vikendovka v Raji - Klastorska roklina, ferrata Kysel, Maly Kysel / Sucha bela
bolo dost malo vody, tak to nebolo uplne ono, ale aj tak tam je pekne - treba chodit skoro rano, vtedy je to tam prazdne. davy prichadzaju okolo 9-10 hodiny
No my sme šli na tú ferratu asi o 12 hod. a šli tadiaľ 3 ľudia, takže nejaké tlačenice tam asi nebývajú, no v iných roklinách to bude určite horšie. Boli sme tam pred 2 týždňami, nie je to zlé, no tá ferratka tak pre úplných začiatočníkov, ale tak je to robené aby to prešiel každý, žiadne ťažké pasáže
no ak tam pôjdeš v týždni, tak ich tam moc nebude, cez víkend to bude určite horšie, ale zas nie je to extra dlhé a keďže nie je moc vody, teda skoro vôbec, tak sa to dá ísť aj po potoku, prípadne po zemi, ak by si potreboval niekoho obehnúť
tak uvaz som sice mal - ale po minulom roku ked som mal pocit ze sa to da bez istenia tak som skusil - a slo to bez istenia uplne na pohodu, kedze bolo aj sucho. nejdem nikoho nabadat - istit sa treba, uvaz je tam povinny. ale kazdy podla svojej chuti - je to fakt doslova chodnik po stupackach ktore su navyse dost na husto. a padnut moc nieje kde az na obrovsky vodopad.
a kysel bol ku podivu docela prazdny. skor ine rokliny boli plne ale nie tak ako niektore fotky z tatier
Jasné, že táto ferrata sa dá zvládnuť bez istenia. Je veľmi jednoduchá, avšak ak sa ti tam niečo stane, potom vysvetľuj HZS/poisťovni, že si bol na ferrate nezaistený... Z toho by mohol byť neskôr prúser.
Spomínal som to aj partii pri organizovaní turistiky cez ferratu HZS na Martinky
Je to fakt, lepšie byť zaistený ako neskôr banovať aj keď napr. Suchá Bela by som povedal, že je podobne náročná a tam nič nepotrebuješ. Ale aj ten vstup do doliny by teda mohol byť lacnejší, stačilo by nejaké 1-2 €, ale 5 € sa mi zdá dosť na takúto ferratku.
pridam aj ja - kedze Tatry nemam vobec pochodene, bol som sa tam pozriet (fotky z piatka - 1.9.2017)
Stary Smokovec - Hrebienok - Zbojnicka chata - sedlo Prielom - Vychodna Vysoka - Sliezsky dom - Stary Smokovec
Bez vacsieho komentara - davom sa nam podarilo vyhnut, pocasie na jednotku, aj ked troska pripekalo. Zostup zo sedla Prielom bol tak trosku zazitok, po tych slovenskych ferratach kde sa vraj treba istit
Zopár fotiek zo včerajšej prechádzky Malou Fatrou. Po dlheeeej dobe peškom, takže dnes svalovica na stehnách a lýtkách neskutočná . Zvyšné fotky tu https://www.zonerama.com/jancovic/Album/3689356
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTHIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Prechod hlavneho hrebena Nizkych TatierOtvoriť v novom okne thumb_up2thumb_down
bolo dost malo vody, tak to nebolo uplne ono, ale aj tak tam je pekne - treba chodit skoro rano, vtedy je to tam prazdne. davy prichadzaju okolo 9-10 hodiny
a kysel bol ku podivu docela prazdny. skor ine rokliny boli plne ale nie tak ako niektore fotky z tatier
Spomínal som to aj partii pri organizovaní turistiky cez ferratu HZS na Martinky
viac foto tu:
https://www.facebook.com/pg/mtbenduraci/photos/?tab=album&album_id=1899778573608253
viac foto tu:
https://www.facebook.com/pg/mtbenduraci/photos/?tab=album&album_id=1901019023484208
Stary Smokovec - Hrebienok - Zbojnicka chata - sedlo Prielom - Vychodna Vysoka - Sliezsky dom - Stary Smokovec
Bez vacsieho komentara - davom sa nam podarilo vyhnut, pocasie na jednotku, aj ked troska pripekalo. Zostup zo sedla Prielom bol tak trosku zazitok, po tych slovenskych ferratach kde sa vraj treba istit