Skialpové vybavenie
Moc som špekuloval, silou mocou chcel čo najľahšie ale bol to pre mňa krok vedľa. Keď som ich skúšal mimo lyží, tak sa mi zdali tuhostne OK, ale ťažko keď si ich človek nemôže skúsiť deň-dva reálne v teréne. Nie som pretekár, ani nerobím nejaké dlhé túry alebo viacnásobné výšľapy (väčšinou jeden výšľap a zjazd, prípadne niekoľko kratších) takže pôjdem do niečoho trochu ťažšieho a tuhšieho. Kamoši ma presviedčajú, že Scarpa F1 by mali byť na tom lepšie, ale mám trochu obavu pri tej hmotnosti a skôr uvažujem rovno o Maestrale.
Trochu ma to mrzí, lebo výšľapy v nich boli úplne perfektné. Veľký rozsah pohybu, zrazu som zistil, že skoro vôbec nepoužívam najvyššiu polohu na viazku a tých vyše 300 gramov na nohu menej oproti starým bolo tiež citeľných. Šľapalo sa v nich skoro ako vo vibramách. Pre šľapača, prípadne niekoho ľahšieho môžem len odporučiť.
Foto Len z mms
backland 85
blackrowns
a 3x ATK crest red
už len pasiky od montany zbastliť
treba si to v ruke prepružiť v obchode,
Wayback sa spýtaj Imroman nejaku sezonu ich jazdí
JA som jazdil K2 shukšany ale boli stračne make, na špicke len tak plapolali, to mi moc nesedí, s oblečkom a baglom mám 100kg takže preferujem tvrdu lyžu do ktorej sa dá oprieť.
fišerku transapl som neskušal ani nevidel u ludí.
Extremky som mal starú na začiatku, taká skoro slalomova na zjazdovku, žena tiež jazdila Extreme na uvod skialpu, teraz prešla na Skitrabu altavia.. ta je sice lahká, širšia ale pomerne maká, tak pre ženu, ked som to porovnal s backlandou mala po celej dlžke polovičnu hrubku, čo bolo citiť už v ruke pri prepružení... tak na 60 kiloveho.
DYNASTAR Vertical Bear 18/19 - 110-85-120, 1250gr(175cm)
K2 Wayback 88 ECOre 17/18 - 126-88-113, 1275gr
FISCHER Transalp 88 17/18 - 123-88-111, 1400gr(177cm)
a pasy kupujem v RKv adamšporte moher 110mm na metráž, maju aj koncovky.... vyjdu do 50e
Ostali mi pásy z atomic backland 78 164cm, myslíte že to nejako upravím aj na tieto?
Chcem trochu dlhšie, 170cm
posledný komentár: 10. 10. 2025 o 22:20