Urazove poistenie, Alpenverein
http://www.activeplanet.sk/clanok/alpenverein-2018-od-192017-novinky-cenniky-zmeny
Akonahle sa budes pohybovat v Alpach, kde sa na 90% nepohybujes na cyklotrase, pripadne spadas do kategorie zjazd na horskom bicykli ( tak si specifikuje tusim union) co je asi tazko uhadatelne s poistovnou ze jazda v Alpach dole kopcom nie je zjazd ,tak ti tamto poistenie je na nic
Teda ak bezna poistovna,tak poistenie extremny sport, nakolko uz vacsina si dava ako extremny sport zjazd na horskom bicykli.
Na buduci rok mozno idealne dat Alpinverein, ale ten zas neriesi napriklad autonehodu, alebo uraz v obci, iba v horach.( opravte ma ak sa mylim) Takze ideal asi nejaka kombinacia.
hm, ja mam na platobnej karte toto vsetko za 30€/rok
7dní v Rumunsku organizovaný trip po značených singloch, trailoch, cestách a pod.?
Zatiaľ u mňa favorit Union za nejakých +/-33eur/8dní.
pripadne ze to maju dobre zratane: preco potom nevedia zratat to co chcem ja? nech si vyrataju % ake chcu, kde je problem?
nejak si proste protirecis, na jednej strane vravis ze to maju perfektne vsetko zratane a na druhej ze sa to neda zratat tak ako chcem
Ak si dáš poistiť byt na 100 000 Eur, tak ti ho poistia, len ak máš zabezpečovacie zariadenie a bezpečnostné dvere. To si prídu pozrieť, tá poistná suma je veľká. A samozrejme, musíš preukázať, čo do tej hodnoty vstupuje (nielen hodnota bytu, ale aj to, čo je v tom byte) Riziko bude napr. 1%, takže zaplatíš poistné 1000 Eur ročne. Nafinguješ, že ti niečo z bytu ukradli - napr. za 5 tis. Eur. Policajti musia dať hlásenie, ako k činu došlo - napr. vlámaním. Bezpečnostné dvere (po amortízácii) ti zaplatia. Zabezpečovacie zariadenie nefungovalo? Tvoj problém, malo fungovať, plnenie sa zníži - podľa toho čo máš v zmluve...
Poisťovne neodrbeš... Dá sa, ale musí to byť hodne prešpekulované, pretože tu už bolo hodne chytrákov a mudrákov...
lol, nerob zo seba šaša ...