V ruksaku mám stále hodenú tú takú malú, čo boli v Lidli. Prihodil som do nej ešte pár drobností z expirovanej autolekárničky. Nosím ju so sebou na všetky aktivity kde nosím ruksak (bicykel, turistika, skialp). Zatiaľ som ju nepotreboval, ale nie je taká ťažká aby mi vadilo nosiť ju so sebou.
Základ je podľa mňa aby obsahovala nejaké leukoplasty, dezinfekciu a obväz keď treba znehybniť nejakú končatinu.
Ja som si vyrobil vlastnú, dal to do zipovacieho sáčku, ten ešte do jedneho a oblepil ho ductape-om , ale naštastie som ju ešte nemusel použiť. Ale to je skôr taká KPZ a nie lekárnička.
Ja nosím svoje veci - kompletku, také, ktoré viem, že v prípade zranení viem použiť lebo ak sa niekomu niečo stane aj vážnejšie tak v podstate v malej lekárničke nájdeš leukoplastíky a gázové obdĺžničky a také veci, čiže záleží aj od toho, čo vieš použiť a čo by si dokázal s tým čo máš ošetriť.
Po mojich skúsenostiach na biku mám (ak beriem ruksak) len 2 obväzy a jeden rozdelený elastický obväz v nepremokavom obale. Viac na prvotné ošetrenie (aj je ho vôbec treba) nepotrebujem. Moja stratégia je definitívne ošetrenie pri aute alebo doma (alebo na najbližšom mieste privolať HZS, RLP, VZZS ak je to nutné). V aute mám aj tak svoje veci (dezinfekciu, gázy, obväzy, elastické obväzy, leukoplasty, mastné tyly, nožnice čo strihajú) a ofic. auto lekárničku ani neplánujem otvoriť (možno iba pre fóliu). Buď sa dostanem zakrvavený z lesa alebo tam zomriem
Leukoplasty sú v teréne zbytočné, nedržia na spotenom a špinavom tele, radšej nechať menšiu ranu na vzduchu. Dezinfekcia fajn, ale aj tak kým prídem k autu, tak je po sterilite.
Ja zas mám spravenú lekárničku "na všetko" Len ju prehadzujem medzi batohmi, či idem na bike, alebo turistiku.
Obsah:
- obväz
- háčik na kliešte (ten čo predávajú pre zvieratá)
- dezinfekčné tampóny
- obväz taký ten lepiaci obdĺžnik
- nejaký tramal čo mi zostal (zaviedol som keď som si v lese zlomil kľučku, a musel som sa odtiaľ dostať do civilizácie, a chytali ma mdloby). Dúfam že nikdy to nebudem jesť.
- nejaké antihistamiká (zaviedol som keď ma doštípali v lese osy)
- gumené rukavice
Keďže ju prehadzujem, a mám ju vždy so sebou, tak tam mám aj švajčiarsky nožík + kresadlo + hajzelpapier + Al fóliu + kúsok ducktape na prípadné opravy.
Lekárničku mám ešte obmotanú elastickým opaskom (v prípade núdze ako škrtidlo).
Obal lekárničky je Deuter, taký do ruky.
Bol som v dvoch Lidloch a po lekarnicke ani stopa. Ist do dalsich s neistym vysledkom by bolo stratou casu.
fixska Vyzera to ako pekna kopka veci. Aj ti nejaky priestor pre dalsie veci v ruksaku zostane, alebo musis zapriahnut dalsieho serpu?
