shuksan 12 mozem len pochvalit, jazdim od vianoc... ale vepsia volba je back up so sirkou 84 pod viazkom
K2 Shuksan je podľa mňa úplne na h... lyža. Mäkká ako blato, rozklepe sa každej nerovnosti. Nehovoriac o tom, že som ich pretlačil hneď na treťom výjazde pri doskoku do prašanu a to som vážil 78 kg.
K2 Shuksan je podľa mňa úplne na h... lyža. Mäkká ako blato, rozklepe sa každej nerovnosti. Nehovoriac o tom, že som ich pretlačil hneď na treťom výjazde pri doskoku do prašanu a to som vážil 78 kg.
a co si cakal ze to bude ako bukova 3kg FR lyza?
to ako keby si jazdil na XC biku za 300e DH a 2metrove skoky...
mam na nej odjazdenych 13tis vyskovych metrov a nieje najmensi problem
to ako keby si jazdil na XC biku za 300e DH a 2metrove skoky...
Nečakal, no ak výrobca uvádza 30/70 power/all round a vážia cca. 1500 g pri dĺžke 174cm, a radiuse 18 ( dokonca na starších modeloch 21) tak nečakaš papier. Podľa mňa sú tie lyže ako Tesco priklepová vŕtačka, ani priklepka ani slušná vŕtačka. V cenovou level a v predajnej triede je kopec lepších lyží.
Nečakal, no ak výrobca uvádza 30/70 power/all round a vážia cca. 1500 g pri dĺžke 174cm, a radiuse 18 ( dokonca na starších modeloch 21) tak nečakaš papier. Podľa mňa sú tie lyže ako Tesco priklepová vŕtačka, ani priklepka ani slušná vŕtačka. V cenovou level a v predajnej triede je kopec lepších lyží.
nieco na tom bude, ale nemozes verit vsetkemu co sa napise .... treba si to ohmatat
No ja neviem,kamarát ich mal,ešte ten starší model, a ozaj ich nešetril, správal sa k nim sprosto a vulgárne a tá lyža pri ňom vydržala ozaj hodne
tak ja by som povedal že je to ako kde...pre niekoho je skialp spojený s freeridom a s tým že sa dostane tam kde iní nie,niekomu ide iba o to aby si vyšlapal zjazdovku kvôli kondičke...nepovedal by som že po zjazdovke chodí len "pár ludí",aj tento štýl je dosť rozvinutý.
Porovnal by som to s XC a EN pre niekoho je hlavné na bajku zamakať a prejsť čo najviac km,niekto to pretrpí a chce si užiť jazdu dole a pritom je to to iste šlapanie
tak ja by som povedal že je to ako kde...pre niekoho je skialp spojený s freeridom a s tým že sa dostane tam kde iní nie,niekomu ide iba o to aby si vyšlapal zjazdovku kvôli kondičke...nepovedal by som že po zjazdovke chodí len "pár ludí",aj tento štýl je dosť rozvinutý.
Porovnal by som to s XC a EN pre niekoho je hlavné na bajku zamakať a prejsť čo najviac km,niekto to pretrpí a chce si užiť jazdu dole a pritom je to to iste šlapanie
Práve preto si vyberiem lyže podľa toho čo šlapem . Ak som "zjazdovkový" tip tak si kúpim ľahkú lyžu, s dobrou ovládateľnosťou. Ak naháňam kondičku kúpim pretekárske papieráky. Ak jazdím freeride a potrebujem sa len minimálne premiestňovať kúpim širokú lopatu. Ak jazdím mix kúpim all round lyžku.
Mäkká lyža zákonite nie je zlá, ale iba ak ide o lyžu do púdru . K2 Shuksan mám doma ako záložný set no ako som už písal lyža nic moc. Kupoval som ju na mix, prevažne šliapanie vo voľnom teréne a jazdenie all round. Lyža je mäkká, nedrží poriadne v dlhých oblúkoch. Rozklepe sa už pri menších nerovnostiach. Mäkká stavba spojená z nevhodným rádiusom R21/174 zabezpečila zlú točivosť. "Súdruhom z NDR" došlo že to po... tak do novších modelov pridali kovovú platňu, ubrali na rádiuse. Tak som si ich požičal no stále je to taká nemastná neslaná lyža.
samozrejme ,výber lyže som s GOAMANom neriešil,preto som to dal aj ako btw
Ja som z pretekárskeho prostredia takže už asi 13 rokov jazdím na tvrdých race lyžiach...budúci rok však asi začnem serióznejšie riešiť skialp a vidím to na trochu mäkšiu lyžu hlavne do prachu...samozrejme však lahšie,nebudem zase kovadlinu ťahať do kopca
masto... už sú objednané tak so skúsenosťami sa podelím neskôr Ale viem čo od nich čakať, moje mt. baker boli tiež mäkké ľahké blato, na tvrdom podklade nedržali nič ani s čerstvo nabrúsenými hranami, ale aj tak som ich mal rád . A mne ide hlavne o cestu hore, neviem ako je to u vás, ale u mňa je tak 1 výstup z 10 spojený aj s plnohodnotným a kvalitným zajzdom
masto... už sú objednané tak so skúsenosťami sa podelím neskôr Ale viem čo od nich čakať, moje mt. baker boli tiež mäkké ľahké blato, na tvrdom podklade nedržali nič ani s čerstvo nabrúsenými hranami, ale aj tak som ich mal rád . A mne ide hlavne o cestu hore, neviem ako je to u vás, ale u mňa je tak 1 výstup z 10 spojený aj s plnohodnotným a kvalitným zajzdom
U mňa je to všehochuť momentálne už tretí deň jazdím prach na Čertovici - toto je z piatka http://youtu.be/5529f_7uwPA . Ale nepohrdnem v rámci tréningu zjazdovku alebo žľabom. Hold bývam v Nízkych Tatrách takže terénov je dosť. Teraz jazdím Dynastar, Sultan 80 robustná lyža so super geometriou. Je ťažšia ale ťažko na cvičisku ľahko na bojisku .
