Pešia turistika
Bezvýhľadový vrchol, pod ňou ide jedna lesná cesta, ktorú mám v pláne niekedy v budúcnosti prejazdiť
Vápenná - normálne od Uhlísk opustiť červenú značku, najprv lesnou cestou potom chodníčkom, sa napojiť na žltú z P.Podhradia a prísť na Vápennú, v lete som to skoro celé dal, ale ku koncu bolo pár popadaných stromov. Keby sa tie odstránili, tak je to šlapateľné až priamo na vrchol (na fulle
Extrémnosti typu: po červenej od Mesačnej lúky po skalách mi stačilo raz a od Sološnice po červenej hore len smerom dole
Záruby - pre ten pocit som tam to železo vyniesol - 2 krát. Najmenej tlačenia je akokoľvek prísť do sedla Záruby a ten kúsok po zelenej hore vyniesť.
PS: škoda že nám zrušili/zamkli tému Malé Karpaty v sekcii Cyklotrasy, tam by takéto keci boli ideálne, bolo to prehľadné a ľahko nájditeľné
lto: v podstate si si svojou otázkou aj odpovedal, dá sa to dojsť a prejsť s bikom, ale nie na ňom
Je tam síce hrebeňový chodník, ale množstvo driev a hlavne skál by zabraňovalo akejkoľvek plynulej jazde. Ale keďže každý to môžeme vnímať ináč, definitívnu odpoveď ti nedám. Ja by som to určite nešiel.
Veterlín, Čelo a Javorina sú jediné sedemstovky, ktoré som nedal na biku
Cieľ bol prejsť naraz všetky kopce v Malých Karpatoch, ktoré majú nad 700 metrov, je ich jedenásť a podarilo sa
Trasa: http://img4.imageshack.us/img4/2697/mapazq.jpg
Krásny deň, celkovo som stretol až 3 ľudí a na veľa rôznych miestach lesných robotníkov.
Trasa je "nenáročná" a týmto ju odporúčam každému, kto má rád toto pohorie. Možno niekoho inšpirujem.
Sološnica-Vápenná-Čertova dolina-lúky-Plavecké Podhradie.
Poznatok z dnešného dňa, zjazd po značke z Vápennej dole do Sološnice je podľa stôp od bicyklov mimoriadne obľúbený
Keby som to nevidel na vlastné oči tak neuverím.
Skalnaté oblasti majú radi, či už tu v okolí kameňolomu, ale aj inde...
Kamziky
Tak som to dam dnes navštívil aj ja.
Trasa: Stupava Obora-po modrej Staré hájne-krížom cez les nad kameňolom, dole
Vodopády sú tam dva, jeden slabší a vyšší a jeden "silný" a nižší.
Len škoda, že som nemal gumáky, goretex sranda je na toto krátka.
Po premoknutí topánok som tam už chodil kade tade, bolo to jedno
EDIT: plus malé video so zvukom.
http://img687.imageshack.us/img687/962/29130112.mp4
Zajtra som sa tam aj tak chcel vybrať, teraz sa to potvrdilo. A samozrejme že pešo
Vidím, že vodopád v kameňolome opäť po roku funguje, odporúčam ísť až priamo k nemu, je to zážitok a Hlboča sa pri ňom môže schovať
Pre zaujímavosť minuloročné fotky z 12.3.2009.
Škoda, že som vtedy nemal gumáky, goretex bol na toto krátky
PS: prečo je to v téme pešia turistika?