Jarná turistika a jej výbava

S oteplením sa menia aj nároky na oblečenie či inú výbavu do hôr. Dnes sa pozrieme na niekoľko vhodných kúskov.

Montane Protium Hoodie – 81,99 €

Montane Protium Hoodie mikina
Fleecová mikina s mriežkovou štruktúrou Protium Hoodie je vyrobená z rýchloschnúceho materiálu, nesúceho názov Thermo Grid. Zabezpečuje rýchly odvod potu a výbornú termoreguláciu, zatiaľ čo nijakým spôsobom neobmedzuje v pohybe. Je výrazne komfortná, za čo vďačí použitiu plochých uzamknutých švov a svojmu strihu. Na odkladanie vecí sa zíde množstvo vreciek, ktoré sú uzatvárateľné kvalitnými zipsami YKK VISLON. Spolu s ďalšími mikinami ju nájdeš na našom MTHIKER shope.

Northfinder Karlie – 79,20 €

Northfinder Karlie dámska bunda
Dámska bunda Karlie je spoľahlivou „zbraňou“ do jarného vetra a prehánok. Jej základ totiž tvorí tkanina s 2,5-vrstvovou membránou, ktorá je odolná ako voči vode, tak aj voči vetru. Táto membrána je situovaná v exponovanejších miestach, ako sú plecia, kapucňa či hrudník. Na druhej strane spodok bundy je vysoko priedušný a odolný voči oderu. Táto časť je ošetrená vodoodolnou DWR úpravou a ponúka maximálnu voľnosť pohybu. Tento i ďalšie modely nájdeš na našom MTHIKER shope.

Karpos LOT Rain – 219 €

Karpos LOT Rain bunda
Maximum ochrany v akomkoľvek počasí? Model LOT Rain je vyrobený z ultraľahkého nylonového materiálu spojeného s membránou Gelanots Ultralightshell, ktorá disponuje vodným stĺpcom 20 000 mm, no na druhej strane je vysoko priedušná. Poslúži spoľahlivo v daždi, snežení, vetre i krúpach. Aby bola vodoodolnosť maximalizovaná, sú všetky švy podlepené a na viacerých miestach sa nachádza sťahovacia šnúrka. V ďalších farebných prevedeniach ju aj s inými modelmi nájdeš na našom MTHIKER shope.

Smartwool Hike Light Cushion Crew – 24 €

Smartwool Hike Light Cushion Crew ponožky
Ponožky Hike Light Cushion Crew sa radia medzi veľmi pohodlné modely, keďže sú vyhotovené z osvedčenej merino vlny s certifikáciou ZQ. Stavajú na predošlom známom modeli PhD® Outdoor a preberajú z nich to najlepšie. Spodná časť chodidla je mierne spevnená a poskytuje zvýšenú oporu pri dlhších túrach a náročnejšom teréne. Sú na nich strategicky rozmiestnené zóny z priedušného meshu, ktorým z nich odchádza vlhkosť. Spolu s ďalšími modelmi ich nájdeš na našom MTHIKER shope.

Black Diamond Astro 250 – 19,90 €

Black Diamond Astro 250 čelovka
Astro 250 predstavuje malého a šikovného spoločníka na večerný či nočný výlet. Vďaka kompaktným rozmerom a konštrukcii sa zmestí kamkoľvek a nezavadzia. Poskytuje svetelný tok 250 lúmenov s funkciou stmievania i stroboskopu. Takto si každý dokáže prispôsobiť úroveň jasu svojim potrebám. Vďaka funkcii Brightness Memory si čelovka pamätá posledné nastavenie pred vypnutím. Čelovka je dostupná v štyroch farebných prevedeniach a podobné modely nájdeš na MTHIKER shope.

Black Diamond Trail Explorer 3 – 49,99 €

Black Diamond Trail Explorer 3 turistické palice
Prínosy palíc pri turistike sa nedajú spochybniť – či už pre lepšiu stabilitu chôdze v šmykľavom teréne alebo odľahčenie nôh pri výstupe. Palice Trail Explorer 3 sú trojdielne, čo znamená jediné – kompaktnosť. Zmestia sa hocikam a je možné ich opätovne rozložiť a zaistiť systémom FlickLock. O zmienenú stabilitu sa starajú najmä odolné oceľové hroty na spodku paličiek. Na výber sú aj v ďalšom farebnom vyhotovení a spolu s ďalšími modelmi ich nájdeš na našom MTHIKER shope.

