Skialpové vybavenie
Samozrejme v technickom teréne, medzi stromami, a pod. je kratšia lyža výhodou.
Každý si už musí zvážiť , čo bude pre neho lepšie, či už dĺžku, ale aj sirku lyže, resp. mať 2 (3?) lyží a používať podľa terénu a očakávaných podmienok...
Ak bude mať lyza rocker tak kľudne 170 ky.spravat sa budú ako kratšie ale v hlbokom tá viac podržia hore.ale 165 ka je v poho pre slabšie technický vybavené .moja žena má 174cm a 168 tuším..bc 85w.ale vidím že na tvrdom,ladovom si lyžuje dosť opatrne a pomaly.nevie si tak zatlačiť na š*****.boji sa.
Čo sa týka tvrdosti ,vyberaj pánsky model.
Dnes som skúsil tu backlandu ul 78..a fajn aj hore aj dolu.uvidim čo to bude na upravenej píšte.ale vo voľnom a kôrovom to bolo mňam aj keď sú pomerne ľahké..
Ak chces niečo tvrdšie tak dynafit blacklight.pripadne odľahčený Pro.len to už je kus iba cena
Výborné a tvrdé sú aj moment race pro 77 .len to už sme na dvojnásobnej cene backlandu.
Ak chces aj praškovat a stromcekovat.tak 85ka šírka je akurát pri tvojich 60kg tá budú pekne držať hore.
Ine značky som moc neposkusal..
Poznám tu zopár ľudí, čo sa s to značkou trápia.aj moja si také kúpila . A po 2sezonach išli z dolu....
Nedala na moje rady...
Potom som jej vybral ja a je spokojná.aj keď je lyza o 250g ťažšia .ušetrili sme na viazaní...
Stelvio FIT sú primárne vymyslené pre zjazdovkových šlapačoch, ktorí sa chcú zviesť potom dole POPRI zjazdovke (čiže kúpila si si časovkársky bajk na ultegre, ale nevieš na ňom zatáčať a vadí ti aj to že nevieš na ňom skákať). Táto lyža sa nehodí na zjazdovku v našich podmienkach, kde máš pod sebou vrstvu nastriekaného ľadu, skôr do stredísk vo vyšších polohách, kde máš kopec prírodného snehu aj popri zjazdovke. Tá lyža nikdy nebola určená na výkon, aj to že nechce zatáčať (alebo sa ti to tak zdá) je tým že primárne je určená na udržanie smeru pre dupačov. Určite lyžu vymeň za niečo viac univerzálnejšie, a hlavne nekupuj lyžu tak, že niekdo ti niečo povie (alebo nebodaj kúpiš podľa dobrej ceny) a nevyskúšaš to. V súčasnosti je už kopec stredísk kde sa dajú požičiať rôzne značky a na konci sezóny si kúpiš to čo ťa najviac bavilo niekde v zľave.
https://snow.cz/clanek/7242-test-skialpovych-lyzi-kastle-tx87-up-2023-24
https://www.sport-conrad.com/produkte/kaestle/tx87-sc.html
posledný komentár: 10. 10. 2025 o 22:20