11:18 h: Prvým tohotoročný východ Slnka pri tradičnom novoročnom výšľape na skoro kilometer vysokú horu nad mestom...
... okolo kameňa, ktorý ma vlastné meno a volá sa Kameň (Steinn) 😃...
... a cez exponovanejšiu pasáž, ktorá je najnovšie zaistená reťazami a kramlami...
... až na vrcholové plató.
Toto je inak zábavná a veľmi účinná vec – veterná píšťala, ktorá vo vetre hlasno píska a oznamuje správny smer k sedlu, inakade sa vyjsť nahor bezpečne nedá. V častých hmlách a neustálom vetre, ktoré tu panujú, je to výborná pomôcka. Inde som sa s tým nestretol, používajú to aj niekde? Budhisti občas stavajú spievajúce stupy, ale tie sú murované a majú inú funkciu, označujú posvätné miesta, napríklad pramene.
Folkmárska skala. Výhľad na VT a Kráľovu hoľu sme pre oblačnosť nemali, ale aspoň sme videli Spišský hrad. Paradoxne všade takmer bez snehu, ale Dubnik a Šimonka pekne biele.
Skusim do tejto temy: Ahojte :) Rad by som zobral svojho 4r syna, aby pricuchol k vandrovaniu/stanovaniu. Idealne niekde blizko Bratislavy, kde je to tolerovane a nehrozi, ze vecer dorazi alkoparticka alebo niekto, komu to bude vadit.
Z voleja mi napadla Cermakova luka nad Modrou, pripadne v okoli BA Biele skaly – mate s tym niekto skusenost? Mesacna luka je ale uz prilis od ruky. Budem rad aj za ine tipy na fleky. Viem aj o viacerych trampskych flekoch v bratislavskych lesoch, ale nie som si isty s tym, ci je to o.k. Vdaka za kazdy tip.
Moskarðshnjúkar, IS, hrebeňovka na východnom konci rovnakej hory ako na tom novoročnom výšľape o pár príspevkov vyššie. Je to taký ryolitový prilepenec k tufovému hlavnému masívu pohoria Esja.
Asi mi toto suché počasie s celodenným nízkym slnkom začína liezť na nervy. Už mesiac je všetko rovnaké, jedno ako druhé. Často chodím na rovnaké miesta v inú ročnú dobu či inom počasí, lebo zakaždým sa to miesto zmení a má úplne inú atmosféru, občas ho vôbec nespoznávam. Teraz je komplet všetko stále oranžové, zem, hory, mach, rokliny, vodopády, oblaky, jazerá, more... Aj diametrálne odlišné miesta sa na seba navzájom podobajú...
Fotky klamú, mobil sa snaží tú bielu vyvážiť, ale aj tie hory, čo vyzerajú ako-tak OK, sú v skutočnosti oranžové. Zasnežené zimy sa mi páčili viac, sú pestrejšie. Toľko clivá úvaha o zásadných životných problémoch 😀
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTHIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
11:18 h: Prvým tohotoročný východ Slnka pri tradičnom novoročnom výšľape na skoro kilometer vysokú horu nad mestom...
Folkmárska skala. Výhľad na VT a Kráľovu hoľu sme pre oblačnosť nemali, ale aspoň sme videli Spišský hrad. Paradoxne všade takmer bez snehu, ale Dubnik a Šimonka pekne biele.
Skusim do tejto temy: Ahojte :) Rad by som zobral svojho 4r syna, aby pricuchol k vandrovaniu/stanovaniu. Idealne niekde blizko Bratislavy, kde je to tolerovane a nehrozi, ze vecer dorazi alkoparticka alebo niekto, komu to bude vadit.
Z voleja mi napadla Cermakova luka nad Modrou, pripadne v okoli BA Biele skaly – mate s tym niekto skusenost? Mesacna luka je ale uz prilis od ruky. Budem rad aj za ine tipy na fleky. Viem aj o viacerych trampskych flekoch v bratislavskych lesoch, ale nie som si isty s tym, ci je to o.k. Vdaka za kazdy tip.
Ostry Kamen a Zaruby
Moskarðshnjúkar, IS, hrebeňovka na východnom konci rovnakej hory ako na tom novoročnom výšľape o pár príspevkov vyššie. Je to taký ryolitový prilepenec k tufovému hlavnému masívu pohoria Esja.
Skoro som si na tej tyčinke zlomil zub🥶
Ármannsfell v NP Þingvellir, IS.
Fotky klamú, mobil sa snaží tú bielu vyvážiť, ale aj tie hory, čo vyzerajú ako-tak OK, sú v skutočnosti oranžové. Zasnežené zimy sa mi páčili viac, sú pestrejšie. Toľko clivá úvaha o zásadných životných problémoch 😀
Klenova od chtelnickej priehrady (Male Karpaty)