Ten batoh je 11 l na fotke a toto som tam mala teda dlaha, rolka folie (s tym inak aj "opravis" kopu veci), tejpovaci leukoplast, tie lepiace stehy rychlositia, termofoliu, klasicku lekarnicku kde su obvazy, gumenne rukavice, noznicky, leukoplasty a ten druhy obal tam dettol a klasickz elastický obväz a jedna vella naplast a hlavne trojcipa satka. Plus privesok s hygienickou ruskou na umele dychanie Toto nosim aj na turistiku a na skialp. A v tomto batohu som mala este 2l vody, tenku bundu, tycinku, gel, vreckovky, peniaze s dokladmi, mobil, blikacky, blatnik, kľúče Mozem ti to odvazit. Kazdopadne, stalo sa ze sme sli dole zo Stefanicky na lyziach a chalan mal vyklbne rameno,... takže aj ak sainemu stane, vies pomoct. A aj takou prkotinou akonleukoplastom ak ma niekto na turistike začínajúci pľuzgier.
Ta sa hodi aj pod zranenho ked lezi a tak na izolaciu/zateplenie, fixnes nou aj panvu keby daco.... inak videli ste to video ked si Cedric Gracia prerazil rajdami tepnu na nohe av skoro vykrvacal? To na nom kolenom klacal chalan kym dosiel vrtulnik, kokos brutal
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTHIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Zatial sa mi nikdy nic neprihodilo, ale clovek nikdy nevie
Základ je podľa mňa aby obsahovala nejaké leukoplasty, dezinfekciu a obväz keď treba znehybniť nejakú končatinu.
https://doprirody.prakticky.sk/2017/06/13/nemate-este-v-batohu-lekarnicku-potom-si-urcite-vezmite-tu-z-lidla/
Na internete som videl kopu lekarniciek a neviem si vybrat
https://www.municak.sk/prezitie/lekarnicka-v-textilnom-puzdre-olivova/
V nedelu idem na tyzden do Velkej Fatry, preto vyberam z obchodov, kde je dostupna ihned.
fixska Vyzera to ako pekna kopka veci. Aj ti nejaky priestor pre dalsie veci v ruksaku zostane, alebo musis zapriahnut dalsieho serpu?
Leukoplasty sú v teréne zbytočné, nedržia na spotenom a špinavom tele, radšej nechať menšiu ranu na vzduchu. Dezinfekcia fajn, ale aj tak kým prídem k autu, tak je po sterilite.
Obsah:
- obväz
- háčik na kliešte (ten čo predávajú pre zvieratá)
- dezinfekčné tampóny
- obväz taký ten lepiaci obdĺžnik
- nejaký tramal čo mi zostal (zaviedol som keď som si v lese zlomil kľučku, a musel som sa odtiaľ dostať do civilizácie, a chytali ma mdloby). Dúfam že nikdy to nebudem jesť.
- nejaké antihistamiká (zaviedol som keď ma doštípali v lese osy)
- gumené rukavice
Keďže ju prehadzujem, a mám ju vždy so sebou, tak tam mám aj švajčiarsky nožík + kresadlo + hajzelpapier + Al fóliu + kúsok ducktape na prípadné opravy.
Lekárničku mám ešte obmotanú elastickým opaskom (v prípade núdze ako škrtidlo).
Obal lekárničky je Deuter, taký do ruky.
Ten batoh je 11 l na fotke a toto som tam mala teda dlaha, rolka folie (s tym inak aj "opravis" kopu veci), tejpovaci leukoplast, tie lepiace stehy rychlositia, termofoliu, klasicku lekarnicku kde su obvazy, gumenne rukavice, noznicky, leukoplasty a ten druhy obal tam dettol a klasickz elastický obväz a jedna vella naplast a hlavne trojcipa satka. Plus privesok s hygienickou ruskou na umele dychanie
NP České Švýcarsko / Nationalpark Sächsische Schweiz
po letnych mordovackach na bicykli, lahke poflakovanie sa medzi pieskovcami
- Pravčická brána
- Edmundova - Divoká soutěska
- Pavlínino údolí
- Rudolfúv kámen, Vilemínina stěna, Mariina vyhlídka
- Bastei
- Schrammsteine - Vyhliadka, ďaleký výhľad
- Zřícenina Dolského mlýna
- Panská skála