Ja som ostal v tom malokarpatskom marazme, ale aj tak bolo pekne. Povodne som chcel ist iba na Celo, ale bola nadej, ze sa to neskor potrha a vyjasni sa, tak som odbocil najprv na Zaruby s tym, ze potom z Cela mozno uz bude aj vyhlad. Prd makovy. https://www.zonerama.com/riso/Album/7868203
Ahojte, nenasiel som viac vhodnu temu ako tuto - ak chodite s detmi na technickejsie tury (trebars rokliny), nemate tip na nejaky hrudny uvaz, kde by som bol schopny to dieta udrzat, kedze este nemam istotu v tom, ci stale sliapne dobre teda drzat ho akoby na voditku. Nasiel som len celotelove ale neviem, ci ho nebude obmedzovat v pohybe. Ak mate nejaku skusenost, tip, budem vdacny. Momentalne pre 4r dieta. Thx
Môže sa stať aj pri výkone VHT, nie len pri klasickom horolezectve, že nám nešťastne vypadne spolulezec. Zachytíme jeho pád, no nešťastník zostane visieť v kolmej stene. Ak má len prsný úväz už po dvoch minútach dochádza k poruche citlivosti rúk, až k úplnému znehybneniu končatín – obrne. Po 20 minútach visenia na lane len za prsný úväz, začne sa rozvíjať tzv. ortostatický šok. Ak postihnutého nevyslobodíme z úväzu, po 30 minútach môže zomrieť.
vdaka, no nemyslel som uplne ze bude visiet na stene proste zabranit zlemu kroku - nieco ako su voditka pre uplne male deti, ale take, ktore vyuzijem v zlozitejsom terene.
Tam by som sa este s rodinou nepustil, no napada ma napr Stratenska tiesnava, kde by sa mi to velmi hodilo, alebo aj klasicke uzke turisticke chodniky so zrazom na jednej strane.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTHIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
https://www.zonerama.com/riso/Album/7868203
Samostatný prsák bez sedáku sa nepoužíva.
Viav napríklad tu:
https://kremnicka.hiking.sk/vysokohorska-turistika/ortostaticky-sok/
teda ked si spominal rokliny, tak mi hned napadol prielom Hornadu so stupackami