Urazove poistenie, Alpenverein
Keď ťa zamestnávateľ vyšle na služobnú cestu do zahraničia, tak je zodpovedný on. Od prekročenia slovenskej hranice von až po prekročenie hranice naspäť. Samozrejme, môže sa vyviniť (pekné slovo), ak sa preukáže, že si zo schodov padol spitý a nebolo to po pracovnej večeri, alebo si dopravnú nehodu zavinil ty porušením predpisov... Preto zamestnávatelia uzatvárajú pri vyslaní zamestnanca do cudziny cestovné poistenie. Tí normálni zamestnávatelia... Lebo naozaj doprava pozostatkov na Slovensko je drahá.
nemylil by som si to s poistenim, kde osobe vznika narok na odskodnenie ...
Nemáš pravdu. Je to naviac klasické poistenie. Normálne ides k moru a havarujete tak ošetrenie a zachranné prace su hradene. Skočis zo skaly do mora, zraniš sa je to poistené. Myslíš prečo tam je taká cena. Jedine čo tam nieje je tá batožina. Niekomu sa nemusia pozdávať tie max limity. Taktiež ,je tam odškodnenie tretích strán. Čiže ak by si v zahraničí niekomu sposobil uraz a zažaloval by ta a chcel by odškodné, tak je to poistené na dost velku sumu
na "dovolenku k moru" ....
okrem iného má ešte jednu podstatnú (aj keď nie veľmi "vyhľadávanú VEC") a tou je doprava pozostalého domov v rámci poistenie, čo pri niektorých cestovateľsko-dovolenkových destináciách môže byť zničujúca suma
na Gardu, alebo zahraničnú, (aj obyčajnú) lyžovačku by som bez AV asi nešiel ....
Dá sa pripoistit ešte trvala invalidita tá nieje zahrnuta v poistení. Ako hovorim mám tam celu rodinu tak som to dost podrobne studoval a pytal sa. Ešte jedna vec, nieje tam poistena strata alebo kradež batožiny, ale ak nemáš colnu deklaráciu alebo podobne ako dokážeš akú hodnotu mala batožna. Zdlhavé dokazovanie a malá šanca si uplatnit škodu. ak len predsa hladate niečo ine skuste union ale tam tiež cena vycháda podobne kedže si treba pripoistit šport.
chápeš to dobre
(a ja to chápem tak, že AV automaticky nepredpokladá, že každý je podvodník)
bolo by dobré pripomenúť, že toto nie je klasické úrazové poistenie, aby si to niekto nemýlil
ak sa ti stane nehoda v aute cestou na chalupu, bude ťa ratovať záchranka alebo hasiči .... (a následne liečiť) za "štátne"
(v zahraničí by to mohlo byť inak)
nemusim byt ani pravnik a uz tu vidim nezrozumitelne vyjadrenia.
edit: a turistika detto. to mozem kedykolvek tvrdit ze idem na turistiku keby sa mi v aute nieco stalo.
Celosvetovo platné poistenie pre členov Alpského klubu (Alpenverein Weltweit Service) je neoddeliteľnou súčasťou členstva. Tento systém poistenia zabezpečuje poistnú ochranu pre všetkých členov AV (Rakúsky Alpenverein) pri úrazoch vo voľnom čase pre oblasť záchranných akcií. Poistná ochrana platí pre prevoz zo zahraničia do miesta trvalého pobytu, pre prevoz v krajine trvalého pobytu, pri repatriácii a za liečebné výkony pri úrazoch pri aktivitách vo voľnom čase, pri výkone povolania a pri chorobe. Alpenverein Weltweit Service platí na celom svete okrem poistenia zákonnej zodpovednosti a poistenia právnej ochrany, tieto poistenia platia iba v Európe.
Poistenie ktoré je súčasťou členstva v AV, platí pre všetky športy, okrem športov prevádzkovaných vo vzduchu (parašutismus, paragliding, závesné lietanie a podobne). Poistenie neplatí tiež pre úrazy v domácnostiach.
este raz....
pista Naozaj myslis urazove poistenie? = ze dostanes peniaze ked sa ti stane uraz. Take poistenie ma zmysel najma pre zivitelov rodin ako kompenzacia vypadku prijmu pocas urazu.
to nevadí, stačí že som si istý ja.