Ľahko rozhodne nie no ak je človek dostatočne pozorný a vie kam sa má pozerať tak sa dá orientovať pomocou "mužíčkov". No tiež sme ich pár krát stratili kvôli nízkej viditeľnosti tak sme museli improvizovať no nakoniec sme sa vždy vrátili naspäť na správnu trasu. Chcelo by to si trasu dopredu pozorne pozrieť či už na nejakých videách alebo na nejakej stránke kde je to podrobnejšie opísané. Skúsenejší turista by potom nemal mať problém nájsť správny smer. Čo je ale dôležitejšie tak momentálne v centrálnom žlabe bolo ešte dosť topiaceho sa snehu a skaly boli dosť mokré a šmykľavé. Za mňa pre bežného turistu dosť náročná trasa a osobne neodporúčam nikomu kto nemá s lezením nejaké skúsenosti. Možno niekedy koncom augusta za dobrého počasia keď zmizne aj posledný sneh by to mohlo byť o dosť ľahšie a dostupnejšie.
Chystam sa na par dni do Slovenske raja na turistiku. Bol som tam pred 20 rokmi a moc si toho nepamatam .Viete mi odporucit nejake pekne turisticke trasy okrem prielomu Hornadu?
No Suchá Belá je pekná a ľahlo prístupná z podlesku tak asi preto tá popularita. TAk ako si povedal, skorý nástup a v pracovný deň.
Mám to zlozené komplet a ťažko mi je povedať čo doporučiť. Za pár dní prejdeš zo severu všetky tiesňavy. Sokol, Piecky Kyseľ, Kláštorská, Malý Kyseľ, Kyseľ či Tomášovský výhľad.
No a samozrejme hore pozri Kláštorisko.
Podľa mňa je to tak. A čo nestihneš teraz, prejdeš niekedy neskôr. Pri túrach cez tiesňavy je trochu problém v tom, že sú jednosmerné a návratové cesty sú menej zaujímavé. Ja chodím napríklad Malý Kyseľ aj v protismere. Treba byť ohľaduplný voči turistom v správnom smere, ale je tam v podstate len jeden dlhší rebrík, tak sa to celkom dá.
Áno to som si všimol s tou jednosmernosťou. Budem musieť kombinovať aby to aj cestou späť bolo zaujímavé. Ideme tam iba na pár dní tak chcem pozrieť lahôdky. Zvyšok niekedy nabudúce.
pekna tura bola - podlesok-prielom hornadu-klastorska roklina-klastorisko-zltou dolu-ferrata kysel-pozor nevynechat nad kyselom karolinyho vodopad !!! - maly kysel - a potom po asfaltke sme zbehli naspat do podlesku. velmi sa mi pacil Sokol - skombinovali sme to tak ze sme schadzali dolu na vecer Pieckami - uz tam nikoho nebolo. schadzalo sa nou dolu v pohode - su tam povacsine drevenne schody. no a nastup na turistiku samozrejme co najskor rano - vtedy tam skoro nikoho nieje.
Tak ma vsetci predbehli ale naozaj nechod cez prazdniny cez vikend. Je to tlacenka a na rebrik sa caka ako na langos v stanku pred kauflandom. Musis ist ferratu a tak isto piecky ci zavojovy vodopad su krasne. Suchu som pre masovku nesiel od maleho chlapca
k Sl. Raju este dodam - treba tam ist este podla vody - napr. zavojovy vodopad ked som tam bol bol skoro suchy a vobec nebol pekny. vtedy bolo vela vodopadov vyschnutych. vtedy to za moc nestoji. ale treba si dat pozor aj na opak
Tak ma vsetci predbehli ale naozaj nechod cez prazdniny cez vikend. Je to tlacenka a na rebrik sa caka ako na langos v stanku pred kauflandom. Musis ist ferratu a tak isto piecky ci zavojovy vodopad su krasne. Suchu som pre masovku nesiel od maleho chlapca
na take vylety treba chodit aj o piatej rano pravi vyletnici nemaju problem ist za svitania nebude tam ziadna tlacenka len treba vediet ☺ ludia sa tam nadrbu o 8-9tej a sa cuduju ze sa nemaju kde pohnut ako domaci by si take veci mal vediet...kto chce sposob si najde a skoro rano je to aj tak najlepsie prijemny vzduch a ziadne opekanie na slnku...
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTHIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Tu su nejake popisy http://www.goat.cz/index.php?path=VysokeTatry_Vrcholy_Vysoka_VysokaVystupy ale popravde, neviem to z nich posudit.
https://goo.gl/images/qZ1uAA
https://goo.gl/images/Qnyyxv
Mám to zlozené komplet a ťažko mi je povedať čo doporučiť. Za pár dní prejdeš zo severu všetky tiesňavy. Sokol, Piecky Kyseľ, Kláštorská, Malý Kyseľ, Kyseľ či Tomášovský výhľad.
No a samozrejme hore pozri Kláštorisko.
https://boriske.rajce.idnes.cz/20170123_prielom_Hornadu_bike/
Sorry, cital som s neporozumenim.
na take vylety treba chodit aj o piatej rano pravi vyletnici nemaju problem ist za svitania nebude tam ziadna tlacenka len treba vediet ☺ ludia sa tam nadrbu o 8-9tej a sa cuduju ze sa nemaju kde pohnut ako domaci by si take veci mal vediet...kto chce sposob si najde a skoro rano je to aj tak najlepsie prijemny vzduch a ziadne opekanie na slnku...