Backcountry a všetko okolo toho
Si tvrdil ,že klasická topánka sa zničí po 1 použití.
Ja mám skejtové Rossignol X8. Sú výrazne vyššie a UH spevnenie členku je mohutnejšie ako u základných modelov. (Čím nižšie číslo,tým jednoduchšia a lacnejšia topánka X10 - X1)
Ak je číslovanie u BC rovnaké, tak na obrázku je nejaký základný model X3 určený na turistiku. Bikejoring je výkonnostne inde ako nejaký sviatočný turista a vydržali mu 7 rokov a stovky hodín.
Rossignol vyrába od úplne základných až po Xium-y, takže to treba rozlišovať.
Polovicka ficher bcx6 mokre nohy
pri tvojom bydlisku by som pasami nepohrdla-hlavne ked najprv stupas dlho na Javorinu, zbytocne je sa trapit
kup moherove pasy ako pisal edelweiss, zužiť a je to, a na hrebeni už môžeš veselo na šupinách
silva mám pri tom modeli obavy ako sa to bude chovať bez pásov, že sklz po rovine bude niekde inde proti šupináčom je jasné, len aby neboli zasa bez pásu moc lepivé.. a taktiež dolu kopcom to môže byť slušná raketa, čo niekedy môže byť aj na škodu veci, lebo predsa len až tak dobre sa tie lyže ovládať nedajú... obzvlášť v nejakom žľabe prípadne medzi stromami... takže mi lepšie vychádza model so šupinami plus stúpacie pásy ako doplnkovú výbavu... potrebujem s nimi nadobudnúť nejakú osobnú skúsenosť a potom už do budúcna budem lepšie vedieť ohľadom použitia pásov. skôr si myslím že hladké plus pásy sú už na také expedície a šupináče sú lepšie na turistiku, ktorú robím ja. takže najzhodnejšie bude, skúsiť iného výrobcu, čo má iné šupiny, nech je s čím porovnávať
pasy lepis od spice, tam su zahacknute, a len po koniec stupaciej casti
Je na nich lepidlo, to sa casom da obnovit
pravdupovediac ma tá recenzia na asnes odradila od nich, jednak to že tam skritizoval hlavne ten systém pásov, čo ma na nich najviac zaujalo a ešte aj to že niekto zas do komentáru pod článkom napísal, že sa robia v česku v sportene ...
Takže asi to vidím na jeden z tých dvoch modelov čo si dala, nech skúsim aj inú značku ako sporteny... lebo tie sklznice sa mi tiež nezdajú moc, tak isto ani druhá strana nie je bohvie ako odolná, chytíš pár krát konáre a už sa na špičke odliepajú a podobné iné šrámy.. čo mám aktuálne béčka fishery bez kovových hrán, tak tie dostali teda oveľa viac zabrať ale na povrchu sú takmer nepoškodené...
tie šupiny tiež vidím ako základ vzhľadom na moje terény čo jazdím, kašľať aj na to že tam mrhám nejakou energiou, však beriem to aj ako tréning...
ešte mi vysvetlite tie pásy, moja predstava o nich na začiatku bola taká, že to chytím za špičku, natiahnem a na päte zaistím a vybavená vec... ale tak nejak v recenziách sa spomína aj lepidlo, čiže treba to vždy aj nalepiť? a tým pádom nosiť so sebou aj nejaké lepidlo?
tie prve co si dal - tam treba riesit, ze ten pas sa raz zjazdi, co potom, strhnut a vymenit ( neviem ako je to zalepene do sklznice, okrem toho sa mi zda dost kratky
tie druhe asi naozaj siroke, nakolko aj ked clovek nechce predsa len na 50% na stopu narazi
asnes sa mi pacia, pozerala som aj ine modely, naozaj pekny design, ovsem okrem amundsenov sa tu ziadne ani v cz nedaju kupit, najblizsie v DE za nekrestanske sumy
ten skinlock je podla mna dobry-citala som test http://www.tulenipasy.cz/vybaveni/23552-recenze-back-country-lyze-asnes-nansen/
pre nas smrtelnikov podla mna dobra volba, ovsem neviem posudit ci na rovinatych usekoch by nebola velka brzda ten pas vluse nalepeny- ale kup ich a otestuj strasne by ma to zaujimalo
sporten podla mna ma na figu sklznice, cize sklz slabsi ( platilo vzdy aj pri beznych sporten bezkach)
a co sa tyka supin, citala som o supinach G2 od atomic, a tioe robia aj Salomon http://kovboj.cz/sport-hobby/dejte-sanci-vrcakum/
teda isla by som asi do salomonov http://www.sportrysy.sk/salom-x-adv-69-grip-bc-bezky/
ale lakaju ma tie asnes ( ale tam asi vkuse nalepeny pas aj po rovnych usekoch kvoli odrazu -lebo voskovat ja uz nechcem, to mi stacilo na klasike)
inak celkom dobru cenu som nasla este na rossignol
http://www.kubicasport.eu/shop/goods/rossignol-bc-70-positrack-1213-189-cm?goods=18891
kde sa mi paci ze su sirsie ako ranger ale nie zas ako tie expedition
P.S. mne nevadi si pred dlhym stupanim nasadit pasy, takze na k tym supinacom ideal kombinacia
posledný komentár: 10. 10. 2025 o 22:20