Zdravim skialpinisti...chcem sa opytat,ci neviete nejake dobre trasy kedze ideme s drahou na Silvestra na Smrekovicu.Hladam na nete hladam a nic nenachadzam...
Ani nenájdeš, lebo tam nič nie je.
To je taká lesnejšia časť hrebeňa. Dá sa pásikovať asi len po hrebeni. Lyžovačka trochu je z Malej Smrekovice. Inak tam je vlek. To asi vieš. Jediné kde by sa dalo polyžkovať viac je len Rakytov. Ale to by museli byť ideálne snehové podmienky. Bo to je skoro vždy abo vyfúkané, abo dosť lavinózne. Ďalej po hrebeni by si asi nestihol. My sme na chate pod Borišovom lyžovali v lese pomedzi stromy, lebo na holiach bolo veľmi lavinózne. Perfektná lyžba v prašane. Až budeš mať také podmienky na silvestra, tak sa dá vyblázniť na hociktorej strane hrebeňa.
P.S: Nezlom lyže. A tak ma napadá, keď vám tam veci vlečie tatrovka(aspoň to tak bývalo), prihoď bajk a môžeš skúsiť zimný zjazd do Podsuchej.
si ma potesil bol som tam tak v zime 1999,neviem ci este funguju oba vleky co tam boli,tam sa trochu da poslapat,no taku aspon hrebenovku by som dal...budeme tam 6 dni,tak to by ma moc nebavilo sa len spustat na vleku...popozeram este mapu tych miest co si spominal.
Bike bohuzial nehrozi,na 99% ho nechavam v NL,teda este uvidim ako to bude vyzerat so snehom,ale na tie 3 tyzdne sa mi ho neoplati vliect...
Hrebeň je taká bežková nuda. Dá sa "odbehnúť" na Krížnu, pustiť sa nejakou dolinkou a nazad.
Osobne však neverím, že na Silvestra bude na to dosť snehu. Nechal by som si priestor aj na bikovú alternatívu.
akym smerom sa tiahne ten hreben?Mala Smrekovica-Rumbare alebo na Perusin alebo po zelenej cez Malu Smrekovicu?Pozeram na tuto mapu => http://www.turistickamapa.sk/
A kde je Krizna?Idem si oci vyocit a nevidim ju.
Takze Silvester bez snehu?Ani nevrav...ale ked to bude tak vyzerat pred nasim odchodom domou,tak sa staviam na hlavu a beriem biky
JANOSIKOVA KOLKAREN (asi 1KM od zotavovne)- perfektna velka luka ale skor na BEZKY abo BIKE
hm...obzrieme to,je to po tej zelenej...snad uz tam nejaky freeride po lese z nejakeho kopca (alebo aspon sneh:) najdeme.A co ta Skalna Alpa alebo vrch Smrekovica nenajde sa tam cosi?
Velka smrekovica je cela zalesnena a na malej je ta spominana KOLKAREN.
Ale v tej mape je to zle zaznacene, lebo kolkaren nie je ta zalesnena oblast ale ta velka luka na sever od zotavovne tesne pod vrcholom malej smrekovice....aj na tej nepodarenej mape ju vidno
Na SA su sice luky ale na lyzovanie su dost kratke
Cela ta oblast smrekovice je skor bezecky areal ako skialpinisticky.
Mal si si vybavit ubytovanie na Kralovej Studni (oblast Kriznej) ak si sa chcel pasovat
no to by musela byt na Kralovej Studni voj.rekreacna chata rozmyslam sa vybrat jeden den rano autom zo Smrekovice na tu Kriznu,uvidime ake budu podmienky a co tam najdeme,prve dni sa zrejme len potulame po okoli Smrekovice a potom uvidime ako to bude vyzerat.Odkial sa zacina trasa na Kriznu-Kralovu Studnu-od Tureckej alebo Vysnej Revucej?Inac cela ta mapa je na dve veci a necitatelna
to warzone: nevrav mi ze si si na Smrekovici vybavil PRku.
