zúfalý stav medzinárodnej turistickej trasy E8
> download/file.php?id=16354
> download/file.php?id=16355
> download/file.php?id=16356
Viac foto TU
Celý úsek nebol problém prejsť, sem tam podskočiť a halvne zvoliť dobrú sotpu.
Súhlasím je to riadne rozbahnené a dorýpané, no časom to všetko obschne a na biku je to v pohde prejazdné. Je pravda, že po ťažbe by mal les vyzerať inak, no myslím, že nejakého drvorúbča, prípadne šoféra ťažných strojov v lese zaujíma po fuške maximálne cesta domov a do lesa na turstiku 95% z nich nechodí.
Takže lesy vyzerajú, tak ako vyzerajú. Myslím, že takto nič nevyriešíme a podobných prípadov na Slovesnku je nespočetne veľa. Maximum čo môžeme teda pre prejazdnosť spraviť, je odhádzať konáre z chodníka a vytvoriť nejakú ideálnu stopu ktorá bude prejazdná. Tento úsek ma na dĺžku tak maximálne 2km, čiže problém nevidím. Vždy sa dajú tieto mláky nejak obísť, aspoň bude chodník o niečo zaujímavješí.
Treba vedieť násjť v tom aj nejaké pozitíva, veď všetko zlé je na niečo dobré, no a drevo sa ťažiť bude i naďalej. Tu nepomôže teoretizovanie a vyplakávanie sa nad tým, ako vyzerá les. Tu pomôže náradie, pár šialencov s voľným časom a chuťou bikovať. Pekných príkladov je tu na fóre vidieť viacero. Takže vyhrnúť rukávy a ideme ...
Keď niekedy pôjdeme na Donovaly, ako minulý rok, mylsím si, že by sa jeden deň našiel na podobné úpravy. Teda mohli by sme sa spojiť s vami z BB a pomôcť. Tu iné riešenie nevidím.
Kľudne so mnou nemusíte súhlasiť, toto je môj názor na vec.
...minuly rok tu zrusili kvoli stavenisku aj beh na Zvolen ktory sa tu konaval od roku 2002. A kedze nefiguruje v kalendari ani tento rok tak asi mojmu oblubenemu behu definitivne odzvonilo
Bol som sa tam v jeseni pozriet a na mieste, kde byvaval chodnik (cervena znacka na Zvolen) a velka luka, boli 4 bagre, betonove kvadre a hromada blata okolo. ...
mimi za komunistov sa rúbalo min.10krát menej a viac menej sa ochraňovala príroda. Správne by to malo znieť "pravý nefalšovaný kapitalizmus, kde si človek vyvŕta do vlastného kolena dieru, len aby dostal 1 groš"
Hlavna vec,ze obdivujeme ako to vyzera v zahranici a tu to mame na haku...
posledný komentár: 27. 10. 2025 o 20:30