ a disponujú rýchlym cca 28-sekundovým reaktívnym časom na stmavnutie a zosvetlenie. Vyrábajú sa v rôznych farebných variantoch a predávajú sa v cene 159,90 €. Viac informácií nájdete na MTHIKER shope.

Force poncho

Niekedy na horách zavládnu aj horšie poveternostné podmienky a nepremokavé pončo oválneho tvaru s kapucňou je ideálna voľba do tých najdaždivejších dní. Ideálna drobnosť v batohu, ktorá zaručí komfort na horách. Vďaka ponču nepremokne vaše oblečenie ani váš batoh. Na boku sa nachádzajú 4 cvoky na zúženie pre prispôsobenie na rôzne veľké typy osôb. Force vyrába pončo zo 100 % PVC. Cena produktu je 6,50 €. Viac informácií nájdete na našom MTHIKER shope.

Black Diamond TRAIL EXPLORER 3

Ľahké a odolné paličky, ktoré sú jednoducho nastaviteľné z troch dielov, ušetria veľa času pri rýchlom výstupe či zostupe. S nastaviteľnými popruhmi na rukoväti poskytujú stabilitu v akomkoľvek technickejšom úseku. Dĺžku paličiek možno nastaviť od 58,5 cm až po 130 cm. Na spodnej strane sa nachádzajú nízkoprofilové turistické tanieriky a odolné oceľové hroty. Black Diamond vyrába paličky v štyroch rôznych farbách a predáva v cene 49,90 €. Viac informácií nájdete na MTHIKER shope.

Haglöfs Rugged Flex

V horách sa mení počasie veľmi rýchlo, preto treba dbať na správny výber nohavíc do viacerých podmienok. Dámske technické nohavice s elastickou časťou na zadnej a kolennej časti pre pohodlný pohyb. Pás je elastický a v spodnej časti disponuje páskami na zúženie. Nohavice sú odolné voči vode a špine, vďaka čomu vám poslúžia na rôzne outdoorové aktivity ako najvrchnejšia vrstva. V ponuke sú v červenej a šedej farbe v cene 159,90 €. Viac informácií nájdete na našom MTHIKER shope.

Scarpa Mojito Trail GTX

Trail verzia Mojito topánok spája ideálny dizajn a funkciu topánok na turistiku, či ako nástupovky pod skaly. Pogumovaná špička chráni pred obitím od skál a zároveň v nich zvládnete aj ľahké lezecké kroky či prechod ferraty. Na zvršok topánky bola použitá koža s vodoodolnou úpravou Gore-Tex, čo zaručuje nepremokavosť. Svojím vzhľadom je však vhodná aj na bežné nosenie do mesta. Cena je 159 €. Viac informácií nájdete na našom MTHIKER shope.

Black Diamond SPOT 350

Čelovka je jedna zo základných vecí pre bezpečný pohyb v horách v prípade zotmenia. SPOT 350 je vylepšená o druhý vypínač pre jednoduchší výber osvetlenia. Lepšia optika poskytuje jasnejšie svetlo s vyššou intenzitou a výdrž batérie možno sledovať na šesťstupňovom merači batérie s tromi LED. Vďaka vodotesnosti dokáže čelovka fungovať dokonca aj pod vodou až do 1,1 m po dobu 30 minút. Black Diamond vyrába čelovku v 5 rôznych farbách v cene 39,90 €. Viac informácií nájde na našom MTHIKER shope.

Ortovox Bivy Pro

Nielen čelovka ale aj bivakovacie vrece vysoko zvyšuje núdzové prečkanie na horách aj počas noci. Vlastnosti ako nepremokavosť, vetruodolnosť a odolnosť voči oderu sú samozrejmosťou. Chráni pred chladom vďaka vnútornej vrstve striebornej fólie, ktorá odráža teplo a je vhodná pre jednu až dve osoby. Bivak môžno použiť ako improvizované transportné sane, čí sedací stan. Predáva sa v cene 99,90 €. Viac informácií nájdete na našom MTHIKER shope.

Atsko Silicone Water Guard

Vysokoúčinný prípravok pre zabezpečenie vodotesnosti textílií. Na zaistenie účinku, stačí jeden nástrek, ktorý je po zaschnutí bez zápachu. Ošetrený povrch je odolný voči vytváraniu soľných škvŕn a „máp”. Je odskúšaný pre všetky textílie z prírodných i syntetických vlákien: nylonu, polyesteru, kompozitných materiálov, vlny a hlavne nepoškodzuje priedušnosť štruktúr s Gore-Texom® a ďalšími membránami. Predáva sa v cene 10,90 €. Viac informácií nájdete na našom MTHIKER shope.

Wilderness Wash Pocket Soap 50 ks

Pri viacdňovom výjazde chce byť človek vždy svieži a čistý. Suché plátky univerzálneho umývacieho prostriedku umyjú vlasy, oblečenie aj riad a zmestia sa do dlane ruky, takže sú ľahko zbaliteľné ako do cestovnej batožiny, tak do expedičného batoha. Sú ekologicky a biologicky rozložiteľné bez fosfátov a parabénov. Je ich možné od seba ľahko oddeliť a nepredstavujú žiadne riziko - nevytečú do batoha. Predávajú sa v cene 3,95 €. Viac informácií nájdete na našom MTHIKER shope.

Pre kompletné informácie o produktoch, prosím, navštívte stránky jednotlivých výrobcov/dovozcov.
info
Testy a predstavenia produktov sa realizujú s produktami a materiálmi zapožičanými od dovozcu danej značky alebo z MTBIKER shopu. Ich obsah a záver je subjektívnym názorom autora.
report_problem Našiel si v texte chybu?

Podobné články

Test: Vlajková loď – Suunto Vertical Titanium Solar

Test: Vlajková loď – Suunto Vertical Titanium Solar

Veľká výdrž batérie, solárny displej, offline mapy priamo v hodinkách či dvojpásmový GNSS. Čo ešte vie ponúknuť nová vlajková loď od Suunto?
S deťmi do hôr – výbava pre rodinné výlety PR článok

S deťmi do hôr – výbava pre rodinné výlety

Deti treba do hôr vystrojiť rovnako ako dospelých – od topánok až po bundu. A čím vkusnejšie oblečenie bude, s o to väčšou radosťou si ho dieťa oblečie.
Prvá pomoc na horách - bezpečne za každých okolností PR článok

Prvá pomoc na horách - bezpečne za každých okolností

Hory sú krásne, no nebezpečné. Preto treba mať so sebou výbavu, ktorú možno využiť v prípade vyhrotenej situácie.
keyboard_arrow_up