Súťažné lyžovanie / bežkovanie / snowboardovanie...
Že Vlhovej a Maze pomohol k progresu nepopieram, ale nie každému sadne jeho štýl. Ani tie dve s ním nakoniec neostali, Vlhová s ním bola asi najdlhšie, ale tiež to už vyzeralo, že po tých skúsenostiach skončí s lyžovaním. Ak by s ním bola ešte o rok dlhšie, teraz by sa už možno venovala deťom a nie slalomu.
vďaka roku trápenia s Magonim začne teraz dosahovať lepšie výsledky - ale to by si musel tréningu rozumieť aby si nepísal také naivné hlúposti, horšia trénovanosť má zotrvačnosť trvajúcu nejakú dobu - efekt zlepšenia inou lepšou prípravou sa neprejaví za mesiac, dva rovnaku ako sa určitú dlhšiu dobu dá aj po zaradení horšej fyzickej prípravy ťažiť z predchádzajúcej kvalitnej
„Petra bola vždy dynamická, ale teraz má užšiu stopu, pôsobí, že lyžuje viac s ľahkosťou. Počas jazdy zájde o zopár decimetrov menej, čo znamená, že si skráti stopu o 4 či 5 metrov,“ vysvetľovala vo vysielaní.
Napriek vysokému náskoku jej jazda nebola bez chýb. Pred druhým medzičasom riskantne prešla cez nerovnosť. Napokon bol jej prejazd týmto úsekom štvrtý najrýchlejší zo všetkých.
„Okamžite zabrala ďalší oblúk, z rýchlosti nestratila nič,“ opisovala zaváhanie Kurfürstová.
„Petra sa momentálne môže poraziť iba sama svojimi chybami,“ dodala.
„Petra veľmi popracovala na svojich štartoch,“ všimla si expertka televízie JOJ Šport, bývalá lyžiarka Jana Wollnerová
Ale ja nie som žiaden odborník, enem očumovač.
na tej rovine v GS, SG a Downhill je to okrem citu pre sklz (ktorý rozhoduje hlavne v SG a Downhill) a znalostí tratí - kolko krát lyžiarka prešla dané celé SG a Downhill trate svetového pohára v pretekárskej rýchlosti teda v pretekoch svetového pohára - zrejme vo veľkej miere aj o servise + kvalite lyží (aká je rýchla sklznica) a aero faktoroch závislých okrem zaujatia optimálneho postoja aj od veľkosti čelnej plochy tá potom závisí od výšky a váhy - ,,objemu,, lyžiarky a toto Petra moc výhodné nemá + od poveternostných podmienok teda komu ako a ktorým smerom viac zafúka nárazový vietor, komu viac nasneží s pribúdajúcim časom počas pretekov, komu sa s pribúdajúcim časom počas pretekov viac oteplí, komu ako v ktorej časti pretekov vyjde alebo zájde kvoli viditeľnosti slnko, padne alebo rozplynie sa hmla a na to všetko má zas vplyv štartové číslo a nie len cit pre sklz ako si naivne myslí muffin
Myslim, ze prejde cas, mozno az Petra skonci so zavodenim, kedy uzna Magoniho zasluhu na velkom globuse a budu v pohode. On vedel, ze na vtedajsie celkove prve miesto z nej musi vytlct vsetky sily. Uz sa to znovu asi nepodari, ani si nemyslim ze by to este znovu chcela podstupit. Len ak by sa niektora sezona vyvijala velmi priaznivo a ona mala bez vypadkov nazbierane maximalne mozne body v SL a GS, mozu to Vlhovci skusit...
Ak sa to všetko v správnu dobu stretne, tak bedňa bude - možno aj najvyššia.
v slalomoch už dorovnala Kosteličovú
Puta madre cabron - to boli emócie. Yessss!!!!
A som veľmi rád že Kačena L je späť - minulá sezóna nebola hodná jej kumštu.
Ale ja nie som žiaden odborník, enem očumovač.
posledný komentár: 10. 10. 2025 o 22:20
posledný komentár: 19. 8. 2025 o 10:04