Skialpové vybavenie
Isiel som podla vseobecnych rad, kedy by mali byt lyze nie kratsie ako postavy -10cm. Pricom kratsie su obratnejisie. V com bude lepsie zobrat tie dlhsie?
Ahojte, ešte sa vrátim k dotazu.
Momentálne vyberám z týchto dvoch setov:
https://www.sport-conrad.com/en/products/voelkl/rise-84-ltd-dynafit-tlt-speedfit-10-inkcl-stoppers-skins.html
https://www.sportokay.com/sk_en/set-konfigurator-skitouren-atomic-backland-85-mm-set.html (s viazanim Marker Alpinist 9 Long Travel)
Pri tych Atomic by som bral dlzku 165cm (mám 175) a pri Volkl 170cm.
Nejaký nápad, čo z toho?
Ortovox 25ka sa mi zdal mensi ako moj stary20ka.mamut bol zas taky masivny a zbytocne popruhov.
Toto bolo niekde v strede vyberu.dobre sa lYze nahadzuju, ked je na hrbe.aj sietka na prilbu je fajn.3male vrecka ,1spodne a hlavne z vnútra este skusim ci sonda vojde.priehradka na lopatu tiez jest
Maly velky svihak na poldenky.
Docela pekne spracovany a vymyslený od dynasitu radikal 23
pred kupou vyskusaj, mna vsetky od Skitrabu strasne rezali na trapezoch, Dynafit je istota, ale 16 je fakt mini objem
osobne som marker viazanie nemal, to už posudi niekto iný
80mm šírka stredu je skor tak na zjazdovkove šlapanie a lyžba, ale potapkaš a polyžuješ aj mimo, ale určite to nebude výkon lyže na pistu.
hlavne nekupuj kratke.... pretože skialpove maju skor vyhnutie špice a kratku aktívnu hranu..
PS: ja som v tej cene zohnal Atomic backland 85 s ATK crest 10 a pasmi montana mohair
no presne pre toto sa pytam vas skusenejsich, kedze ocividne staviam nie uplne skialpovy set. na druhej strane vykonu na zjazdovke sa nechcem vzdat tak potom je otazka ci nemat sety rasdsej dva a zobrat nejaky lahku aspon 95 original skialp lyzu s tym ze dole sa bud pojde mimo zjazdovky alebo sa bude trpiet
žiadne skialpove lyže ti nenahradia výkon zjazdovkových, pretože maju kratky radius, kratku hranu a dlhe rockery
manšiu hmotvosť a su pružnejšie pre rozbitý sneh...
ano skialpove lyžiarky na zjazdovke´= omrznute prsty
posledný komentár: 10. 10. 2025 o 22:20