Skialpové vybavenie
Vzal som z Conrad posledné F1 26.5/27 tak uvidím. Možno ich tu budem o chvíľu zase ponúkať, ale to ma už drbne načisto a budem lyžovať ďalej v Slant-och
tiež zvažujem čo bude v sezone dalšie, ten nizky komín ma nepotešil... ta F1ka ho ma ozaj vyššie aj široký horný popruh. čo by nemuselo byť zle, len či sa celý komín neprehýba v čape to by chcelo zaťažový test
som si prave odmeral paprču a šírka až 100mm preto ma tie TLT6ky tlačia pri dlhom nosení, tie mali menšiu širku ... zato backlanda bola príjemne široka.
https://sport.bazos.sk/inzerat/91687681/Atomic-Backland-2017-MP-270275.php
A mohol by si potom prosim ťa dať aj foto s namontovaným viazkom...ako tam vyzeraju tie brzdy v ski mode ? či veľmi neodstávajú
ešte to je u kamosa v TN... viazko som bral 91ku... malo by to byť akurát
Možno veľa spraví technika jazdy, kde ja som bol v detstve dosť drilovaný, aj keď už som toho väčšinu pozabúdal predsa len to len niekde tam v tej svalovej pamäti je. Jedine keď porovnávam lyžovanie na obráčkach s tuhými lyžiarkami a tieto alien rs na krátkych atomic backland 85 lyžiach tak je vidno ako musím prispôsobiť techniku a hlavne rýchlosť jazdy
To je dvojsečné 🙂.... Dole kopcom si to síce užiješ viac na poriadnej výstroji len aby si hore vyšiel s nohami čo ešte niečo ulyžujú 😜. Na gramarsku výstroj sa dá zvyknúť a postupne sa na tom naučíš jazdiť. Ak chceš spraviť za vylet 2-3 tis výškových a popri tom pojazdiť tak na ľahko je to určite lepšie. Len pre spestrenie - Miro Leitner ( slovenska skialpova legenda) ma cez 100 kg a šľape na LaSportiva - Syborg a na papierákoch odjazdí žľaby o ktorých niektorý len snívajú. Ľahkej výstroji treba prispôsobiť štýl jazdenia . No smerom hore je veľký rozdiel mat na nohe 1400 g a rýchly pas ako 5 kg a “chlpatý” koberec. Tak už to zmenou techniky neuhráš
Jasné, už som na to prišiel. Musel som si to bohužiaľ skúsiť na vlastnej koži. Uvidím, buď nechám oboje čo mám (Backland + Slant) alebo to správím treťou cestou. Kúpim len Maestrale, hentie dvoje predám a hotovo. U mňa aj tak o nejaké naháňanie do kopca moc nejde, skôr o to zajazdenie. Takže by to mohlo byť OK, aj keď ako som skúsil tú ľahkosť tak červík v hlave bude vŕtať stále
Foto Len z mms
backland 85
blackrowns
a 3x ATK crest red
už len pasiky od montany zbastliť
Ahoj. Akú šírku bŕzd si bral na tie Backlandy? 86 alebo 91mm ?
A mohol by si potom prosim ťa dať aj foto s namontovaným viazkom...ako tam vyzeraju tie brzdy v ski mode ? či veľmi neodstávajú
posledný komentár: 10. 10. 2025 o 22:20