Skialpové vybavenie
Dlhá aretačná páčka, Pri lyžovaní vo voľnom teréne náchylná na odtrhnutie (mam ich už pekne krivé, ale zatiaľ držia) Keď máš namontovanú brzdu nevieš mat nulový uhol v režime chôdze a dosť ťažko sa otáča päta. Tie dva žlte pliešky na nastavovanie výšky päty dobre nedržia a ani manipulácia s palicou nie je moc dobrá. Často sa počas chôdze stáva, že sa samovoľne sklápajú. Nakoniec majú malý maximálny uhol pri šľapaní. V strmom svahu to hodne cítiť, ale dá sa na to zvyknúť. Pre začiatočníka a hlavne na zjazdovku asi dobré, ale už by som ich nekúpil.
ked ta to chytí, zjazdovka bude len nutnosť na začiatku sezony, alebo na trening kondičky, ked nebude cas isť do volneho.
Lyze som mal od zaciatku siroke 93 pod patou, techove viazko, vysoke a tvrde freeridove lyziarky
V tom prípade ti dám radu. Určite choď raz za čas na lanovku, kde sa poriadne vylyžuješ. Prípadne aspoň na pár hodín si zaplať aj inštruktora, nech ťa naučí základy, aby si sa vyhol zbytočným chybám, ktoré sa neskôr zle odstraňujú. Kopec ľudí si myslí, že sa naučí lyžovať popri skialpe, ale to je blbosť. Vyjdeš hore a cestou dolu budeš akurát bojovať, aby si zlyžoval. Na lanovke si dáš za deň kopec jázd, kde sa môžeš sústrediť na techniku, za vlastne zopár podľa kondície.
Na môj vkus boli moc nízke a príliš mäkké. Na vyšľap pecka, ale lyžovačku som si v nich moc neužil. Jazdím 95 mm lyže, tak čiastočne to je aj tým. Mal som pocit, že ich nemám tak pod kontrolou ako by som chcel. Po prechode na F1 som veľmi spokojný. Len o trochu ťažšie, ale tuhosť je úplne inde.
Je to ale individuálne, niekto na ne nedá dopustiť. Záleží od hmotnosti, lyží, terénu ktorý chceš jazdiť a lyžiarskeho štýlu. Ak už, tak by som šiel do karbonoveho modelu, tie sú tuhšie.
A rovno sa opytam co povies na Boty Atomic Blackland ?
na začiatok si zvolil fajn
a cena je super
Mám presne túto kombináciu.
Pasuju tieto brzdy https://www.boatpark.cz/dynafit-tlt-speedspeedfit-brake-brzdy.html
diky toto by mohlo byt čo hladám
posledný komentár: 10. 10. 2025 o 22:20