Skialpové vybavenie
Skúsil som im napísať mail priamo na EU zastúpenie do Rakúsku, či sa to dá ešte niekde zohnať a dnes prišli 2 komplet pracky zadarmo. Asi sa tu máme ešte čo učiť čo sa týka chovania k zákazníkovi.
Atomic backland W-1100g/ks
Skitrab altavia60
Radical st
hmotnosť setu na /nohu je 2,8kg
staré- 4,3kg
Preto sa čo najviac vyhýbam sadaniu na iné bicykle
Hmotnosť o 150 g menej ako staršie rovnaké s turn2 bez brzdy
Ps pekná CNC robota
Ked som bol nedavno na chopku tak vsimol osm si, ze ma velmi vela ludi (skor uz ale zavodne orientovanych) tie minimalisticke viazania s velmi nizkou podporou paty. Ako tu uz niekto pisal, viem, ze s velmi vysokou podperou sa meni tazisko a clovek sa lahsie smykne ale ja skor slapem strmsie kopce a casto na tom mojom viazani pouzivam aj horny stupen.
Rad by som pocul vas nazor kedze sa nemam s kym inym poradit. Dakujem
Odpoveď na tvoju otázku - znova vŕtať lyžu môžeš akurát pôvodné diery musia byť zaslepené a zaliate epoxidom.
V tvojom prípade by som to nerobil - lightweight viazká s brzdou majú okolo 280 g . Dá sa kúpiť aj race 130 g viazko a externú brzdičku do doku pre haršajzne alebo na brzdička na rental podložke no to si tiež cca. na 210 g a prepínanie je nekomfortné. Malo by to význam keby si tam mal 2 kg rámové viazanie. Takto je efekt minimálny a v budúcom predaji klesá cena lyže lebo bola viackrát vŕtaná...
Ak chceš pocítiť "výraznú zmenu" tak by som skôr išiel do RACE pásov. Napar POMOCA race sa robí už aj v šírke 100 mm. Predávajú sa okolo 25 EUR/m. Neviem aké dlhé máš tie lyže no stačí cca. 1,5 m na lyžu ( končiť by mal cca. 20 cm za pätou viazania). Dopredu dáš gumu z galantérie za 1 eur meter. Celková investícia do 80 eur a lyža bude výrazne lepšie kĺzať.
Nemám skúsenosti s každým typom viazania. Od ATK som mal 3 modely ( doteraz dva jazdím a u mňa je to TOP viazanie pomer cena/výkon/životnosť) teraz mám TROFEO a EVO WC a oba majú len dve polohy. ATK CREST bude na tom podobne, keďže špička je veľmi podobná ( to lupnutie medzi ski a go je poistka proti samo otvoreniu ) Ale napr. na dynafit speed turn čo mám na kameňáčkách sa prepína do polohy šliapanie cez zúbky ( dynafit to má na viacerých modeloch). Takže môžeš mať pocit, že je tam viac polôh no sú len dve ski a go zúbky slúžia len ako brzda aby ti samovoľne páčka neklesla.
mam pasy Contour 100% mohair s hot melt lepidlom.
posledný komentár: 10. 10. 2025 o 22:20