Tak ak chceš prach tak šuup šup dnes to chcem zapichnúť v práci o jednej a o pol druhej som na Čertici, kľudne sa pridaj. Video je z Rovienok do Kliesňovej doliny (super prístupnosť hlavne poobede, dá sa vytiahnuť vlekom a potom cca. 30 min šliapania a si hore), včera som jazdil v Starobockej a Kliesňovej (trochu fúkalo, padal čerstvý sneh no fantastická lyžovačka). Hrebeň vyfúkaný na dosku no v žľaboch kopec prachu ako páperie. Dobre vyzerá aj Kunštová no tam je to súce na lavínu, vykopal som sondu a pod 60 cm prachu je ľadová krusta.
Ak žena a počasie dovolí tak budem hore každý deň až pokiaľ to "nevavlhne" takéto podmienky sú raz za sezónu
Velmi sa na Certovici neorientujem, preto sa chcem spytat, kde su rovienky? smerom Dumbier? (cize sa vyvezies STIVkom?) Tuto sezonu som bol na Certovici prvykrat a aj som to nasledne 4x zopakoval, pricom sme absolvovali viacero malych hikov z Certovej svadby k takej rubani, ktora nas zase vratila s5 k vleku.
Velmi sa na Certovici neorientujem, preto sa chcem spytat, kde su rovienky? smerom Dumbier? (cize sa vyvezies STIVkom?) Tuto sezonu som bol na Certovici prvykrat a aj som to nasledne 4x zopakoval, pricom sme absolvovali viacero malych hikov z Certovej svadby k takej rubani, ktora nas zase vratila s5 k vleku.
Pre ilustraciu
Ako píšeš Rovienky sú smer Ďumbier. Vyvezieš sa vlekom STIV a pri lanáči odbočíš do ľava na značkovaný chodník ktorý je nad pásmom lesa označený tyčami. Cca. 20 min na skialpoch a si na Rovienkach. Na vrchole je oceľový stĺpik. Terén bude ďalej stúpať na Lajštroch.
Tu je linka na jazdu z Rovienok do Kliesňovej a potom hore po svojich spať na STIV http://moj.freeskier.sk/certovica-kliesnova/
Tu je to na mapecopyrightlh3.googleusercontent.com lh3.googleusercontent.com
Je to moja najobľúbenejšia oblasť ak chceš môžem dať tip na pojazdenie
v ke neviem ale inak by som odporucil nieco kde maju plne automatizovany stroj - https://m.youtube.com/watch?v=ba_dBMnNb9M nieco taketo - ked sa to brusilo rucne nikdy to nebolo ono - hrany bud neddrzali alebo zas prilis chytali... a ake su to skoro fisove? ja poznam len nefisove - 99,9% lyzi a fisove ktore teda musia splnat tie ich presne parametre ako sirka dlzka radius - vyska viazania a pod
large Mám Elan Race SLX s dvojitou titanalovou doskou a štruktúrovanou sklznicou, najvyšší komerčný model. Je ešte jeden, ktorý sa predtým označoval ako FIS a teraz ako WorldCup Race a ten má asi hrubší titanal a okrúhle špičky. Moje sú skosené na ľavú a pravú. Ten WorldCup sa bežne nepredáva, je na licenciu. Kidak S Hrehorom nemám žiadnu skúsenosť ani referenciu a keďže sklznica nie je hladká, hľadám niekoho, čo by to vedel zoservisovať.
Obe dcéry mu závodne lyžujú...nebál by som sa to k nemu odniesť. Len upozorním, že ak bazíruješ na dokonalom servise degraduješ jeho hodnotu, keď to servisuješ ,,raz ročne". Lyže sa brúsia (voskujú) viac x v priebehu sezóny, ak chceš trvale udržať vlastnosti hrán (sklznice).
A ešte...bez urážky - pochybujem, že by si rozoznal pocitovo štruktúrovanú sklznicu od ,,zašlej" navoskovanej (ani ja nie)
Kidak Kupoval som ich až na konci sezóny a bol som na nich tak 4-5 krát, takže ten servis je v pohode.
K tej štruktúre a pocitom: kľudne Ti ich požičiam a potom mi povieš
Moje Radikalky su defacto tie isté lyže od inej značky...2x titan, najvyššia tvrdosť (civilná), tiež mali za nova race štruktúru (je tam na to, aby sa lepšie absorboval vosk do sklznice)...nemyslím, že by ma extra prekvapili.
Ale toho Hrehora skús a hlavne nezabudni spomenúť preferované uhly hrán.
chose_666 no neviem ci je to tak stymi fisovy kedze bol som teraz v obchode -intersport v schladmingu a tam mali fisove Atomic obracky za 999e aj ked som sa nepytal teda ci by mi ich predali nebolo napisane len ze s licenciou (aj inde som videl fischery ) sak podla mna je to im jedno hlavne nech maju kseft -tie lyze maju nevyhodu len v tom ze su dlhe viac ako 190 a radius je cca 30m a viac co je na bezne jazdenie uplne na nic.. keby boli tak radius okolo 25m hmmmm ale skusil by som si ich na takom tvrdom podklade -lade co obcas byva
ps nabuduce ked pojdem a uvidim FIS NORM tak sa opytam ci predavaju aj beznym ludom
tie FISové verzie sú častokrat rozdielne oproti vrcholovým civilným verziám len v geometrii lyže, v podložke pod viazaním a viazaním ktoré musia spĺňať kritéria fis
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTHIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
p.s. asi si budem musieť kúpiť foťák
p.s. asi si budem musieť kúpiť foťák
Ale ináč som spokojný naživo tie shuksany vyzerajú riadne pekne
Ak žena a počasie dovolí tak budem hore každý deň až pokiaľ to "nevavlhne" takéto podmienky sú raz za sezónu
Pre ilustraciu
Pre ilustraciu
Ako píšeš Rovienky sú smer Ďumbier. Vyvezieš sa vlekom STIV a pri lanáči odbočíš do ľava na značkovaný chodník ktorý je nad pásmom lesa označený tyčami. Cca. 20 min na skialpoch a si na Rovienkach. Na vrchole je oceľový stĺpik. Terén bude ďalej stúpať na Lajštroch.
Tu je linka na jazdu z Rovienok do Kliesňovej a potom hore po svojich spať na STIV
http://moj.freeskier.sk/certovica-kliesnova/
Tu je to na mape
Je to moja najobľúbenejšia oblasť ak chceš môžem dať tip na pojazdenie
Kidak S Hrehorom nemám žiadnu skúsenosť ani referenciu a keďže sklznica nie je hladká, hľadám niekoho, čo by to vedel zoservisovať.
A ešte...bez urážky - pochybujem, že by si rozoznal pocitovo štruktúrovanú sklznicu od ,,zašlej" navoskovanej (ani ja nie)
K tej štruktúre a pocitom: kľudne Ti ich požičiam a potom mi povieš
Ale toho Hrehora skús a hlavne nezabudni spomenúť preferované uhly hrán.
ps nabuduce ked pojdem a uvidim FIS NORM tak sa opytam ci predavaju aj beznym ludom