Najlepšie ferraty na Slovensku
Martinky 19% [ 3 ]
Kysel 19% [ 3 ]
Skalka 31% [ 5 ]
Dve veže 25% [ 4 ]
Priecne sedlo 6% [ 1 ]
Celkový počet hlasov : 16
Nemas prosim viac info alebo viac fotiek? Dakujem
13.05.2022 - 18:41:07
00
Nie je este oficialne otvorena.
Je to tesne pod vrcholom Pyramidy smerom na Hrnciarovce.
13.05.2022 - 19:02:11
01
Ked tu uz tato tema je, viete mi dat nejake tipy idealne na AT ferraty lahko dostupne bikom? C,D,E vzdusne s peknymi vyhladmi. Zacinam si zase planovat viacdnovy bikepacking spojeny s ferratami a je toho strasne vela co som nebol tak sa mi nechce kazdu jednu pozerat a vyberat podla popisu, foto a video.
Pre predstavu viacdnovka co som podnikol: vlakom Salzburg, tam pozriet mestske ferraty, Drachenwand, Postalklamn, Gosausee, Seewand a naspat BA
Dalsia napr Dachstein a naspat alebo potom vikendovky na Hohewand, Pittentaler, atd. Ide mi ale o nejaku tyzdnovku z miest dostupnych vlakom, Salzburg, Insbruck atd. Preferujem AT koli tomu ze bike i s baglami zostava zamknuty niekde dole na parkovisku ci pri nastupoch.
14.05.2022 - 00:19:47
00
Ferrata na Pyramide, dovolim si povedat, je jedno velke chrapunstvo a vizitka toho ako to na slovensku funguje. To ze tam znicili 3 lezecke cesty, tvorcov ferraty absolutne netrapilo. Stoho dve nedavno preistene so spravenymi standami. Priamo poskodili najtahsiu cestu v oblasti, Vlasy plne oci v obtiaznosti 7- a dve bezmenne lahsie cesty v obtiaznostiach do 4 a 5. Tie lahsie cesty by vyliezol kazdy zaciatocnik lezec aj nelezec a nepotreboval by ani tie stupacky. Vobec nebol zaujem sa s lezcami bavit kade to moze a nemoze ist.
08.06.2022 - 11:40:16
00
Toto nie je len na SVK, zachytil som ze sa to deje i v okolitych statoch. Myslim ze napriklad Intersport v Rakusku je v tomto problemova (teda myslim ze je to ona, moze to byt nejaka ina). Neviem ci a da voci tomu bojovat inak ako informovanim verejnosti a naslednym bojkotom, kludne tabulka na zaciatku ferraty alebo tak ako ty ze to vsade na fora, clanky a info o ferate budes vypisovat. U mna to funguje a takym ferratam sa aspon vyhybam.
08.06.2022 - 12:01:10
00
Ferrata Pamír v S.Lupci.
Obtiaznost C, pocitovo skoro D.

Prílohy:

8459FCCE-C7EA-49BA-BCD6-6294421D4228.jpeg
8459FCCE-C7EA-49BA-BCD6-6294421D4228.jpeg 307.74 KiB thumb_up0thumb_down

AC25F3FC-CFC5-467F-AE5A-FC367E4367AE.jpeg
AC25F3FC-CFC5-467F-AE5A-FC367E4367AE.jpeg 351.51 KiB thumb_up0thumb_down

03.09.2022 - 17:58:46
01
Ahoj, s manzelkou sme zacali lozit ferraty. Ale syn by chcel tiez. Len rozmyslam, aky tlmic padu sa pouziva pri detoch, ktore maju 30 kg, ked pri vsetkych pisu, ze su od 40 kg. Ako sa to riesi pri detoch? Ci ten tlmic padu sa moze pouzit aj pri nizsej hmotnosti? Vdaka za vysvetlenie.
03.09.2024 - 19:11:10
00
Nie. V ziadnom pripade nemozes pouzit standardny tlmic padu ked dieta nesplna minimalnu vahu. Brzda pri pade nebude fungovat, nepohlti razovu silu a v najhorsom pripade tazky pad dotrha malemu vnutornosti.

Male deti, ktore nesplnaju vahovy limit, musis na ferate istit samostatnym lanom. Existuju hotove produkty ako tento od Edelridu, na ich pouzitie ale musis vediet co robis, ovladat lanovu techniku atd.

Pockaj kym dieta vyrastie. Ak silou mocou ho tam chcete tahat, vo vlastnom zaujme si najskor sprav lezecky kurz v serioznej horoskole (nie v gyme na umelej stene), aby si sa naucil metodiku.
04.09.2024 - 12:48:33
10
čo som videl menšie deti tak boli na lane a tatko bol lezec. Ak nemáte s lezením(nie s ferratovaním) dlhodobé skúsenosti tak by som to nesilil a skor by som siel niekde na umelu stenu. Tie ferraty sú dost zradné. Treba sa na ne pripraviť. A začat postupne lezecka stena, A/B ferraty potom B/C potom C/D. Je tam v tých obťažnostiach dost velky skok. A potom další skok je ked ideš za hranice napr do Rakúska kde tie ferraty su ovela dlhšie a exponovanejšie. . Napr menšie postavy majú niekde odost väčší problém nájst uchyty. Syn má 13 a začali sme keď mal 11. ale aj tak budem musiet absolvovat kurz narábania s lanom a brať aj lano. Nieje to sranda ak clovek padne do ferratového setu alebo sa niekde zasekne, či mu budú dochádzať sily. Ja si vždy naštudujem topo ferraty teda kolko akých obtiažností je na nej, dlžku a únikové cesty.
04.09.2024 - 16:10:37
00
keyboard_arrow_up