Skialpové vybavenie
utorok, mi ju krasne vyplo, ked som v obluku zapichol špičku a dofrčal som na jednej lyži
nie su to DINy, nema to ziadnu certifikaciu, su to len nejake cisla o ktorych vyrobca usudil ze "tak toto by mala byt 8cka"
a stale to maju v navode, nic sa nezmenilo, certifikacia je draha
"This binding model DOES NOT COMPLY WITH ANY DIN/ISO SAFETY STANDARD NOR ANY OTHER
SAFETY CERTIFICATION. In particular, this binding does not comply with DIN/ISO 11088 and/or
DIN/ISO 13992 safety standards"
ked ta XT tlačí ani o nej nerozmyšlaj....
ako že nie, na mojom ATKčku je sú nastavenia ako na ramovke lyžiarskej, ale len na pate.... nastavenie pre otvorenie pinov, otočenie paty ,dokonca má aj posun pre prepruženie lyže....
utorok, mi ju krasne vyplo, ked som v obluku zapichol špičku a dofrčal som na jednej lyži
tie brzdy sa daju trochu tvarovať , neboj..
a čo sa týka šírky laže,
aj chceš turistikovať volným terénom kade tade,behať po zjazdovke atd , je 85ka lahučký univerzal, na všetko lyža s viazkom ma cca 1520g
ak chceš užívať periny a freerajd viac, ako šlapanie chod do 95ky, tam ale treba silnejšie viazanie s din 12,
tam ale rátaj že bude mať lyža o štvrť kila viac , aj pas bude viac brzdiť do kopca... takže oproti 85ke na nohách priberieš tak 600g čo v mojom prípade bolo dosť cítiť...
Inak, ked sme pri DINoch, tak 10 pri necelych 70 kg bude stacit aj do prasanu, jo?
Mozne ze si mal na atarych nejaky pomaly mixovy pas...ja som porovnával lyže s rovnakym cisto moherovymi Pásmi
Ja aom pisal o tej lyzi s viazanim dohromady.samotna lyza v 172ke mala 1200g..mal som prvu aj druhu generaciu backlady
1500g lyza už je tazitko..k tomu koberec co ma mensi sklz a do kopca sa pekne orosiš???ked na to pacnes vizko co ma pol kila tak fuciš ako kompresor.
viazanie 86 ok. mal som presne takýto set,
tie brzdy sa daju trochu tvarovať , neboj..
a čo sa týka šírky laže,
aj chceš turistikovať volným terénom kade tade,behať po zjazdovke atd , je 85ka lahučký univerzal, na všetko lyža s viazkom ma cca 1520g
ak chceš užívať periny a freerajd viac, ako šlapanie chod do 95ky, tam ale treba silnejšie viazanie s din 12,
tam ale rátaj že bude mať lyža o štvrť kila viac , aj pas bude viac brzdiť do kopca... takže oproti 85ke na nohách priberieš tak 600g čo v mojom prípade bolo dosť cítiť...
posledný komentár: 10. 10. 2025 o 22:20