No odbornik, bol tam lad ci makko? Bo sice cas dobry ale nesla ktovieako … a vynasalo ich okrem tessy teda poriadne
fajne bolo neska, čerstvy sneh, menej sa bala, jak že nešla ktovie ako, ved celkom dobre, druhá skončila z devať, škoda že začalo fukat a preteky zrušili
neska bolo krásne vo Fínsku na prvom kole svetového pohára, klasický štýl, skoro ako u nás onehdaj na Štrbskom Plese ked ešte bola normálna klíma, za zimu napadlo dva metre snehu, naťahaných 50 kilometrov tratí vo Furkotskej doline, k Jamskému plesu, poza FIS, ...
@dotm Vôbec si to nepochopil, pretože asi nie si expert na lyžovanie a nesleduješ moderné trendy... 😉 Je to úplne opačne. Najviac sa bála Vlhová a ostatné menej.
nepochopili ste to - dnes nebol ľad, všetky sa preto boja menej, +- rovnako, len Vlhová má väčšiu výhodu lebo sa môže na rozdiel od ľadu v oblúkoch do lyží poriadne opret a pri väčšej váhe ide z kopca rýchlejšie
Ivan nepoznám Ťa, ale z toho čo trepeš som si istý, že nielen že nevieš lyžovať, ale na lyžiach si stál maximálne na lyžiarskom v 7.ročníku...
Žiadny lyžiar nemá na kopci strach. Ešte raz a pomaly: ŽIADNY.
ivanTy sa fakt rozumies lyzovaniu. Ostan pri wattoch a statistikach radsej prosim. Ale este par veci mi povedz, preco na tom strmom bola rychlejsia sifrinka, aj ked je lahsia? A preco, aj vlhovej, tak utekali lyze ked sa tak pekne vedela opriet do snehu. A preco nevznikali obrovske ryhy a rigoly ked to bolo tak makke?
Ivan nepoznám Ťa, ale z toho čo trepeš som si istý, že nielen že nevieš lyžovať, ale na lyžiach si stál maximálne na lyžiarskom v 7.ročníku...
Ešte raz a pomaly: TREPEŠ NEZMYSLY ŽE ŽIADNY LYŽIAR NEMA NA SVAHU STRACH. Každý aj Strachová, ... má strach.
ivanTy sa fakt rozumies lyzovaniu. Ostan pri wattoch a statistikach radsej prosim. Ale este par veci mi povedz, preco na tom strmom bola rychlejsia sifrinka, aj ked je lahsia? A preco, aj vlhovej, tak utekali lyze ked sa tak pekne vedela opriet do snehu. A preco nevznikali obrovske ryhy a rigoly ked to bolo tak makke?
To som rád ked si pochopil že rozumiem lyžovaniu, len pri wattoch nezostanem, na strmom bola šifrinka rychlejšia lebo vdaka menšej váhe sa menej zabárala do dnešného stredne mäkkého porchu ale celkový čas mala lepší Vlhová lebo získala čas na menej strmých úsekoch kde sa zabárala v oblúkoch o niečo menej ako na strmých - suma sumárum po zrátaní plusov a mínusov dosiahla celkový lepší výsledok
Presne podľa pravidiel Mohsovej stupnice tvrdosti zjazdoviek.
Veľmi poučná debata.
nie mohsovej ale tiež sú podľa tvrdosti povrchu, teploty, vzduchu rozne zjazdovky - od extrém ľadu /vlani Kranjská Gora, .../ cez stredne tvrdé, mäkké s určitou väčšou vrstvou snehu, časti zmrznutého povrchu ktorá v oblúkoch odletuje od lyží /vlani Jasná, .../, po mäkké pri plusových teplotách
no vidíš máš pravdu sa tam na vašej rovine poučíš že pretekári majú rôzne povrchy podľa tvrdosti, mäkkosti podkladu,
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTHIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Počasie je tam dobrý humus.
fajne bolo neska, čerstvy sneh, menej sa bala, jak že nešla ktovie ako, ved celkom dobre, druhá skončila z devať, škoda že začalo fukat a preteky zrušili
neska bolo krásne vo Fínsku na prvom kole svetového pohára, klasický štýl, skoro ako u nás onehdaj na Štrbskom Plese ked ešte bola normálna klíma, za zimu napadlo dva metre snehu, naťahaných 50 kilometrov tratí vo Furkotskej doline, k Jamskému plesu, poza FIS, ...
Ešte raz a pomaly: TREPEŠ NEZMYSLY ŽE ŽIADNY LYŽIAR NEMA NA SVAHU STRACH. Každý aj Strachová, ... má strach.
To som rád ked si pochopil že rozumiem lyžovaniu, len pri wattoch nezostanem, na strmom bola šifrinka rychlejšia lebo vdaka menšej váhe sa menej zabárala do dnešného stredne mäkkého porchu ale celkový čas mala lepší Vlhová lebo získala čas na menej strmých úsekoch kde sa zabárala v oblúkoch o niečo menej ako na strmých - suma sumárum po zrátaní plusov a mínusov dosiahla celkový lepší výsledok
O lyžovaní vieš presne toľko, čo o cyklistike.
Idem prebehnúť psa a uvidíme čo bude, dúfam, že to dá - budem palce držať 👍
Veľmi poučná debata.
Veľmi poučná debata.
nie mohsovej ale tiež sú podľa tvrdosti povrchu, teploty, vzduchu rozne zjazdovky - od extrém ľadu /vlani Kranjská Gora, .../ cez stredne tvrdé, mäkké s určitou väčšou vrstvou snehu, časti zmrznutého povrchu ktorá v oblúkoch odletuje od lyží /vlani Jasná, .../, po mäkké pri plusových teplotách
no vidíš máš pravdu sa tam na vašej rovine poučíš že pretekári majú rôzne povrchy podľa tvrdosti, mäkkosti podkladu,