Takže kedže nelyžujem a celkom sa v zime nudím chcem vyskúšať Snowboard, kedysi dávno som trochu behal na skate tak sa snád nezabijem Hlavne ak by ste mi skúsenejší vedeli poradiť aký board a tak, meriam 184cm, vážim 82kg a nohu mám 28,5cm na začiatok určite len bazár, vyskúšať si či vôbec ma to chytí a tak, viem akurát že je lepšie drevené jadro a zatial som vybral toto http://sport.bazos.sk/inzerat/33510102/ZACHOVALY-SNOWBOARD-BLIZZARD--VIAZANIE-VOLKL.php
čo poviete?
Rovnaké myšlienky som mal aj ja. Odvtedy už prešlo pár rokov. Začalo to pekelne narazeným trtáčom, odpísaným kolenom, boľavými zápästiami, potom pokračovalo zničením dvoch lacných viazaní, ukradnutou doskou, kúpou lepších topánok .... Nie žeby som mal extra rád sneh ale rozhodnutie na staré kolená mať desku bolo fajn. Ale či bude hento dobrá kúpa ti nepoviem.
Turbi, chcel by som ta vidiet ake divociny si stvaral. Ja opatrnejsi som skoncil len s vyrazenym dychom parkrat na zaciatku.
Laro - aj takato moznost je na zaciatok, ako zistit, co chces - http://shop.rossignol.sk/rs/rosstest.jsf
ja som si kúpil na učenie "Surf" tak ho nazval kámoš bol rovnako vysoký ako ja a bez vykrojenia, s viazkom na tvrdé lyžiarky.
Ak ho chceš len na učenie, tak je to jedno, na mojom sa naučil bráško, synovec aj neter. potom si už pokúpili dosky podľa štýlu aký chceli jazdiť....
Ak nelyžuješ, prvý sklz si skúšaj na úplnej rovinke, keď si skejtoval postoj Ti bude prirodzený, ale doska môže uletieť aj do strany..... Preto na začiatok len minimálne rýchlosti, kým spoznáš odozvy na Tvoje pohyby.
tiež som mal parádne narazenú kostrč a hlavne keď na druhý deň spadneš na už obitú, to je iná paráda.
v hlbšom snehu sa môžeš pustiť aj kusa strmšie, nepôjde to tak rýchlo a padáš do perinky, postoj máš vtedy s väčšou váhou na zadnej nohe.
veľa zábavy Ti prajem.
Díki moc za skúsenosť, mám už vybratý nejaký komplet z bazáru,ako píšeš na začiatok úplne stačí obyčaj, no chcel som sa zatial učiť len tu v okolí po kopcoch bez vleku, len sa bojím či bude kde či ešte vôbec nasneží...
Odporúčil by som zaplatiť si aspoň na hodinu inštruktora, nech ti vysvetlí všetky základy okolo toho, aby si sa nenaučil nejakým zlozvykom a nemal s tým potom problémy. Ono na začiatok to chce veľa trpezlivosti, lebo viac budeš na zemi ako na doske Ale dá sa to.
Niečo som kukal, ale nechcem pim platiť , ale nie určite je to dobrá vec porozmýšlam tu nablízku by sa niečo našlo ale kukal som aj nejaké videá myslím že z nich sa základy nejaké dajú osvojiť. Ved niekto sa to naučil aj sám za domom,vyskúšam ak to nepôjde zverím sa odborníkom
erikmir zlozvyky sú chlastanie fetovanie a fajčenie.....
Určite ho to inštruktor naučí rýchlejšie, ale prečo mu zatiaľ žiadny nenapísal ako na to?
ten pocit, keď sa podarí prvý oblúk na frontside Ti nikto nevezme
Tak board doma! vyskúšané len na kopci bez vleku ale dosť strmom -žial jediný kde je este sneh, a je to paráda , tvrdo som sa napadal ale techniku "stromček" som si rýchlo osvojil no do oblúkov je to daleko, hlavne že balance viem celkom udržať a hlavne zastaviť ale už viac bez vleku nie! Hrozne to vyčerpáva no strašne sa bojím ísť na pomu, nemáte na to nejaké rady?
Najlepšie sa jazdí na tých tatra pomách, či ako sa to volá. Proste ten vlek čo je na spodu u toho taniera zahnutý, takže ťa potom tyč netlačí na stehno a štartuje ťa semafór. Na tom sa jazdím najradšej. Inak klasický vlek, asi jak hovorí wladix, treba vypnúť zadnú nohu, nastaviť sa pod lano a už sa len snažiť nespadnúť. Občas sa ešte zvyknem zadnou noho odrážať ako na skejtborde aby ma to nevystrelilo keď sú v tom tie pružiny moc vyťahané. Sedačku by som potom skúšal až neskôr. Ono aj tak ti vlekári nedovolia sadnúť na to s vypnutým snowboardom a vystupovanie keď ešte nevieš ako tak jazdiť je troch zložitejšie.
Milí chlopi! Snowboarding je vášeň , ktorej sa rovná možno surfing na mori, je to životný štýl a postoj. Sám som začínal neskoro , mal som už 20 na krku a do snb školy som chodil s 5-6 ročnými chlapcami. Verte že správne základy ťa naučia len inštruktori, ktorí nielen vedia, ale hlavne vedia ako to naučiť. Vidím opakovane na svahoch od Košickej Jahodnej po čierne traily na Chopku u jazdcov chyby a návyky, ktoré trebalo odstrániť v počiatkoch a na dosiahnutých správnych základoch sa už dá veľmi ľahko napredovať. A ešte. Základný postoj, váha na prednej nohe a vedieť padať sú základy bez ktorých len ťažko objavite krásu snowboardingu a skorej vás od ďalšieho napredovania odradia modriny na prdely a narazene zápästia. Sám som začínal pod vedením skúsených inštruktorov /stačí 7-10 dní intenzívneho kurzu /a to isté radím každému začínajucemu boardistovi a to už jazdím temer 20 rokov.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTHIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Laro - aj takato moznost je na zaciatok, ako zistit, co chces - http://shop.rossignol.sk/rs/rosstest.jsf
Ak ho chceš len na učenie, tak je to jedno, na mojom sa naučil bráško, synovec aj neter. potom si už pokúpili dosky podľa štýlu aký chceli jazdiť....
Ak nelyžuješ, prvý sklz si skúšaj na úplnej rovinke, keď si skejtoval postoj Ti bude prirodzený, ale doska môže uletieť aj do strany..... Preto na začiatok len minimálne rýchlosti, kým spoznáš odozvy na Tvoje pohyby.
tiež som mal parádne narazenú kostrč a hlavne keď na druhý deň spadneš na už obitú, to je iná paráda.
v hlbšom snehu sa môžeš pustiť aj kusa strmšie, nepôjde to tak rýchlo a padáš do perinky, postoj máš vtedy s väčšou váhou na zadnej nohe.
veľa zábavy Ti prajem.
erikmir zlozvyky sú chlastanie fetovanie a fajčenie.....
Určite ho to inštruktor naučí rýchlejšie, ale prečo mu zatiaľ žiadny nenapísal ako na to?
ten pocit, keď sa podarí prvý oblúk na frontside Ti nikto nevezme