Zima je tu - tento kúsok nesmie chýbať v tvojom batohu

Chladné až mrazivé dni sú v horách na dennom poriadku. Počasie jasne smeruje k mínusovým teplotám, ale stále sme ešte v období vetra, daždu a sem tam sneženia. Aby si sa cítil komfortne aj vtedy, dnes sa pozrieme na výber hardshell búnd, ktoré ponúkajú ochranu pred najnepriaznivejší podmienkami.

STORMLINE STRETCH RAIN SHELL bunda

Ak hľadáš model, ktorý má nenápadný design, vhodný do mesta ale aj na nepriaznivé horské podmienky, bunda od Black Diamondu ťa poteší svojou jednoduchosťou a technickosťou zároveň. Vodoodolnosť, priedušnosť a vetruvzdornosť sú jej najsilnejšie stránky. Kapucňa je dokonca kompatibilná s horolezeckou prilbou, či akoukoľvek inou prilbou na športy. Jej cenovka je 350 € a na našom MTHIKER shope ju nájdeš v rôznych farebných vyhotoveniach, nielen v dámskej ale aj pánskej verzii.

STORM EVO bunda

Ak hľadáš technickú bundu na skialp a lezenie po skalách aj ľadopádoch. Zimná, hardshellová bunda od Karposu zvládne akékoľvek nepriaznivé počasie v horskom prostredí. Je vyhotovená z trojvrstvového, membránového materiálu, ktorý spolu s vodoodolnými zipsami a podlepenými stehmi poskytuje ochranu pred vetrom, dažďom a snehom. Ani jej nechýbajú sťahujúce šnúrky a suché zipsy na prispôsobenie k tvojim krivkám. Jej cenovka je 300 € a nájdeš ju na našom MTHIKER shope.

ZANIYAH bunda

Cenovo dostupná vodoodolná a priedušná softshellová bunda s odvetraním v podpazuší zabezpečí komfort aj pri náročných aktivitách. Povrchová úprava je odolná aj voči praniu, takže ju môžeš prať tak často, ako budeš potrebovať. Bunda má dve priestranné bočné vrecká, do ktorých sa zmestia aj zimné rukavice alebo okuliare. Zaujímavý design po boku robí jej vzhľad neprehliadnuteľným. Nortfinder vyrába bundu v troch farebných variantoch a jej cena je 119 € a na našom MTHIKER shope ju nájdeš tiež.

Makalu bunda

Model pre najnáročnejších horských milovníkov v extrémnych podmienkach. Navyše je vyrobená z recyklovaného materiálu, takže je šetrná k životnému prostrediu. Bez ohľadu na to, či ideš k tatranskému plesu, na Matterhorn alebo Mt. Everest, musíš sa na svoje vybavenie spoľahnúť. Mountain Equipment svojej kvalite skutočne dôveruje, preto ponúka desaťročnú záruku na výrobné chyby, bez debát tovar opravi, vymení alebo ti vráti peniaze. Jej cenovka je 339 € a nájdeš ju na našom MTHIKER shope.

Zeno bunda

Ešte raz sa zastavíme pri Mountain Equipment a povieme si o cenovo dostupnejšom modeli v podaní ľahkej a perfektne zbaliteľnej hardshellovej bundy pre tých, ktorí si potrpia na nízku hmotnosť. Je to tvoja voľba pre rýchly skialp, kde oceníš nízku hmotnosť alebo pre ľahkú turistiku, či beh v horách, kde neočakávaš náročné podmienky ale potrebuješ udržať teplo pri zbehu, či zostupe. Predáva sa v dámskej aj pánskej verzii a rôznych farbách. Jej cena je 180 € a nájdeš ju na našom MTHIKER shope.

Pac Plus bunda

Opäť bunda pre milovníkov jednoduchého designu. Ľahká a zbaliteľná nepremokavá bunda s ochranou proti počasiu a vysokou mierou priedušnosti. Ergonomicky šité rukávy pre ľahký pohyb. Nastaviteľný lem a manžety vytvárajú komfort, kde sa nebudeš cítiť „ako vo vreci”. Drobnosti ako vonkajšie pútko na zavesenie bundy a mnoho iných výhod ponúka bunda od Montane. Vyrába sa v dámskej aj pánskej verzii a rôznych farbách. Jej Cena je 289 € a nájdeš ju na našom MTHIKER shope.

Ortovox 3L Deep Shell bunda

Ak si zanietený lyžiar/ka, či freerider/ka a chceš ten najvyšší komfort s nízkou hmotnosťou a neobmedzeným pohybom, pri tejto bunde ti nič z toho nebude chýbať. Voľný strih s nastaviteľnými lemami, odnímateľným snežným pásom, vysokým golierom a veľkou nastaviteľnou kapucňou ti poskytne ochranu a ty si tak môžeš vychutnať každý oblúk ale aj prašan až „po krk”. Farebné prevedenia dámskej aj pánskej verzie ťa určite uchvátia, cenovka je 690 € a nájdeš ju na našom MTHIKER shope.

Lot Rain bunda

Na záver si predstavíme najľahšiu membránovú bundu do každého ročného obdobia a hlavne optimálny komfort počas nepriaznivých podmienok. Oblečieš ju pri výstupe na hory, ak sa rýchlo zmení počasie a tiež ju vieš použiť pri zostupe v kombinácii s izolačnou bundou. Je to jeden z najuniverzálnejších kúskov a preto, ak stále nevieš akú, tak s touto bundou nikdy nebudeš premýšľať, či si ju zbaliť alebo nie. Bude tvojím každodenným komfortom v horách. Cenovka je 219 € a nájdeš ju na našom MTHIKER shope.

Zaujalo ťa niečo? To zďaleka nie je všetko. Viac nepremokavých vecí nájdeš na našom MTHIKER shope.
info
Testy a predstavenia produktov sa realizujú s produktami a materiálmi zapožičanými od dovozcu danej značky alebo z MTBIKER shopu. Ich obsah a záver je subjektívnym názorom autora.
report_problem Našiel si v texte chybu?

Podobné články

Každý si tu nájde svoj kúsok do hôr

Každý si tu nájde svoj kúsok do hôr

Black Diamond sa stala jednou z najznámejších značiek outdoorového vybavenia na celom svete. Svoje miesto si vybudovala vďaka inováciám a neustálemu vývoju.
Novinky vo svete športovej elektroniky - Suunto Race hodinky a Suunto Wing slúchadlá PR článok

Novinky vo svete športovej elektroniky - Suunto Race hodinky a Suunto Wing slúchadlá

Hodinky určené pre tých, ktorých poháňa výkon a chuť pretekať? Nové Suunto Race s nabitými funkciami sú tu aj s prvými slúchadlami pre športovcov z fínskej produkcie.
Test: Vlajková loď – Suunto Vertical Titanium Solar

Test: Vlajková loď – Suunto Vertical Titanium Solar

Veľká výdrž batérie, solárny displej, offline mapy priamo v hodinkách či dvojpásmový GNSS. Čo ešte vie ponúknuť nová vlajková loď od Suunto?
keyboard_arrow_up