Skialpové vybavenie
caf mám atomic s povodnými papučami píšu 280-285-- nove papuče scarpa mám do nich 280...
už maju niečo za sebou , po 3 sezonach
Na šlapadie po ľadovej zjazdovke direttissimou to asi nebolo ani vyrobené.
nie, neblazni
https://www.ecstore.sk/detail/zjazdove-lyzovanie/pasy-fischer-profoil-multifit-130mm-2017-18-17vas-k00916/22902-176-183/?gclid=Cj0KCQiAtJeNBhCVARIsANJUJ2Gv5jACJfadCvF_7jMIQ6pnXKFzr-CROZIqcITNaCzu9V1xYROQOJ0aAuxiEALw_wcB
Len to spustanie na pasoch je hrozne. Na Chopku sme takto urobili divadlo lyziarom. Vytapkali sme sa z juhu hore, pofotili a ze ideme do Kamienky. Len na tych 20 metrov sa nam ani lyze nechcelo davat dolu. Tak sme sa spustili... aj s pasmi... bolo to ladove...
Zabavu z nas mali naramnu
Minulý rok som sa nechal nahovoriť na hrebeň VF z RK po Ploskú a moc ma to teda nebavilo.
Keby som chcel ist na skialpoch po nejakom mierne zvlnenom terene, kde nie su strme vyslapy, ale su to take hore-dolu mierne briezky a rovinky, tak by ma asi slak triafal z neustaleho zhadzovania a nahadzovania pasov.
Existuju nejake uzke pasy, alebo nieco podobne, co by mi umoznilo normalne sliapat po rovine a do mierneho briezku, ale nevadilo by to nejako pri spustani sa z mierneho kopceka ? Napriklad, ze by som v zime chcel prejst cez slovenske rudohorie - z Tlsteho javora na Zakluky.
Viem ze na toto su backcountry bezky. Ale kupovat zase dalsiu vybavu, ak chcem par vyletov sa mi nechce. A s poziciavanim a topankami nemam dobre skusenosti.
Ako podobne tury riesite, ak ste teda niekto ? Pouzivate normalne to, co mate, alebo date nejake starsie pasy, co uz tolko nedrzia a nebrzdia alebo nieco este ine ?
posledný komentár: 10. 10. 2025 o 22:20