Smutne... zvlast, ked je teraz na horach tak nadherne, ale i zradne, ked po tych teplach vsetko zmrzlo na beton...
Ja som sa po novom roku bol len tak prevetrat na moje oblubene dve najvyssie sopky u nas prveho Polana, dnes Vtacnik + Buchlov
Z auta som narychlo nieco supol do fotiek bez zaradenia lebo som bol cely nateseny z dnesneho dna. Tak snad nevadi ked sem postnem este zopar fotiek z Cubriny - taky fotopribeh Po tom hrebeni mi nevadilo miestami liezt aj bez rukavic - ked je trochu adrenalinu clovek si tu kemru vsimne az po dlhsej chvili Zajtra v praci budem hlavou asi niekde uplne inde...
Co sa tyka tych nehod je to velmi smutne. Povodne sme aj rozmyslali nieco polyzovat ale to je teraz vazne o hubu. Problem je v tom, ze teraz su v podstate idealne podmienky na chodenie po horach - je tvrdo a teda nic cloveku nespadne na hlavu, ani sa nebori v zlabe alebo kosovke a pod. To si samozrejme uvedomuje aj kopec dalsich. Lenze aj mala chyba ma tym padom tragicke nasledky. Dnes sme si na to neraz spomenuli a boli aj daleko viac opatrni - to je asi to hlavne co si z toho treba zobrat.
imro - tie fotky moc nenasvedcuju o "daleko vyssej opatrnosti"
A to uz ako myslis? Opatrnost je hlavne v tom nespravit chybu ked robis krok, neustale sa sustredit na to co robis alebo napr. vytiahnut lano skor ako je to uz nebezpecne. Pri pohybe v takom terene sa neda istit uplne vsade ale s tym treba ratat...
Zial je to podla mna rovnako nebezpecne ako jazda po ceste na bicykli...tam niekedy ani nemusis spravit chybu a je po tebe ani nevies ako.
Ako donútiť šnúrky aby sa mi furt nerozvazovali? Mam treking topanky Salewa s "okrúhlymi" šnúrkami a od novoty sa mi vzdy po chvilke rozviazu. Riesim to zatial dvojitym uzlom ale pocul som o nejakych receptoch ako mydlo napr. no neskusal som.
Moja dlhááááááá odmlka, či už v príspevkoch, alebo aj vo fotkách, a aj v čítaní popravde, sa terajším príspevkom opäť na chvíľu prerušuje
Po "výbornom" mesiaci november, keď som skákal z hľadiska môjho zdravotného stavu z kaluže do blata a vystriedalo sa niekoľko rôznych ochorení som opäť začínal na nule, tak sa mi s kamarátom podarilo dohodnúť zopár turistických výjazdov, ktoré opäť dopomohli trošku k naštartovaniu sa. Osobne sa vlastne vždy na zimnú turistiku teším, no táto je zatiaľ dosť špecifická, najmä v tom slove "zimná"
Aby som prešiel k veci, absolvovali sme dovedna tri turistické akcie, 23. 12. rovnako ako pred rokom sme to vybehli na Chopok, 30. 12. sme sa premierovo dostali na Choč (za čo sa hanbím, že až teraz...) a 31. 12. už klasicky na Minčol, kde ste určite mnohí boli tiež Celý vtip spočíval v tom, že keď sme šli na Chopok boli vysoko plusové teploty a "sneh" (alebo nejaká taká podobná forma bieleho sajrajtu či ako to nazvať) a keď sme šli Choč a Minčol boli zase relatívne slušné mínusové teploty a sucho (okrem pár úsekov smerom na Choč tesne nad Stredou Poľanou na zimnej trase kúsok pred reťazami - ta to bolo dosť zľadovatele)
Čo sa týka viditeľnosti, tak nemám žiadne výhrady na ani jednú akciu, všetko to vyšlo tak, ako keby sme si tie dni vyberali, no okrem Choču, ostatné dve túry boli dané dátumom, takže potešilo, Choč bol taký spontánny. V sobotu je ešte naplánovaná prechádzka na Čipčie a medzitým sa prípadne ešte uvidí. Dúfam len, že čoskoro sa z tej turistiky naozaj stane zimná, behanie dolekop v snehu mi aspoň nespôsobuje tak svalovicu a je to podstatne zábavnejšie
Pridám ešte dosť fotiek, keďže som to tu slušne pozanedbával Snáď si nikoho tým nepohorším
Ako donútiť šnúrky aby sa mi furt nerozvazovali? Mam treking topanky Salewa s "okrúhlymi" šnúrkami a od novoty sa mi vzdy po chvilke rozviazu. Riesim to zatial dvojitym uzlom ale pocul som o nejakych receptoch ako mydlo napr. no neskusal som.
