Urazove poistenie, Alpenverein
Tak hlavne si treba prečítať, na čo slúži Alpenverein.......a to odkáž aj svojej poisťovačke.....
je na to samostatna tema
asi treba riesit konkretne pripady a tvoja poistovacka ma isto svoje argumenty
no flame
Inak keď som nemal deti a bol v horách non-stop vo voľnom čase, platil som si to, teraz sa už pripoistujem len keď niekam idem... Ale neviem podľa akého algoritmu mi sem tam pošlú novú kartičku, aj keď si to už neplatim...
Ale Alpenverein si už pár rokov platím.
Minulý rok sme museli volať pomoc chalanovi pod Grossglocknerom, ktorý si po páde na ľadovci (paradoxne pád lanového družstva zapríčinil druhý človek) vykĺbil rameno. Tiež priletel vrtuľník, ale ako to dopadlo, či bol poistený alebo nie, to už neviem. Všetci zúčastnení museli na druhý deň vypovedať na polícii, to sa tiež oplatí 😄.
Ale asi mi to uz je jasne viacmenej
Čo je technický zásah?
Je to všetko to, čo nehradí zdravotná poisťovňa:
náklady spojené s výkonom záchrannej činnosti alebo s pátraním,
náklady na vyhľadávanie a vyslobodzovanie osôb v tiesni,
náklady na poskytovanie prvej pomoci osobe v tiesni, s vylúčením nákladov, ktoré je zo zákona povinná hradiť zdravotná poisťovňa (t. j. výkon lekára, lieky),
náklady na prepravu k najbližšiemu dopravnému prostriedku zdravotníckeho zariadenia, prípadne náklady na prepravu priamo do zdravotníckeho zariadenia,
v najtragickejšom prípade prevoz telesných pozostatkov,
pritom nezáleží na tom, či sa turista riadil alebo neriadil bezpečnostnými pokynmi Horskej záchrannej služby, ak sa také niečo stane, musí hradiť náklady.
Mna ked znasali dva mesiace dozadu hasici z lesa mam cakat fakturu?To ako aj ked mi barak pridu hasit mam cakat fakturu?Nerozumiem....