Paráda, blednem závisťou Veď aj ja som z Nízkych, len som si naivne myslel, že nejaké zbytky prachu ostanú aj na chopku, ale to bol omyl, jedine v lese boli riadne vankúše, aj to som sa v prvej jazde strepal do potoka a polámal lyžu . Áno, sultany poznám, kamarát ich jazdí, ťažká to sviňa Ale ja som si zvážil, že toho prachu si aj tak veľmi neužijem, ak vôbec, tak som si zvolil radšej niečo užšie a ľahšie na výšlap
Paráda, blednem závisťou Veď aj ja som z Nízkych, len som si naivne myslel, že nejaké zbytky prachu ostanú aj na chopku, ale to bol omyl, jedine v lese boli riadne vankúše, aj to som sa v prvej jazde strepal do potoka a polámal lyžu . Áno, sultany poznám, kamarát ich jazdí, ťažká to sviňa Ale ja som si zvážil, že toho prachu si aj tak veľmi neužijem, ak vôbec, tak som si zvolil radšej niečo užšie a ľahšie na výšlap
Tak ak chceš prach tak šuup šup dnes to chcem zapichnúť v práci o jednej a o pol druhej som na Čertici, kľudne sa pridaj. Video je z Rovienok do Kliesňovej doliny (super prístupnosť hlavne poobede, dá sa vytiahnuť vlekom a potom cca. 30 min šliapania a si hore), včera som jazdil v Starobockej a Kliesňovej (trochu fúkalo, padal čerstvý sneh no fantastická lyžovačka). Hrebeň vyfúkaný na dosku no v žľaboch kopec prachu ako páperie. Dobre vyzerá aj Kunštová no tam je to súce na lavínu, vykopal som sondu a pod 60 cm prachu je ľadová krusta.
Ak žena a počasie dovolí tak budem hore každý deň až pokiaľ to "nevavlhne" takéto podmienky sú raz za sezónu
Lákavá ponuka aj by som sa pridal, ale akosi nemám na čom lyžovať dúfam, že cez týždeň to dám do poriadku, aby mi víkend neušiel, a navyše mám aj fajného "koniara" na stehne, takže som pohybovo obmedzený...
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTHIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
to ako keby si jazdil na XC biku za 300e DH
to ako keby si jazdil na XC biku za 300e DH
nieco na tom bude, ale nemozes verit vsetkemu co sa napise
No ja neviem,kamarát ich mal,ešte ten starší model, a ozaj ich nešetril, správal sa k nim sprosto a vulgárne a tá lyža pri ňom vydržala ozaj hodne
Mt Baker SL , a Shuksan sú klasické touringové lyže. Žiadný freeride.
To ja viem... ale skialp, príp. skitouring že vždy spojený s feeridom, pokiaľ teda nechceš ísť dole pešo
a btw: to že je lyža mäkká neznamená že málo vydrží
Porovnal by som to s XC a EN
Porovnal by som to s XC a EN
Práve preto si vyberiem lyže podľa toho čo šlapem . Ak som "zjazdovkový" tip tak si kúpim ľahkú lyžu, s dobrou ovládateľnosťou. Ak naháňam kondičku kúpim pretekárske papieráky. Ak jazdím freeride a potrebujem sa len minimálne premiestňovať kúpim širokú lopatu. Ak jazdím mix kúpim all round lyžku.
Mäkká lyža zákonite nie je zlá, ale iba ak ide o lyžu do púdru
Ja som z pretekárskeho prostredia takže už asi 13 rokov jazdím na tvrdých race lyžiach...budúci rok však asi začnem serióznejšie riešiť skialp a vidím to na trochu mäkšiu lyžu hlavne do prachu...samozrejme však lahšie,nebudem zase kovadlinu ťahať do kopca
Tak ak chceš prach tak šuup šup dnes to chcem zapichnúť v práci o jednej a o pol druhej som na Čertici, kľudne sa pridaj. Video je z Rovienok do Kliesňovej doliny (super prístupnosť hlavne poobede, dá sa vytiahnuť vlekom a potom cca. 30 min šliapania a si hore), včera som jazdil v Starobockej a Kliesňovej (trochu fúkalo, padal čerstvý sneh no fantastická lyžovačka). Hrebeň vyfúkaný na dosku no v žľaboch kopec prachu ako páperie. Dobre vyzerá aj Kunštová no tam je to súce na lavínu, vykopal som sondu a pod 60 cm prachu je ľadová krusta.
Ak žena a počasie dovolí tak budem hore každý deň až pokiaľ to "nevavlhne" takéto podmienky sú raz za sezónu