Ďakujem vám za pozitívne ohlasy, potešilo a nečakal som to teda . Fotky som sem nepridával ani nie z hľadiska zdravotného, ale skôr z hľadiska lenivosti Ale je pravda, že som toho v poslednom čase ani veľa nenafotil. No popozerám, čo by sa prípadne ešte dalo a možno nejaká fotka tu pribudne
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTHIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Ja som sa po novom roku bol len tak prevetrat na moje oblubene dve najvyssie sopky u nas
tu to je https://drive.google.com/file/d/0B2Q7WLUqegvzSWFWaEdfTXZBSm8/view
inak by ma celkom zaujímalo, prečo ten originál z toho blogu vymazali
inak by ma celkom zaujímalo, prečo ten originál z toho blogu vymazali
ak som ti nalinkovaním tebou ukradnutého textu spôsobil nejakú škodu, tak sa ti ospravedlňujem
Co sa tyka tych nehod je to velmi smutne. Povodne sme aj rozmyslali nieco polyzovat ale to je teraz vazne o hubu. Problem je v tom, ze teraz su v podstate idealne podmienky na chodenie po horach - je tvrdo a teda nic cloveku nespadne na hlavu, ani sa nebori v zlabe alebo kosovke a pod. To si samozrejme uvedomuje aj kopec dalsich. Lenze aj mala chyba ma tym padom tragicke nasledky. Dnes sme si na to neraz spomenuli a boli aj daleko viac opatrni - to je asi to hlavne co si z toho treba zobrat.
chalan s tym bude musiet zit do konca zivota.
A to uz ako myslis? Opatrnost je hlavne v tom nespravit chybu ked robis krok, neustale sa sustredit na to co robis alebo napr. vytiahnut lano skor ako je to uz nebezpecne. Pri pohybe v takom terene sa neda istit uplne vsade ale s tym treba ratat...
Zial je to podla mna rovnako nebezpecne ako jazda po ceste na bicykli...tam niekedy ani nemusis spravit chybu a je po tebe ani nevies ako.
Po "výbornom" mesiaci november, keď som skákal z hľadiska môjho zdravotného stavu z kaluže do blata a vystriedalo sa niekoľko rôznych ochorení som opäť začínal na nule, tak sa mi s kamarátom podarilo dohodnúť zopár turistických výjazdov, ktoré opäť dopomohli trošku k naštartovaniu sa. Osobne sa vlastne vždy na zimnú turistiku teším, no táto je zatiaľ dosť špecifická, najmä v tom slove "zimná"
Aby som prešiel k veci, absolvovali sme dovedna tri turistické akcie, 23. 12. rovnako ako pred rokom sme to vybehli na Chopok, 30. 12. sme sa premierovo dostali na Choč (za čo sa hanbím, že až teraz...) a 31. 12. už klasicky na Minčol, kde ste určite mnohí boli tiež
Čo sa týka viditeľnosti, tak nemám žiadne výhrady na ani jednú akciu, všetko to vyšlo tak, ako keby sme si tie dni vyberali, no okrem Choču, ostatné dve túry boli dané dátumom, takže potešilo, Choč bol taký spontánny. V sobotu je ešte naplánovaná prechádzka na Čipčie a medzitým sa prípadne ešte uvidí. Dúfam len, že čoskoro sa z tej turistiky naozaj stane zimná, behanie dolekop v snehu mi aspoň nespôsobuje tak svalovicu a je to podstatne zábavnejšie
Pridám ešte dosť fotiek, keďže som to tu slušne pozanedbával
sekundove lepidlo a nerozviazu sa uz