Skialpové vybavenie
nacim uz len vybrat lyze. chcem nieco 90-95mm a cim sa da normalne vyblaznit cestou dole, ziadne makke lahke krutiace sa lyze aj za cenu vyssej vahy. klasicke lyze mam 99mm takze na sirku som zvyknuty. taha ma to ku scott superguide 95 alebo Orb freebird.. ale zatial si neviem vybrat. keby neriesim peniaze tak forest ale zatial su mimo rozpocet a malokedy v bazare..
Pozri tu:
https://www.sportokay.com/sk_en/set-konfigurator-freeride-skitouren-set.html
Donedavna k tym cenam mali este zlavu 15% (FINAL15).
Stred viazania maju oproti atomicu posunuty dopredu az o 3cm
dakujem obom za rady. nakoniec som si domov obe objednal a vyhrali dynafity, najma pohodlim. mam problem ze sa mi velmi zdviha pata vo vacsine lyziarok, dynafit ma lepsi tvar na moju nohu. rozsah pohybu je pocitovo (v obyvacke) pri dynafite lepsi. perfektne maju vymysleny system s jednou prackou. cosmos maju sice pevnejsi zamok (naozaj zamok, dynafit iba vytlaci oporu ale dovoli jej naklonit sa dopredu) avsak cosmosi sa viac krutia v ohybe, pod druhou prackou zvrchu. cez vikend sa vyskusaju na zjazdovke/ture a uvidime.
nacim uz len vybrat lyze. chcem nieco 90-95mm a cim sa da normalne vyblaznit cestou dole, ziadne makke lahke krutiace sa lyze aj za cenu vyssej vahy. klasicke lyze mam 99mm takze na sirku som zvyknuty. taha ma to ku scott superguide 95 alebo Orb freebird.. ale zatial si neviem vybrat. keby neriesim peniaze tak forest ale zatial su mimo rozpocet a malokedy v bazare..
Jednu mikinu mám aj XXL a tá je príliš dlhá (aj rukávy).
Ale nie všetky strihy sú rovnaké. Ideálne je to vyskúšať.
Dĺžka chrbta v pohode? Mám rád dlhší chrbet na tričkách a mikinach. Dikes
191 cm / 90 kg - sedí mi XL
Z toho, co viem odporucil by som Scott pred Dynafinom (v tomto pripade).
Uz dvom znamym som odporucil Cosmos a zatial su spokojni.
scott cosmos
https://www.scott-sports.com/za/en/product/scott-cosmos-tour-ski-boot?article=2830841070029
dynafit radical (pripadne verzia pro, ale tu nemam vyskusanu)
https://www.dynafit.com/radical-ski-touring-boots-men-08-0000061916
obe vyskusane v predajni. po 20 min na nohach celkom v pohode, bohuzial vacsina sa ukaze aj pri sliapani/jazdeni. zaujimave ze scott sadol 29,5, cosmos pro 29 (uzsie, uz na predajni zacali palit chodidla) a radical 29. nemate niekto slusenosti s tymito modelmi? ktore by ste si vybrali?
Vyriešené. Brzdu som za pomoci očkového kľúča a zapáčenia o lyžu jemne ohol naspäť. Medzi lyžu a kľúč som podložil iný kľúč na plocho, aby som nepoškodil lyžu.
rozdiel vo vahe bude tak 50g na lyzu, ak ti ide o lahsie slapanie, lepsie spravis ked pri tej sirke a dlzke nebudes mat pasy po celej sklznici ale ich zarezes 20cm od konca. - menej trenia a menej vlhkosti co pasy poberu.
Chcem kupit k2 wayback 96 a neviem sa rozhodnut, ktoru dlzku. Robia ich 177 a 184. Ja mam 187cm a 80kg. Som vyborny lyziar, casto zvyknem vybehnut do prasanu a mimo zjazdovky, no zaroven by som rad aj nieco na tom poslapal v tatrach a podobne. Nikde neviem najst aky je presne rozdiel vo vahe. Co by ste povedali? Ja som zatial prikloneny viac 184kam na ukor vahy. Sudim podla toho, ze K2 Mtbaker, ktore som mal doteraz, boli v dlzke 174 a tam mi vo vacsej rychlosti obcas dlzka chybala. Aky je vas nazor? Zobrat dlhsie na ukor mozno 100-200 gramov alebo tie 177 kvoli lahsiemu slapaniu a skladnosti?
Nasiel som takuto vychytavku, len teda cena + postovne z toho robi level XX1/XTR komponentu
Teoreticky by som bol ochotny spravit vascsiu objednavku ak sa nazbierame aspon 3-4 ludia, pripadne by sa to dalo vyrobit ak ma niekto pristup k CNC freze.
vobec, obujem lyziarku, zatiahnem suchy zips hore dole, otvorim klipsnu, zatiahnem jemne boa a idem hore
ked uz idem dole len zaklipsnem, o 2-3 kliky dotiahnem boa a cau idem
ps: jazdim na ultra lahkych lyziach a uplna pohoda da sa opriet atd do nich bez problemov
posledný komentár: 10. 10. 2025 o 22:20