Mnohí poznáte hrebeň Zákľuk a nezabudnuteľný salaš Obrubovanec, ktorý často používajú turisti (ale aj cyklisti) na prenocovanie. Podľa starých rakúsko-uhorských vojenských máp tu existoval už v polovici 19. storočia, ale podľa stavu šindľov čoskoro podľahne živlom. Spustili sme preto zbierku na materiál a zorganizovali brigádu od 8.-12. júla 2020. Vyzbierali sme už vyše 1.000€ na šindle, ale ešte potrebujeme ďalšie príspevky, aby sa mohol nakúpiť materiál aj na ostatné zámery.
Uvítame, ak pomôžete finančným príspevkom, alebo (ak bývate nablízku) dáte k dispozícii nepoužité šindle, ktoré máte kdesi na povale, prípadne nám venujete nevyužité dosky, laty, klince, prípadne prídete priložiť ruku k dielu. Ak nič iné, dajte vedieť o tejto akcii ľuďom, ktorí by radi nejakou formou prispeli.
https://sk.mapy.cz/s/becalumoje bol z toho hnoj - pec rozbita, vnutri spavali ovce - vsade od nich nasrane, bolo to nepouzitelne, no ta investicia mi pride dost vysoka - tak som zvedavy co tam z toho bude.
sa nečudujem, keď som tadiaľ šiel pred rokom tak si ho sprivatizovala partia opilcov čo sa hore vyviezli na cross moto a zjavne tam kempovali už dlhší čas ... asi to bola len otázka času ... teda samozrejme ma to sre, a pre rangerov je asi jednoduchšie pokutovať bajkerov na hrebeni NT ako riešiť takýchto prípadov ...
Ale aby tu boli aj dobré správy. Naše OZ cez víkend pomáhalo klubu Hikemates na výmene strechy v Hiadeľskom sedle. Miestami divé počasie, vetrisko a zima, pomáhali aj okoloidúci turisti, bol to vcelku silný zážitok.
Dokončili sme horný senník pod Krstou (Tlstou) horou, vlani sme vymenili zhnité zruby a provizórne vylepšili plechovú strechu, teraz sme nabili nové šindle a opravili štíty. Senník okrem potechy oka slúži ako útulňa pre turistov, čo prechádzajú hrebeňovku V. Fatry z Černovej.
Keď bude reportáž a video, dám to sem.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTHIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
https://www.facebook.com/113327805409598/photos/a.605895059486201/4316394765102860/
Ale aby tu boli aj dobré správy. Naše OZ cez víkend pomáhalo klubu Hikemates na výmene strechy v Hiadeľskom sedle. Miestami divé počasie, vetrisko a zima, pomáhali aj okoloidúci turisti, bol to vcelku silný zážitok.
Dnes by to mali chalani dokončiť.
Treba si všimnúť spôsob šindľovania, ten je u nás realtívne zriedkavý – štiepaný bez pera a drážky, teda sa aj ukladá iným spôsobom.
Dokončovať to budeme výmenou strechy na jar.
https://slobodapohybu.sk/koliba-mlynova-pod-kycerou/
Otvoriť v novom okne thumb_up0thumb_down
Keď bude reportáž a video, dám to sem.
https://hiking.dennikn.sk/ar/7489/dokoncenie_sennikov_pod_krstou_horou.html
Otvoriť v novom okne thumb_up0thumb_down