Backcountry a všetko okolo toho
https://youtu.be/k-nrnlkAB9M
Hlasi sa novacik
Doteraz som stal len na klasickych bezkach ale uz vyse roka pokukujem po BC bezkach.
Byvam v Bratislave a jazdil by som cca 60% male karpaty 40% Tatry v okoli dolneho smokovca a pod. Asi velmi malokedy hlboky prasan.
Mam viacero otazok, snad budete mat so mnou trpezlivost.
1. Po precitani tohoto vlakna som bol uz viacmenej rozhodnuty pre rangery, ale potom som si vsimol ze uzsie
explorery maju verziu "skin", ktora sa mi velmi "pozdava".
Ma s nimi niekto skusenosti? Alebo bude lepsie pouzit verziu Mge?
2. Absolutne nerozumiem rozdielu medzi viazanim Manual / Auto / Magnum. Ktore odporucate? Bezky klasicke
som mal vzdy len pozicane a neviem co to bolo za viazanie
3. Pri mojej vyske 175cm mam hmotnost cca95kg (je z coho uberat
nastroj k dosiahnutiu lepsieho "pomeru vysky/hmotnosti
(Vyrobca udava do 95kg). Bojim sa aby 205cm som este vladal "otocit
boli vhodne aj 190cm
4. Je pri vybere topanok nejaka znacka / model ktorym sa mam vyslovene vyhnut?
Dakujem
Inak otcovi som kupoval podla vahy Sporten Expedition 190 cm 90-70-80, par krat som ich skusil, ale tie kratsie aj ked tensie su pre mna ovladatelnejsie.
Takže záver je asi taký, že ak chce niečo kratšie a točivejšie tak by musel ísť do oveľa širšej lyže, a ak chce túto šírku tak pri danej hmotnosti by som volil 190 (väčšia plocha).
https://www.topski.sk/sk/backcountry-set-sporten-ranger-mge-16-17-viazanie-rottefella-manual-automatic/
Dskujem moc.
A skladám klobúk pred každým kto by sa na nich pustil v roháčoch žľabom dole s voľnou pätou... ten by ich dostal odo mňa zadarmo.
Dôvod predaja: chcel by som prejsť na širšie
kontakt: +421 910 271 436.
KarolM to dlhé roky zbieral, sú tam námety na pekné túry.
ten predĺžený grip je dobrá vec
merkovsky26 ahoj pouzivam aj Sporten expedition s BC NNN viazkom. Telemarkové viazko som neskúšal, tak neviem aký by tam mohol byť rozdiel v pevnosti, ale začínal som voľakedy na NN75 a úzkych bežkách, párkrát prešli aj hrebeň NT takže čokoľvek s hranami sa mi vidí teraz dostatočné na BC prechádzky.
posledný komentár: 10. 10. 2025 o 22:20