ani neviem sa mi to ako podarilo,v marci som vyvolaval ci maju cosi este a ze uz vsetko plne,ale napisali si ma keby ktosi vypadol a ked tu zrazu v oktobri telefonat...konecne silvester ako ma byt
no to by musela byt na Kralovej Studni voj.rekreacna chata rozmyslam sa vybrat jeden den rano autom zo Smrekovice na tu Kriznu,uvidime ake budu podmienky a co tam najdeme,prve dni sa zrejme len potulame po okoli Smrekovice a potom uvidime ako to bude vyzerat.Odkial sa zacina trasa na Kriznu-Kralovu Studnu-od Tureckej alebo Vysnej Revucej?Inac cela ta mapa je na dve veci a necitatelna
Na Kriznu sa to da zmaknut za jeden den pochodu aj priamo zo Smrekovice, ale okolo silvestra su dost kratke dni aj sneh moze byt este sfukany................
zeby ste si zahovorili jednu noc na Kralovej Studni a na druhy den nazad.
Zdola na Kriznu asi najjednoduchsie z Tureckej.
Da sa aj z osady Rybô ale to som este nesiel, isli sme uz z Donovalov bocnym hrebenom cez Zvolen, Velky Sturec, Rybovske sedlo na Kriznu, ale to je strikovanie pomedzi stromy.
no neviem si tu vzdialenost cez kopce predstavit a neriskoval by som ze nedojdeme,tak zrejme ako som pisal (ked bude sneh) poslapeme po okoli a uvidime,ale najskor by som vybehol hned rano autom do Tureckej a odtial ako pisal duracer(dik)
Tu som na daco narazil. Aspoň pre zákl. inspiraciu.
Blízke okolie je nádherné, hemží sa to tu prírodnými rezerváciami – Skalná Alpa, Jánošíkova kolkáreň, hradené jazero Blatné, Kundráčka, Rumbáre, Matejkovský kamenný prúd. Najbližší panoramatický výhľad poskytuje Rakytov – dominanta liptovskej časti hrebeňa a najnavštevovanejší kopec (dostupný po zelenej značke cca 2 hodiny od hotela). V zime, pri podozrivých snehových podmienkach, nedoporučujem ani traverz – nebezpečné lavinózne miesto. Hotel je mimoriadne vhodne situovaný ak sa chystáte na hrebeňovku Veľkej Fatry po liptovskej vetve hlavného hrebeňa – je vzdialený od hotela Kráľova studňa na dobu celodenného bezproblémového pochodu cca 8 hodín. Opačným smerom na Májekovu chatu na Malinnom brde pri Ružomberku sa dostanete za cca 4 hodiny (s ďaľšou asi 1 hodinou treba rátať ešte na cestu k železničnej stanici v Ružomberku). Od chaty pod Borišovom je Smrekovica vzdialená cca 6 hodín, čo umožňuje rôzne kombinácie nocľahu pri pohybe po hlavnom hrebeni. Bolo by chybou nespomenúť aj fakt, že najmä trasa Smrekovica – Ružomberok spĺňa v zime všetky predpoklady pre bežkárskych nadšencov. Podrobné informácie sa dajú vyčítať z mapy VKÚ č.121 Veľká Fatra alebo z turistického sprievodcu spoločnosti Dajama v edícii S batohom po Slovensku diel č. 6 Veľká Fatra.
tak Vam dik za tipy,stravili sme na Smrekovici krasnych 6dni,co to pobehali,teda Janosikovu Kolkaren(dalej sme sa nedostali,na Malino Brdo sa uz ist nedalo),Skalna Alpa,Smrekovice a vysli sme si aj na Kriznu z Tureckej ako ste nam radili,bolo SUPER a mozte sa pokochat nad krasnymi vyhladmi
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTHIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
To je taká lesnejšia časť hrebeňa. Dá sa pásikovať asi len po hrebeni. Lyžovačka trochu je z Malej Smrekovice. Inak tam je vlek. To asi vieš. Jediné kde by sa dalo polyžkovať viac je len Rakytov. Ale to by museli byť ideálne snehové podmienky. Bo to je skoro vždy abo vyfúkané, abo dosť lavinózne. Ďalej po hrebeni by si asi nestihol. My sme na chate pod Borišovom lyžovali v lese pomedzi stromy, lebo na holiach bolo veľmi lavinózne. Perfektná lyžba v prašane. Až budeš mať také podmienky na silvestra, tak sa dá vyblázniť na hociktorej strane hrebeňa.
