Pešia turistika
Všetky sú fotené na Panasonic FZ18.
Posledná je 5 snímok po 60s/f8/ISO100/, tá sa mi tiež páčí (okrem šumu
Čiže zajtra nejdeš na novoročný výjazd tmax?
Namiesto bicykla, peší výšlap na Devínsku Kobylu (17,7km/5h).
Pôvodne plánovaný nočný výjazd okolo Moravy som pre hmlu radšej zrušil
neviem o tom ci existuje nejaky zoznam uzavretych chodnikov.ja som si to vyguglil o tom rozsutci.mozno by bolo dobre sa informovat priamo na sprave np mf
Správa Národného parku Malá Fatra
Hrnčiarska 197
013 03 Varín
tel.: 041/569 23 11 041/569 23 11
fax: 041/507 14 15
e-mail: [email protected]
Informačné stredisko OP Štefanová
tel.: 041/ 569 53 38 041/ 569 53 38
to iste by som odporucal spravit aj pri ostatnych pohoriach
K Peterklinu, ide tam len miestna-neoficiálna značka zo Sološnice (červeno-biela). Ja som sa niekde pod sedlom Skalka odpojil z červenej a išiel krížom cez les, po lesnej ceste a zasa krížom cez les a hmlu na vrchol.
Tá "lanovka" patrí ku kameňolomu a zrejme preváža vyťažený materiál priamo do cementárne na páse.
Ale sem vlastne ani značku netreba, stačá ísť smerom na najvyšší bod a príde sa sem. Horšie to bolo pre mňa smerom dole, keď som aj napriek gps-ku zle odbočil a skončil pri kameňolome namiesto na modrej značke pri Baďure
Jak je to vlastně s těma uzávěrama? Předevčírem jsem byl na Baranci, který je podle mapy sezonně uzavřený, v terénu ale žádná tabulka nebyla. A jít se dalo i na roháčský hřeben. I o tom Rozsutci jsem si myslel, že je uzavřený, tak jsem vždy chodil jenom Kriváň a Stoh. Kde najdu seznam uzavřených chodníků?
Podla mapy co som pozeral tam nejde ziadna cesta ani znacka, ale tvari sa to, ze tam ide nejaka lanovka?
Inak ten pohlad z Vapennej v inverzii je krasny.
Samozrejme by som si dal rád ten výstup aj ja niekedy. Tento rok som tam bol 2x no ešte v lete.
Či je oficiálne otvorený Rozsutec cez zimu neviem, nikde som nehľadal info. Zvyčajne však je otvorený cez letné mesiace.
myslim ze su volne velky aj maly.velky bol uzavrety cez zimu vraj kvoli erozii,ale uz je teraz otvoreny.zajtra tam je tradicny silvestrovsky vystup
Na Peterkline je to pekné, ale dnes len samá hmla.
Len som zvedavý či to vydrží aj zajtra
... ktorý je momentálne uzavretý.