vidis na foto, zivi a zdravi aj ked chalanov v stane som ani nevidel, len pocul, sa im ani nos nechcelo zo stanu vystrcit, v stane mali o 13 °C teplejsie...
jo jo, v stane bolo rano -8, vonka -21, dost rozdiel
a ten jeden mal 2 nejake letne spacaky a nafukovacku co mu hned sfukla, takze lezal na zemi . este ze mal bivakovacie vrece a pod seba si dal dalsi spacak co sme mali navyse tak vraj to bolo v pohode
pripajam par foto
capulo tú Primu to máš model extrém? Ja mám od nich trek, čo si pamätám, tak najnižšia teplota pri ktorej som v ňom spal bolo -13 vo V. Fatre, bolo to tak na hrane komfortu, no aj tak som toho moc nenaspal, ale z jablčkovice, čo som mal pri sebe v noci ubúdalo . Odvtedy som si povedal, že v takejto zime spať, alebo lepšie povedané bdieť už nechcem, lebo spal som možno hodinu , neskutočne dlhá noc . No na pálenku som nezavrhol
hej je to ten extrem, komfort -15, limit -25, extrem -37
ale naobliekali sme sa vcelku dost, pre istotu , a este mam k tomu paperove papucky tiez od primy tak viacmenej mi najvacsia kosa bola na oci
ale uplne najhorsie bolo ked ma o 2 rano tlacilo na wc , som sa polhodinu snazil presvedcit ze to vydrzim do 7 ale potom som to vzdal, ze radsej sa vklude vyspim aj ked kus vymrznem pri vyliezani zo spacaka
Ale tie páperové papuče musia byť super a keby sa ešte niekedy takto odhodlám, no skôr nie, ale keby náhodou tak by som asi bez toho nešiel, ani 2 hrubé ponožky určite nespravia taký komfort a najväčšia zima býva aj tak na nohy. Ale aj tak toto zimné táborenie je najmä o psychike a nie je to určite pre každého, pri nejakých 0 až - 5 sme bežne vonku bivakovali, no pod -10 to už teda pre mňa moc nie je ako som pár krát zistil
tak nie su zas zazrak ale pomozu no, musim dakedy vyskusat take velmi hrube ponozky z ovcej vlny.
a tak ked mas spacak do -15 tak pri -13 ti uz je aj dost veselo v nom , to je normalne, to uz musis naobliekat vsetko co mas. v tom mojom pri -10 este staci ze mam len tenucke termo hore aj dole a nejaku ciapku, ponozky a tie papuce a bola pohoda. teraz som mal 2je ponozky a papuce, 2x gate a hore 2x termo, flisku a paperku , buffku, kuklu a ciapku, ale bolo teplucko no . skor by sa mi zisla este lepsia karimatka, lebo ta 2cm je dobra tak na leto
ono hlavne pri takomto vylete zistis ze vela veci akosi funguje inak , varic v lepsom pripade vari nejak pomaly, v horsom vobec. mobily, fotaky, celovky, ,gpska ti odmietaju fungovat. voda co si si nabral do pet flasy je jaksi uz lad, vino je podivne huste jak dren . ides sa najest a zistis ze z chleba neodseknes ani sekerou, na klobase si ides vylamat zuby, kadejake keksiky co su normalne fajne mekucke su ako skala... a tak
a k tomu vsetkemu jemnu pracu musis robit bez rukavic co znamena ze po par minutach uz mas tak obmrznute paprce ze stracas cit a musis na kus zahrievat a teda prestat robit
Dnes príjemných 10km po Devínskej kobyle, slnečno, bezvetrie a akceptovateľná kosa.
Videný jeden bike na vrchole a jeden Rock machine na modrom céčku. Na bike slušné podmienky, do 5cm snehu a bez ľadu. Výhľady slabšie.
capulo tie pocity ako opisuješ poznám a to som bol s kamošom aktívnym bajkerom, ktorý ma toho najazdené podstatne viac ako ja, ja som mal vtedy 60 L batoh, on asi 30 L a oblečenie len čo mal na sebe a spacák z tesca za 10 € ale naspal toho podstatne viac ako ja s oveľa drahším spacákom, no akosi som sa strachoval asi viac o neho ako o seba aby nezamrzol, ja som mal výbavu v pohode a to nemal ani karimatu a spal na drevenej prični z ktorej predtým zhrnul naviaty sneh proste extrémista, s takým parťákom, čo mal takúto výbavu som na horách v zime ešte nebol . A ráno najhoršie obuť premrznuté vibramy, to bolo kruté a nohy som rozmrazoval na hotely na Královej Studni pri čaji a raňajkách. Ale na takéto extrémy človek aspoň dlho spomína a keď sa niekedy stretneme, tak sa na tom zasmejeme aký sme boli blázni . Tak ti prajem nech ti vydrží chuť na takéto extrémy dlhšie ako mne a veľa pekných zážitkov z podobných akcii
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTHIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
a ten jeden mal 2 nejake letne spacaky a nafukovacku co mu hned sfukla, takze lezal na zemi
pripajam par foto
ale naobliekali sme sa vcelku dost, pre istotu
Fotky parádne.
a tak ked mas spacak do -15 tak pri -13 ti uz je aj dost veselo v nom
ono hlavne pri takomto vylete zistis ze vela veci akosi funguje inak
a k tomu vsetkemu jemnu pracu musis robit bez rukavic co znamena ze po par minutach uz mas tak obmrznute paprce ze stracas cit a musis na kus zahrievat a teda prestat robit
proste je to hodne ine nez v lete
Videný jeden bike na vrchole a jeden Rock machine na modrom céčku. Na bike slušné podmienky, do 5cm snehu a bez ľadu. Výhľady slabšie.