Drobnosti, ktoré urobia tvoj výšľap pohodlnejší

Dobrá skialpová túra a pohodlie pri nej nezávisí len od ľahkých lyží, či lyžiarok. Veľakrát ho vedia zvýšiť aj úplné drobnosti.

Haglöfs L.I.M Alpha – 169€

Haglöfs-L.I.M Alpha
Keď sa bavíme o tepelnom komforte, svoju úlohu vie zohrať aj prídavná tretia vrstva. Nohavice L.I.M Alpha sa riadia minimalistickým heslom „Less is more“ a ponúkajú výborný pomer ľahkosti a funkčnosti. Ich hmotnosť málokedy cítiť, či už budú oblečené alebo zbalené v batohu. Zateplenie si berie na starosť Polartec Alpha, pričom ich povrch je impregnovaný a odolný voči vode i vetru. Navyše sa pohodlne obliekajú za pomoci bočného zipsu. Tieto, i podobné nohavice nájdeš na našom MTHIKER shope.

Viking Gaja Bamboo – 69,99€

Viking Gaja Bamboo
Spodná izolačná vrstva je jedným z najdôležitejších prvkov, ktoré zaisťujú, aby sme sa neroztopili pri výšľape, či nezmrzli v zjazde. Dámske termo Gaja Bamboo je vyrobené z bambusových vlákien, vďaka čomu je veľmi príjemné na dotyk a výborne odvádza z tela pot. Zásluhou elastického strihu priľne na telo a zaisťuje tak maximálny tepelný komfort. Okrem toho disponuje antibakteriálnymi a antialergickými vlastnosťami. Spolu s ďalšími kúskami termoprádla ho nájdeš na našom MTHIKER shope.

Camelbak Hot Cap Travel Mug – 31,99€

Camelbak Hot Cap Travel Mug
Turistickú fľašu Hot Cup je možné využiť pri skialpe v zime, no rovnako aj pri turistike v lete – dokáže totiž udržať teplotu studeného nápoja 24 hodín, pri teplom nápoji zas po dobu šiestich hodín. Dôvodom je vákuová izolácia fľaše. Fľaša ako taká je vyrobená z odolnej nerezovej ocele a má dvojstennú konštrukciu. Zásluhou praktického viečka z nej možno piť v akomkoľvek mieste dookola. Okrem toho je možné uzáver rozobrať a umyť ho v umývačke. Túto aj ďalšie termosky nájdeš v našom MTHIKER shope.

GSI Outdoors Microlite 720 Flip – 34,99€

GSI Outdoors Microlite 720 Flip
Termoska Microlite 720 Flip sa vyznačuje najmä nízkou hmotnosťou a vysokou praktickosťou. Vďaka dvom tenkým, 2 mm plášťom udrží nápoj studený po dobu 24 hodín, respektíve teplý po dobu 12 hodín. Okrem toho je uzavretá uzáverom s odklápacím vekom na tlačidlo, ktoré je možné ovládať aj v rukaviciach. Samotná termoska je ale kompatibilná aj s klasickým uzáverom, Twist Lid. Vo viacerých farebných kombináciách ju spolu s ďalšími termoskami nájdeš na našom MTHIKER shope.

Karpos Light – 15€

Karpos Light
Multifunkčnú elastickú šatku Karpos Light možno využívať pri širokej škále športov, okrem iného aj pri skialpinizme, a zároveň rôznymi spôsobmi – ako šatku, čelenku, či potítko. Spája v sebe maximálny komfort a zároveň vysokú priedušnosť, takže je možné ju nosiť napríklad aj pod prilbou. Je vyhotovená z polyesterových vlákien, ktoré jej dodávajú potrebnú ľahkosť. Tento nákrčník, jeho iné farebné varianty a i ďalšie kúsky nájdeš na našom MTHIKER shope.

Maloja Sarnonicom – 10€

Maloja Sarnonicom
Pri skialpinizme treba pred chladom chrániť aj hlavu, či už pomocou čiapky, alebo počas miernejších podmienok a slnečného počasia aj čelenkou. Čelenka Maloja Sarnonicom je vyrobená z recyklovaných materiálov, ktoré jej dodávajú elasticitu, a tak sadne každému. Funkčnosť dopĺňa aj príťažlivý dizajn. Vďaka jej konštrukcii je možné nosiť ju aj pod prilbou. Je dostupná vo viacerých farebných kombináciách a spolu s ďalšími kúskami ju nájdeš na MTHIKER shope.

