Hlavne nebrat tazke turisticke boty /ja som mal take bezne a aj tie boli hore az moc/ .. zbytok fotiek https://www.zonerama.com/lto-sk/Album/6592784 .. ja som sa nebal, lebo Lukas povedal, ze istenie netreba, tak som mu veril .. lezeci usek nahore od Gerlachovskeho sedla na Gerlach , aj ked vyzeral na pohlad brutalne, bola parada, fakt super, ale nadole by som to bez istenia teda ist nechcel. A este vcera ma ruky/ramena boleli tak, ze som mal problem nieco davat/vyberat zo zadnych vrecak
lto, parada. Tato foto je zo zostupu, vsak? Je to nejaky najviac exponovany usek? Ked si pisal, ze bez hore si siel istenia a vzapati ze bez istenia by si dole nechcel ist, znamena to ze dole si bol isteny?
edit: este ked by si narocnost exponovanych usekov vedel s niecim porovnat...je to nieco ako Priecne sedlo? Alebo Lomnicak Emereciho narekom?
Henta fotka ano, je zo zostupu, ale to je uz v podstate len kusok nad Sliezkym domom, pri hlavnej turistickej trase. Velitska zostupovka .. len tam su tie kovove madla, inak nikde, s nimi to bolo v pohode, lahky usek, len bolo treba opatrne, nie vsade boli taketo luxusne, niekde len oka na istenie, je sice skoro kolma stena, ale kratka.
To s tym istenim, to som myslel tu jednu stenu, zo sedla na Gerlach, tade sme sli hore /Lukas to siel naopak minuy rok s Robom/, dole ale potom ponad Gerlachovsky kotol a do Velitskej. Lukas a zbytok vypravy sli dole ale inak. Porovnat to neviem, lebo v Tatrach som okrem tohto siel len Rysy. A raz Zapadne Tatry (ostry rohac,3kopy). Ale to su v porovnani s tymto nedelne prechadzky /akurat vystup na Rysy z PL strany sa tomu trochu podoba, ale tam su pohodlne retaze/. Lukas by ti ale vedel porovnat.
Najhorsi usek bol na Zadny Gerlach, dost kamenov sa uvolnovalo. Odtial uz drzali. Cele to tam vyzeralo, ze sa to chce uz-uz rozpadnut /niektore obrovske balvany casom urcite spadnu, vyzerali na to/.
Ano .. pozrel som namatkou fotky na Priecne sedlo, to vyzera dost narocnejsie. On ten Gerlach je problem, ze tam neexistuju retaze, stupacky, nic, ani znacenia /sem tam kamenny muzik, ak sa zachova/. Sem tam sa najde oko, kam sa da zacvaknut, ale to len niekde.
Akurat pozeram trasu, tiez to ma tak cez 1000m a ten kolmy usek ma len 130m .. tak asi to nebude az take hrozne. No, ludia .. z gerlachu som videl dakeho hadika z chaty pod Rysmi na vrchol
teraz som si ju pozrel, ako prvy odkaz mi to naslo video starsej pani...hned som mal spotene ruky. Ja mam problem s vyskami, na bouldri som OK, ale ked na rovnakej stene pod sebou vidim >100m prazdnotu, tak vytuhujem. Ale kolega, co aktivne chodi po takychto cestach vravel, ze je to tiez o rutine. Inac, aky zmysel ma to istenie okrem psychologickeho? Neverim, ze skoro v kolmej stene by napriklad mna ktokolvek udrzal na lane keby som zletel...
Dzuch-Ban: secko sa lyzuje, pokial neni 100m drop /sak som siel s takymi, co im je Gerlach malo na lyzovanie / .. sak ono po snehu je sveta zit, ked su balvany pod snehom. Akurat teda tie laviny.
perez: na Gerlach (zo Zapadneho, od tatarkovej) ides dakych 30-50m po hrebeni, kde je uzucka skala, da sa po nich, ja som ich prevazne obisiel, niekto tam aj preskakuje a dole neni 100m ale asi tak 300 .. ale neriesil som to, nepozeral , ist to ale sam, tak neviem .. psychologia casto spravi vela a ked pomoze, je to plus. Ale istenie by malo byt tak, aby to fungovalo. Nie halabala a potom padnu obaja. Ale v tom sa nevyznam co a ako, to musi popisat niekto iny.
Aj Lukas dal fotky https://www.zonerama.com/6s8p/Album/6595744perez, dobre tam aj vidno tenucky hreben /ja som tam mal fotak zbaleny / a dobre cvakol aj skakanie.
Vcera nasli padnuteho Poliaka pod Tazkym stitom :/ .. sam siel do horolezeckeho terenu cez Vysoku.
Dobra otazka ... lebo trafit Velicku neni lahke, tak nejak to cloveka vedie dole do Batizovskej .. asi pokusali hreben, alebo Kotlovy stit ? No, ale dobre dopadli, ked citam o tom zlabe, jak tam kamene padaju.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTHIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
edit: este ked by si narocnost exponovanych usekov vedel s niecim porovnat...je to nieco ako Priecne sedlo? Alebo Lomnicak Emereciho narekom?
To s tym istenim, to som myslel tu jednu stenu, zo sedla na Gerlach, tade sme sli hore /Lukas to siel naopak minuy rok s Robom/, dole ale potom ponad Gerlachovsky kotol a do Velitskej. Lukas a zbytok vypravy sli dole ale inak. Porovnat to neviem, lebo v Tatrach som okrem tohto siel len Rysy. A raz Zapadne Tatry (ostry rohac,3kopy). Ale to su v porovnani s tymto nedelne prechadzky /akurat vystup na Rysy z PL strany sa tomu trochu podoba, ale tam su pohodlne retaze/. Lukas by ti ale vedel porovnat.
Najhorsi usek bol na Zadny Gerlach, dost kamenov sa uvolnovalo. Odtial uz drzali. Cele to tam vyzeralo, ze sa to chce uz-uz rozpadnut
Je to pecka mat taketo hory pod nosom
perez: na Gerlach (zo Zapadneho, od tatarkovej) ides dakych 30-50m po hrebeni, kde je uzucka skala, da sa po nich, ja som ich prevazne obisiel, niekto tam aj preskakuje a dole neni 100m ale asi tak 300
Vcera nasli padnuteho Poliaka pod Tazkym stitom :/ .. sam siel do horolezeckeho terenu cez Vysoku.
už my sme boli dosť neskoro na Zadnom a oni sa ešte motkali v Martinke
ale prečo v pohode nezbehli Batizkou, ale pokúšali Velickú, keď bolo neskoro...?