Vo svtrtok to nevyzeralo na akekolvek vyhlady iba tak pod nohy, cestou na Chopok viditelnost 10m. V plane bola Polana a Kotliska, ale Dumbier vykukol a bolo rozhodnute aj ked som na Dumbieri bol par dni predtym. Tato hrebenovka neomrzi nikdy.
Z dlhodobého pozorovania je zimné obdobie priaznivé na rôzne podoby inverzii a nízkej oblačnosti aj v malých pohoriach, akými sú napríklad Malé Karpaty. Príjemné novoročné predstavenie, v podobe rýchlo sa posúvajúcej nízkej oblačnosti, vďaka silnému JV vetru, som mal možnosť sledovať na Vápennej (752m). Na jej vrchole a následne som sa presunul kúsok ďalej po hrebeni na súkromný výhľad.
Väčšina malokarpatských sedemstovkových kopcov (nad 700 m n. m.) mala podmienky podobné, výnimkou bola len Vysoká, ktorú oblaky pekne prefackávali
Nižšie na ilustráciu atmosféry pár fotiek, zmenšené originály, pôvodné zábery sú normálne ostré, rozmazanosť vznikne po tunajšom uploade.
Si tak bludim po mape, je mozne pocas jedneho dna prejst z donoval na chopok? Myslim po svetle, za tych cca 13-14hod. Priamo hrebenom po cervenej, bez ziadnych zachadzok to ukazuje cca 36km/2700vm, ked uvazim tempo 20-25min.. Len neviem ci to je realne, nepoznam teren, narocnost na Prasivu a ine…
Naposledy som skončil na Ďurkovej. Cely rok som vtedy neturistikoval, mám skrutkovaný bedrový kĺb a 10 kg nadváhu. Asi 10 kg ruksak s karimatkou, spacákom atď. Takže s trochou prípravy, nech si nohy zvyknú, naľahko a kondičkou, ktorú podľa nájazdu určite máš podľa mňa kľudne.
Si tak bludim po mape, je mozne pocas jedneho dna prejst z donoval na chopok? Myslim po svetle, za tych cca 13-14hod. Priamo hrebenom po cervenej, bez ziadnych zachadzok to ukazuje cca 36km/2700vm, ked uvazim tempo 20-25min.. Len neviem ci to je realne, nepoznam teren, narocnost na Prasivu a ine…
Ak pojdes uplne na ľahko v teniskách len s vodou a tyčinkami tak to daš..hreben sa da aj pobehnut su tam casti docela hladke.. len treba mat nohy trochu rozchodene
Ja som to presiel opacne, z chopku na donovaly. Cely hreben som ale nesiel, siel som po modrej do sedla polana, nazval som to beh ale podla tempa vidis ze som vela nebezal a este mi odislo bedro takze zaver bol dost tazky
riešili ste niekedy niekto podnet na lesákov za zdemolovanie turistického chodníka ťažbou? u nás na oficiálnej modrej turistickej vyrobili z pekného chodníčka tankodrom, keďže v najväčšom blate tade ťahali drevo... viem, že majú povinnosť si to po sebe dať do pôvodného stavu po skončení ťažby, lenže kedy sa pre nich tá ťažba skončí? nikdy..
Samozrejme zeby tomu predchadzala patricna priprava a islo by sa nalahko, na tury, resp. nohy som dost citlivy a pokial sa nerozchodim aj na bezne 3-5hod tak ku koncu a aj nasledne dni dost trpim, holt dan za jednostranne zatazenie na biku… Ale tesi ma pozitivum ze je to realne a nevymyslel som si totalnu kravovinu Minuly rok mam 21km zo strbskeho na sliezsky dom a do polianky za 8,5hod s pomerne dlhymi pauzami (cca 6,5cisteho, isli aj deti), preto pocitam ze malinko sviznejsim tempom a kratsimi pauzami by to mohlo byt akurat do tych 14, max 15hod, co by pocas letnych dni malo vydat pri tempe ~20min/km ktore mam take bezne. Az nato ze tu je raz take prevysenie, preto sa radsej vopred uistujem. Ale uz som namotany..
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTHIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Väčšina malokarpatských sedemstovkových kopcov (nad 700 m n. m.) mala podmienky podobné, výnimkou bola len Vysoká, ktorú oblaky pekne prefackávali
Nižšie na ilustráciu atmosféry pár fotiek, zmenšené originály, pôvodné zábery sú normálne ostré, rozmazanosť vznikne po tunajšom uploade.
Ak pojdes uplne na ľahko v teniskách len s vodou a tyčinkami tak to daš..hreben sa da aj pobehnut su tam casti docela hladke.. len treba mat nohy trochu rozchodene
Ja som to presiel opacne, z chopku na donovaly. Cely hreben som ale nesiel, siel som po modrej do sedla polana, nazval som to beh
https://www.mtbiker.sk/vyjazdy/1149650/beh-srdiecko-donovaly.html