Skialpové vybavenie
[zdroj: https://www.zagurami.eu/ako-zacat-so-skialpom-2-vyberam-vystroj/]
...mne to tiez prislo trochu divne, ale pocul som to z viacerych zdrojov, tak sa preistotu pytam aj tu.
este by ste mi vedeli poradit - kde vedia taketo skialp servisne ukony kvalitne spravit? (Liptov / Tatry / Vychodne Slovensko)
diky za rady
2. Podla mna urcite techove. Ramove su slepa ulicka.
p.s. asi by som povedzme prve dva-tri vylety vyuzil moznost pozicania si celej vystroje a skusil si, ci ma to vobec bude bavit. To ta nevyjde draho.
Nepáčik som ti dal za bodku za "slepou uličkou"
Je to tvoj názor, ale práve keď ho píšeš začiatočníkovi, chcelo by to trochu objasniť, ako si k nemu dospel, lebo ho práve ty môžeš zneistiť. Mne je jasné, že je to blbosť. Hlavne jemu by mohlo rámové viazko dobre poslúžiť. A keď sa toho setu bude chceť predsa neskôr zbaviť, tak ho to stále výjde lacnejšie ako požičiavať na 2-3 túry.
Ešte som to nezabalil a stále dúfam, že to pôjde aj napriek dodrbaným kĺbom 💪🏻. Potrénovať trochu väzy, schudnúť a na to moje šmochtľanie by to mihlo stačiť.
Buď trpezlivý a niečo sa časom objaví.
čo už nebudeš vobec pasikovať?
Buď trpezlivý a niečo sa časom objaví.
v tej cenovej relácii sa už daju kupit techove lyže aj seriozne, ja som napr predával atomicky s zakladným techom speedturn2 za 300 ajs novými pasikmi..
na FB je skupina skialp bazar kde sa s príchodm zimy objavuje dosť inzerátov, pri tvojej výške pozeraj aspo 175-180ky lyže radius stredný to je okolo R18-20. a na tulanie kade tade v šírke tak 80 v strede...pasiky mix alebo moher...
2. Podla mna urcite techove. Ramove su slepa ulicka.
p.s. asi by som povedzme prve dva-tri vylety vyuzil moznost pozicania si celej vystroje a skusil si, ci ma to vobec bude bavit. To ta nevyjde draho.
chcem si kupit prve skialpove lyze a kedze mam na to dost obmedzeny rozpocet (max. 300-400e dokopy na lyze + viazanie + pasy), tak planujem nieco bazarove. Zaujimali by ma dve veci:
1) Je velky problem, ak treba vrtat nanovo viazanie? Mam lyziarku mondo 30cm a inzerat, kde by lyza mala nastavene viazanie na tak velku topanku som zatial nevidel
2) Oplati sa priplatit si za techove viazanie? S ramovym viazanim je tych lacnych ponuk vela. S techovym je to o poznanie horsie (v podstate nemam s mojim rozpoctom z coho vyberat)
Chcem to na beznu turistiku v mojom okoli, max. na tatranske chaty, urcite nie na narocne zjazdy - na to zatial nemam ani lyziarsky. Vyska 187cm, vaha 85kg.
Dakujem za rady. Pripadne ak by ste vedeli o nejakej vhodnej ponuke, tak dajte kludne vediet
môj kamarát ho mal, dal sa zlákať cenou, ale doondialo sa mu na tom zachvíľu niekoľko vecí a navyše aj ovládanie dosť zlé... (inak je vyšší, ale ľahší odomňa, len jazdí riadne prasačiny)
vyhodil to a našróboval Freeridera (teda ako ja s Vipecom
Seek je tvrdá drevená turingova lyža na dlhšie oblúky. Viazko bude mať nastavene pri 80kg tak na 8-9din
posledný komentár: 10. 10. 2025 o 22:20