Skialpové vybavenie
s aomicom nič nepokazí , mal som dvoje
Ak by to niekto nepochopil, tak terény, kde keď už spadneš, je nevypnutá lyža najmenší problém....
Aj pre toto ti Palo radim zobrat viazko s vyssim din-om...lebo adekvatne k vyske dinov na pate je navrhnute predpatie pruzin na spicke. Konkretne ATK Crest 10 , ktore ma moja manzelka s ,,cistou" hmotnostou asi 67kg uz jej v terene raz samo vyplo (hlboky tazky sneh). Nastastie to dopadlo dobre. Mne sa za 6 sezon s freeriderom 14 toto nestalo ani raz. Na zjazd nearetujeme spicky! Nikdy! Ani to nikomu neradim...
A co sa tyka zivotnosti lyzi...tu ti neviem nejako hlbsie poradit, ale urcite viac servisneho brusenia zvladnu lyze s poctivou hranou - Atomic aj Dynastar maju seriozne hrany aj na sucasnych (osobna skusenost) modeloch. Keby som dnes kupoval lyze s tvojimi poziadavkami (aj ked ich postupne modifikujes
Ak by to niekto nepochopil, tak terény, kde keď už spadneš, je nevypnutá lyža najmenší problém....
toto je dobra otazka. vela modelov ma hranu taku skor na oko. Scott superguide 95 a backland 95 ked som porovnaval na predajni tak rozdiel v hrubke bol obrovsky
mozem mozno hlupu otazku? chces stihat synovi na zjazdovke z coho chapem ze syn nejazdi uplne detsky. urcite chces tolko casu na zjazdovke stravit s obycajnym pinovym viazanim za cenu usetrenia hmotnosti? stoji ta znizena bezpecnost za to? pravi skialpinisti budu pravom flrflat kolko jazdia piny a nic sa nestalo, ale ina vec je 50/50 vyslap/zjazd skoro volnym terenom a ine je na tom stravit relativne vela rezortnych dni. ked citam ako si niektori zamkynaju viazania aby im na lade nevypli tak mi je osobne nevolno ...
ty si blizzard vlastne žene kúpil, však? akú majú hranu
no a už som sa pevne rozhodol pre lyžu okolo 88-90 stred, okolo 175-180 výšky a okolo 1300 gramov hmotnosti, ideálne ktoré konštrukčne vychádzajú z nejakej freeridovej lyže, ale stále je predo mnou ešte veľa rozhodovania ... a mám pocit, že nakoniec definitívne rozhodne dizajn lebo podľa popisov sú všetky proste úžasné a hranu ako ukazateľ výdrže si reálne skontrolovať neviem
ak potrebujes nastavenie (napr.) 8DIN tak je vhodne mat viazanie s rozsahom (napr.) 12DIN aby si nastavenim nebol prilis blizko limitu viazania, pretoze tam uz tie vypinacie sily pruzin nezvyknu byt uplne linearne zavisle, resp. zvysuje sa odchylka...
posledný komentár: 10. 10. 2025 o 22:20