Movement 3Tech Alpi HoneyComb – 169€

Movement-3Tech Alpi HoneyComb
Dá sa kúpiť si prilbu na lyžovanie, prilbu na skialpinizmus, či prilbu na cyklistiku. No všetky naraz? Movement 3Tech spĺňa bezpečnostné normy pre každú jednu odnož. Kombinuje v sebe nízku hmotnosť, vysokú funkčnosť a moderný dizajn. Jej odvetranie je riešené systémom so štruktúrou včelieho plástu, ktorý dopĺňa klasický ventilačný systém 3Tech Alpi. K tomu je veľmi jednoducho nastaviteľná otočným kolieskom. Spolu s ďalšími skialpinistickými prilbami ju nájdeš na našom MTHIKER shope.

Black Diamond Neve Pro – 160€

Black Diamond-Neve Pro
Ľahké hliníkové mačky Neve Pro sú výborným doplnkom k skialpovým lyžiarkam. K tým sa upínajú prostredníctvom automatického mechanizmu, kombinovaného s poistným remienkom. Stabilitu v šmykľavom teréne zabezpečuje desať hrotov, z čoho predné a zadné hroty sú vysoko tvarované pre zlepšenie výkonu. Pod pätou i špičkou je osadený ABS systém, ktorý zabraňuje nabaľovaniu snehu v týchto miestach. Spolu s ďalšími mačkami ich nájdeš na našom MTHIKER shope.

Black Diamond Spot 350 – 39,99€

Black Diamond-Spot 350
Čelovka Black Diamond Spot 350 je skvelým doplnkom na nočné výstupy. Poskytuje svietivosť až 350 lúmenov s dosvitom 86 metrov. Svietiť dokáže hneď v niekoľkých režimoch, ktoré sa medzi sebou dajú prepínať praktickým tlačidlom. Okrem toho si po vypnutí a opätovnom zapnutí pamätá posledný režim i úroveň jasu. Je napájaná pomocou troch AAA batérií a poteší aj certifikáciou IPX 8. Dostupnú v dvoch farbách ju spolu s ďalšími čelovkami nájdeš na našom MTHIKER shope.

Ortovox Piz Boe – 130€

Ortovox Piz Boe
Elegancia spojená s komfortom? To je sukňa Ortovox Piz Boe, praktický doplnok k skialpovým nohaviciam. Je totiž spratná, ľahká a v neposlednom rade pohodlná a hrejivá. Práve hrejivosť a odolnosť je výsledkom kombinácie materiálov, vlnenej izolácie Swisswool® a ripstop materiálu Pertex® Quantum. Okrem toho je skvele prispôsobivá vďaka strečovým panelom z materiálu Merino Naturtec Light. Sukňu nájdeš aj v Ice Waterfall prevedení spolu s ďalšími sukňami na MTHIKER shope.

Silvini Cucca – 91,99€

Silvini Cucca
Na pohodlie dám pri skialpových výšľapoch myslia aj v českom Silvini. Ich sukňa Cucca je zateplená syntetickým materiálom Primaloft. Zapína sa pozdĺžnym zipsom, no aby neobmedzovala v pohybe, na jej boku sa nachádza ďalší, drobnejší zips. Okrem toho je vybavená dvoma praktickými vreckami na zips, ktorý ich chráni pred snehom, či nečistotami. Elastický pás sa dá dodatočne stiahnuť aj šnúrkami. Túto, i ďalšie sukne nájdeš na našom MTHIKER shope.

Pre viac pohodlných kúskov, vhodných na skialp, môžeš navštíviť náš MTHIKER shop.
Zdroj fotografií: archív redakcie
info
Testy a predstavenia produktov sa realizujú s produktami a materiálmi zapožičanými od dovozcu danej značky alebo z MTBIKER shopu. Ich obsah a záver je subjektívnym názorom autora.
report_problem Našiel si v texte chybu?

Podobné články

Test: 4-ročná skúsenosť s nohavicami Silvini Soracte

Test: 4-ročná skúsenosť s nohavicami Silvini Soracte

V tomto teste sa podelím o moju skúsenosť so skialpovými nohavicami, ktoré ma sprevádzajú už štvrtú sezónu.
Veľký a Malý Rozsutec - zimná edícia

Veľký a Malý Rozsutec - zimná edícia

Päť hodín ráno, na ruke „vrčia“ Gamin-y, čaká nás dlhý deň. Potichu sa vykrádam z domu s jasným cieľom...
Nezameniteľný Klenovský Vepor

Nezameniteľný Klenovský Vepor

Náš silvestrovský výstup na Vepor bol sprevádzaný hmlou a nie najkrajším počasím, no presne také turistiky sú dobré na tréning hlavy a vôle.
keyboard_arrow_up