Prosím vás nebol dnes niekto na Veľkom Rosutci?
Zaujímalo by ma, či je dole nižšie blato.
Zajtra by sme radi vybehli, no neviem či tam nepopršalo trochu viac ako sme my fajinovky ochotní zniesť 😉
napršalo dosť, ale na slnku to bude obsychať, vyššie je to viac kameniste, dnes som bol na hrebeni Kubínky na biku a nebolo to take, zle ako som čakal blata len trochu, vzdušnou čiarou je to asi 10km
Viem že hore je to ( bude ) v pohode.
No spodok bude blato.
Teraz som pozrel ešte raz počasie a zajtra to bude tiež upršané 😟
Takže niekedy inokedy.
Dík.
Tak sa mi po rokoch podarilo prejsť celú 40 km trasu pozdĺž vulkanickej trhliny Eldgjá[* historická vsuvka na konci]. Nebolo to bez problému, v polovici sa mi vybil mobil a zostal som bez fotiek aj tracklogu, až kým mi ho po ceste naspäť rangerka v búde pri ceste F235 dovolila nabiť
No výlet parádny, za 5 dní som okrem spomínanej rangerky stretol presne 0 ľudí. (Rátal som to. Dvakrát!) Najmä križovania pekelnej čierno-červenej trhliny so sýtozelenými odvodňovacími kaňonmi boli parádne, vždy z toho vzniklo niečím zaujímavé a väčšinou až romantické miesto. Na druhej strane tam vždy vznikli problémy s prechodom na druhú stranu...
Attachment:
20230727_174214.jpg
Attachment:
20230728_083025.jpg
Attachment:
20230728_092756.jpg
Attachment:
20230728_101904.jpg
Attachment:
20230728_182534.jpg
Attachment:
20230728_180758.jpg
Attachment:
20230728_135655.jpg
Attachment:
20230728_143257.jpg
Attachment:
20230728_165507.jpg
Attachment:
20230729_115104.jpg
* Historická vsuvka: Eldjá je vulkanická trhlina z erupcie v roku 939 dlhá 40 km, známa najväčším výronom lávy v histórii ľudstva. Podľa dobových svedectiev to bola stena z tryskajúcej lávy dlhá 40 km a vysoká 200 metrov - čo je údaj, ktorý sa úplne vymykal mojej predstavivosti, kým som minulý rok neuvidel, čo to vlastne tá „stena lávy“ znamená. Akurát to bolo postatne menšie - trhlina mala 200 metrov na dĺžku a 20 na výšku. Ale predstavu som si z toho urobil:
hneď som pozeral cenu trajektu a prekvapivo prijateľná suma..
Fakt? Koľko ti to vyrátalo? Inak spiatočná letenka sa pri troche snahy dá kúpiť tak za 100-150 €.
Marli Jo, ale ešte bolo treba ísť naspäť k autu Zle som napísal, bolo to 5 nocí a nie dní, a aby to nebolo nudné, tak naspäť bočnými údoliami. Južná časť treku (keď fungoval mobil) mala 58 km a vyzerala nejako takto (dokopy so severnou časťou, kde sa viac chodilo ako šplhalo, odhadom tak 140 km):
Nerátal som presne, ale podľa cenníka by ma moja dodávka stála okolo 1500€, akurát podľa techničáku mám výšku 2524mm, aj keď reálne to auto podlezie 2,5m v pohode aj prázdne, tak neviem, či by ma nedali do drahšej skupiny.
Letenky sú celkom lacné, ale ak si dobre pamätám, v 2016 nás Duster na 18 dní vyšiel okolo 900€ a teraz to lacnejšie určite nebude. A bez biku by som už neišiel, takže pri 4 ľuďoch ďalších 400€ ušetrených. A s bikami štvorkolku vôbec netreba, pohodlnejšie spanie v dodávke je väčšia výhoda.
Budem k budúcemu roku uvažovať, najväčší problém sú ale parťáci, tažko nájsť niekoho na jazdenie do Nórska, nieto ešte Island.
To sa mi nejako nezdá, len za štyroch ľudí by si mal v sezóne zaplatiť okolo 1200 €, spolu s autom by to malo byť tak od 2000 € vyššie, s vysokým skôr okolo 2500 €. Obyčajne sa to robí tak, že jeden príde aj s autom, báglami a bajkami, a zvyšok partie za lacnejšie naľahko lietadlom. Ja len, aby si si nerobil plané nádeje
hej, ostatní letecky, aj kvôli úspore dovolenky
ja som nad tým už pár rokov uvažoval, ale až teraz som pozrel tie ceny, bál som sa, že to bude kus viac..
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTHIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Zaujímalo by ma, či je dole nižšie blato.
Zajtra by sme radi vybehli, no neviem či tam nepopršalo trochu viac ako sme my fajinovky ochotní zniesť 😉
No spodok bude blato.
Teraz som pozrel ešte raz počasie a zajtra to bude tiež upršané 😟
Takže niekedy inokedy.
Dík.
https://myorava.sme.sk/c/23198338/v-zazrivej-voda-po-prudkej-burke-zaplavila-cesty-a-domy.html
No výlet parádny, za 5 dní som okrem spomínanej rangerky stretol presne 0 ľudí. (Rátal som to. Dvakrát!) Najmä križovania pekelnej čierno-červenej trhliny so sýtozelenými odvodňovacími kaňonmi boli parádne, vždy z toho vzniklo niečím zaujímavé a väčšinou až romantické miesto. Na druhej strane tam vždy vznikli problémy s prechodom na druhú stranu...
* Historická vsuvka: Eldjá je vulkanická trhlina z erupcie v roku 939 dlhá 40 km, známa najväčším výronom lávy v histórii ľudstva. Podľa dobových svedectiev to bola stena z tryskajúcej lávy dlhá 40 km a vysoká 200 metrov - čo je údaj, ktorý sa úplne vymykal mojej predstavivosti, kým som minulý rok neuvidel, čo to vlastne tá „stena lávy“ znamená. Akurát to bolo postatne menšie - trhlina mala 200 metrov na dĺžku a 20 na výšku. Ale predstavu som si z toho urobil:
Fakt? Koľko ti to vyrátalo? Inak spiatočná letenka sa pri troche snahy dá kúpiť tak za 100-150 €.
Marli Jo, ale ešte bolo treba ísť naspäť k autu
Letenky sú celkom lacné, ale ak si dobre pamätám, v 2016 nás Duster na 18 dní vyšiel okolo 900€ a teraz to lacnejšie určite nebude. A bez biku by som už neišiel, takže pri 4 ľuďoch ďalších 400€ ušetrených. A s bikami štvorkolku vôbec netreba, pohodlnejšie spanie v dodávke je väčšia výhoda.
Budem k budúcemu roku uvažovať, najväčší problém sú ale parťáci, tažko nájsť niekoho na jazdenie do Nórska, nieto ešte Island.
ja som nad tým už pár rokov uvažoval, ale až teraz som pozrel tie ceny, bál som sa, že to bude kus viac..