P.S: Nezlom lyže. A tak ma napadá, keď vám tam veci vlečie tatrovka(aspoň to tak bývalo), prihoď bajk a môžeš skúsiť zimný zjazd do Podsuchej.
Bike bohuzial nehrozi,na 99% ho nechavam v NL,teda este uvidim ako to bude vyzerat so snehom,ale na tie 3 tyzdne sa mi ho neoplati vliect...
Osobne však neverím, že na Silvestra bude na to dosť snehu. Nechal by som si priestor aj na bikovú alternatívu.
http://www.turistickamapa.sk/
A kde je Krizna?Idem si oci vyocit
Takze Silvester bez snehu?Ani nevrav...ale ked to bude tak vyzerat pred nasim odchodom domou,tak sa staviam na hlavu a beriem biky
hm...obzrieme to,je to po tej zelenej...snad uz tam nejaky freeride po lese z nejakeho kopca (alebo aspon sneh:) najdeme.A co ta Skalna Alpa alebo vrch Smrekovica nenajde sa tam cosi?
Ale v tej mape je to zle zaznacene, lebo kolkaren nie je ta zalesnena oblast ale ta velka luka na sever od zotavovne tesne pod vrcholom malej smrekovice....aj na tej nepodarenej mape ju vidno
Cela ta oblast smrekovice je skor bezecky areal ako skialpinisticky.
Mal si si vybavit ubytovanie na Kralovej Studni (oblast Kriznej) ak si sa chcel pasovat
SILVESTER AKO MA BYT BEZ BIKU?!?
pardon za ot nemohol som si odpustit
Na Kriznu sa to da zmaknut za jeden den pochodu aj priamo zo Smrekovice, ale okolo silvestra su dost kratke dni aj sneh moze byt este sfukany................
zeby ste si zahovorili jednu noc na Kralovej Studni a na druhy den nazad.
Zdola na Kriznu asi najjednoduchsie z Tureckej.
Da sa aj z osady Rybô ale to som este nesiel, isli sme uz z Donovalov bocnym hrebenom cez Zvolen, Velky Sturec, Rybovske sedlo na Kriznu, ale to je strikovanie pomedzi stromy.
Blízke okolie je nádherné, hemží sa to tu prírodnými rezerváciami – Skalná Alpa, Jánošíkova kolkáreň, hradené jazero Blatné, Kundráčka, Rumbáre, Matejkovský kamenný prúd. Najbližší panoramatický výhľad poskytuje Rakytov – dominanta liptovskej časti hrebeňa a najnavštevovanejší kopec (dostupný po zelenej značke cca 2 hodiny od hotela). V zime, pri podozrivých snehových podmienkach, nedoporučujem ani traverz – nebezpečné lavinózne miesto. Hotel je mimoriadne vhodne situovaný ak sa chystáte na hrebeňovku Veľkej Fatry po liptovskej vetve hlavného hrebeňa – je vzdialený od hotela Kráľova studňa na dobu celodenného bezproblémového pochodu cca 8 hodín. Opačným smerom na Májekovu chatu na Malinnom brde pri Ružomberku sa dostanete za cca 4 hodiny (s ďaľšou asi 1 hodinou treba rátať ešte na cestu k železničnej stanici v Ružomberku). Od chaty pod Borišovom je Smrekovica vzdialená cca 6 hodín, čo umožňuje rôzne kombinácie nocľahu pri pohybe po hlavnom hrebeni. Bolo by chybou nespomenúť aj fakt, že najmä trasa Smrekovica – Ružomberok spĺňa v zime všetky predpoklady pre bežkárskych nadšencov. Podrobné informácie sa dajú vyčítať z mapy VKÚ č.121 Veľká Fatra alebo z turistického sprievodcu spoločnosti Dajama v edícii S batohom po Slovensku diel č. 6 Veľká Fatra.