Rock Empire Comfort Reverse – 79,99 €

Rock Empire Comfort Reverse karimatka
Na jar sa zlepšujú aj podmienky pre diaľkové treky a všeobecne prespávanie v prírode. Neoddeliteľnou súčasťou je aj karimatka, ako napríklad Rock Empire Comfort Reverse. Patrí medzi samonafukovacie karimatky s výbornou izoláciou. Dosahuje hodnotu tepelného odporu, teda R-value 4, ktorá je dosiahnutá použitím peny s otvorenými pórmi. Celok váži 850 gramov, no výrazným spôsobom ovplyvňuje spánok k lepšiemu. S ďalšími modelmi ju nájdeš na našom MTHIKER shope.

Kayland Inphinity W’S GTX – 199 €

Kayland Inphinity W’S GTX obuv, topánky
Dámske topánky Inphinity W’S GTX sú určené predovšetkým na túry v stredne vysokých pohoriach a na dlhé túry. Jej devízami sú ľahkosť a pružnosť, spolu s výbornou priľnavosťou v rôznorodom teréne. Povrch topánky pozostáva zo semišu spojeného so spevňovacími vláknami. Medzipodrážka EVA zas pôsobí ako tlmiaci element, zatiaľ čo výstupky na podrážke Vibram Multiverse Hike vynikajú svojou samočistiacou schopnosťou. Tieto i iné topánky nájdeš na našom MTHIKER shope.

Tecnica Plasma MID GTX – 220 €

Tecnica Plasma MID GTX obuv, topánky
Tecnica Plasma už na prvý pohľad zaujme svojou nízkou hmotnosťou, čo ocenia najmä turisti obľubujúci epické výlety. Na jar sa s nimi netreba báť vbehnúť ani do hlbšieho snehu, keďže semišový zvršok je doplnený Gore-Tex membránou, ktorá prispieva k nepremokavosti a zároveň je priedušná. Okopový lem zlepšuje odolnosť. Aby topánka všade držala ako prikovaná, je vybavená podrážkou Vibram Plasma s prívlastkom Megagrip. Ďalšie modely topánok nájdeš aj na našom MTHIKER shope.

Osprey Talon 22 III – 137,90 €

Osprey Talon 22 III batoh
Batoh Talon III je multifunkčný a ľahký batoh, využiteľný pri širokej škále športov. Dôvodom je jeho pohodlnosť, množstvo nastaviteľných popruhov a aj chrbtového panelu so systémom AirScape a jednak aj množstvo pútok na palice či cepín. V útrobách batohu sa nachádza sieťované vrecko, kam je možné vložiť napríklad rezervoár na vodu. Na vonkajšej strane dobre poslúži uchytenie na prilbu či bočné vrecká s kompresnou funkciou. Spolu s ďalšími batohmi nájdeš tento model na našom MTHIKER shope.

Jetboil Flash Carbon 1L – 139,99 €

Jetboil Flash Carbon 1L varič
Ak by malo varnú sústavu Jetboil vystihnúť jedno slovo, bola by to efektívnosť. Tento varič dokáže priviesť do varu 0,5 litra vody za necelú minútu a pol vďaka efektívnemu rozvodu tepla. Zároveň s varičom obdržíš aj varnú nádobu o objeme jeden liter, plastový kryt sa zas dá využiť ako pohár či odmerka. Varenie v mrazoch mu tiež nerobí problém, rovnako ani náročné podmienky či nerovný povrch – vďaka trojnožke získa súprava stabilitu. Ďalšie kempingové variče nájdeš na našom MTHIKER shope.

Ak hľadáš ďalšiu výbavu pre jarné výlety, môžeš navštíviť náš MTHIKER shop.
info
Testy a predstavenia produktov sa realizujú s produktami a materiálmi zapožičanými od dovozcu danej značky alebo z MTBIKER shopu. Ich obsah a záver je subjektívnym názorom autora.
report_problem Našiel si v texte chybu?

Podobné články

Prvá pomoc na horách - bezpečne za každých okolností PR článok

Prvá pomoc na horách - bezpečne za každých okolností

Hory sú krásne, no nebezpečné. Preto treba mať so sebou výbavu, ktorú možno využiť v prípade vyhrotenej situácie.
Turistická sezóna sa otvára - máš všetko? PR článok

Turistická sezóna sa otvára - máš všetko?

Tatranská uzávera končí, sneh je takmer všade úplnou minulosťou a teploty stúpajú. I tentokrát platí, že na niektoré kúsky výbavy neradno zabúdať a iné vedia veľmi pomôcť.
Oblečenie vyrobené s láskou k prírode PR článok

Oblečenie vyrobené s láskou k prírode

Už sme zvyknutí, že vieme zohnať množstvo kvalitných kúskov oblečenia a výbavy. Čo však také, ktoré okrem kvality nezaťažuje prírodu?
keyboard_arrow_up