Kempovanie a vsetko okolo toho (stany, spacaky, karimatky, varice...)
a staci mu sekera, pilka, nozik, obyc cajnik.... obycajy vlneny sveter, ziadne super hyper moderne materialy a pod... podobnych videii tam ma viac, a viac z nich ma milionove zhliadnutia...
Nie. Ani ma to nenapadlo, a ani neviem, kde by som ich hladal. Mal som len staticke mapy z gugla a bol som rad, ze sme nasli aspon to, co sme nasli.
A v stavebninách ste skúšali?
pro tom benzinovom sa asi skor da kontrolovat zostatok benzinu, je tak?
plynovú kartušu si možeš prevážiť.. plyn v nej je v gramoch, takže ak vieš počiatočnú hmotnosť budeš vedieť kolko ti kedy zostáva.. alebo sa ponára do vody, tým zistíš hladinu náplne, ale tiež si treba odsledovať koľko to vlastne je..
na 3 dni by si mal vystačiť bez problémov
tento v Sku
alebo ešte mám skladací grill, ten nosím keď dakam ideme s deckami "opekať" lebo na palice sú malé a netrpezlivé.. už som na tom varil aj polievku v ešuse..
Skombinovať s týmto: https://outdoor.sk/produkt/redukcia-var/
https://www.horydoly.cz/horolezci/prepousteci-ventil-na-plyn.html
este taka otazka, pri tom plynovom asi nikdy presne neviem, kedy mi dojde plyn, ci?
Na niektorých kartušiach sú značky % keď ju položíš do vody, podľa toho ako sa ponorí tak hladina vody na "stupnici" ukáže koľko % plynu ešte ostáva.
teda vyhodiť do kovového odpadu, alebo darovať plničovi
a keď sa už zdá skoro prázdna, tak ešte stále dosť vydrží ( aspoň v teple, v mraze treba na konci prihrievať)
plnenie kartuší nieje žiadna veda, treba odvážiť plnú novú, prázdnu a plniť na max 80% rozdielu a nie veľa krát, v oceľových bombách je v plyne bordel aj voda a kartuša môže od nej z vnútra prehrdzavieť
ja som sa na to chystal, ale varič s výmenníkom má tak nízku spotrebu, že to stráca zmysel
este taka, mozno hlupa otazka, tam kde predavaju kartuse, beru prazdne na vymenu?
V mraze sa zatial varit nechystam, skor jar-leto-jesen
kimlo na ako dlho a kam (civilizácia či príroda) plánuješ výletovať?
Dáš nejaký link na ten titánový drievkáč?
a keď sa už zdá skoro prázdna, tak ešte stále dosť vydrží ( aspoň v teple, v mraze treba na konci prihrievať)
plnenie kartuší nieje žiadna veda, treba odvážiť plnú novú, prázdnu a plniť na max 80% rozdielu a nie veľa krát, v oceľových bombách je v plyne bordel aj voda a kartuša môže od nej z vnútra prehrdzavieť
ja som sa na to chystal, ale varič s výmenníkom má tak nízku spotrebu, že to stráca zmysel
a vacsinou tieto varice vyuzivame aj na 24h pretekoch (vid. foto)... na parky, kavu, caj... tak chcem mat svoj varic, nech sa na nikoho nemusim spoliehat
este taka otazka, pri tom plynovom asi nikdy presne neviem, kedy mi dojde plyn, ci?
kimlo na ako dlho a kam (civilizácia či príroda) plánuješ výletovať?
A hej, treba si davat bacha, v principe su 3 systemy na plyn: 1) sroubovaci; 2) nacvakavaci; 3) prepichovanie kartuse; a nie kazdy typ sa da (lahko) zohnat hockde na svete. Na druhu stranu, benzinak treba dat tiez bacha, napr. zakladny whisperlite sa neodporuca pouzivat s nicim inym ako technickym benzinom (vo svete sa to predava pod desiatkami roznych nazvov, napr. "white gas", "coleman gas", etc), pretoze bezny/letecky benzin, okrem toho ze obsahuju aditiva, nie su take ciste, a teda mozes lahko/lahsie zaniest trysku.
A niekto sa tu pytal na plnenie kartusi. Akoze, bud to nerob, alebo si kup benzinak - financne bud usetris len par eur oproti novym kartusiam, alebo benzinak budes mat itak nakoniec lacnejsi. 4-6e za 0.5kg plynu vs ~1e za 0.5l technickeho benzinu na +- rovnake mnozstvo varenia.
Ale napr. tusim corsair to robi, ak som ho spravne zachytil v niektorej z tem. Osobne, je to imo "velmi velka empiria" (nenaplnat na viac ako +-60% povodneho mnozstva plynu) nehodna toho rizika a namahy. Ale su na to po nete navody.
Keď chceli variť zistili, že sú nekompatibilní.
Dodnes sa na tom smejeme.
posledný komentár: 20. 12. 2025 o 9:44