Bežkovanie
Chcem sa dovybaviť bežkárskym nádobíčkom. Bežkoval som ešte zamladi (naposledy asi pred 15 rokmi), cca pár desiatok kilometrov (skôr asi nie viac ako tých 20
Teraz ani neviem, či si na to nájdem čas (lebo mám iné športové priority), ale rád by som mal vybavenie doma, keď na to príde chuť. A preto nie moc drahé
Topánky v mojej veľkosti 50 (a akceptovateľnej cene) som našiel napr. Salomon Escape 7 Pilot, k nim viazko Atomic Sns, alebo Salomon SNS Pilot Sport Classic, ale netuším aké lyže. Ak vyberám z rovnakého shopu, s filtrom na moju hmotnosť 105kg (teda >205cm) najsympatickejšie sú mi asi Salomon Aero 7 Skin Extra Stiff 206cm s protisklzovým pásom (voskovať sa mi nechce skialpy, nieto ešte bežky).
Vie mi teda niekto poradiť, či táto zostava bude fungovať na motkanie sa po Považských kopčekoch, skôr asi v hotovej stope. Korčuľovať moc nebudem a mimo stopu sa asi tiež nemusím tlačiť, na to mám skialp.
Alebo mám priplatiť a stavať set na drahšej topánke Salomon Pro Combi Prolink?
Fotky len podarovane - zabudol som si telefon v aute pri prestupe. Vzhladom na pocasie ma skoro slak trafil
este doplnim - ideal na bike - a ze ich tam nebolo malo, podklad je tvrdy, nic nenicili
Vo štvrtok ešte pripadnuteho cca 4-5cm prašanu, tiež super.
BTC Casta dnes opat nakresli bezkarsku stopu na Zochovej chate.. ako vzdy, Zochova chata - Cermakova luka - Hubalova
snehove podmienky niesu idealne ale malo by to stacit, hore je 10-15cm snehu a teploty tam cez den drzia na nule resp. slaby minus
este chcem dodat, ze ak idete autom na hole, tak treba 4x4 alebo retaze, na rampe dole na ceste stoji dežurnyj a kontroluje. časovy harmonogram = hore autom do 12:00 - zjazd od 13:00 do 18:00
chybaju ti elementarne informacie a uz hodnotis. nemusis nic nikomu platit. za registraciu by si mal obdrzat par bodov aby si si mohol odomknut par sprav a urobit si predstavu ako portal funguje. po napisani vlastnej spravy obdrzis uz vlastne body. ked je sprava hodnotná resp. ked sa v komunite uvedies ako niekto, kto podava relevantne spravy, tak mas aj bodový zisk vacsi, lebo ludia su zvedaví zakaždým nato, co napises.
ale mas pravdu v tom, ze standardne to asi nie je - dovod = lebo ludia. Pozriet web, zbalit szerszám a vyrazit, užit si vyšlap ale spravu o stave trate uz nenapisat. však nech pisu hlupaci, ked sa im chce...
to, že sa tu ľudia vadia a niektorí sa strácajú je možno smutné, ale starať sa do toho nemienim
napokon tie zmeny, ktore sa udiali ludia pochopili. pochopili situaciu, ktora bola v minulosti a ake pohnutky viedli spravcu, aby zaviedol sucasny system. vysledkom je fakt, ze "zdrave" jadro sa nam postupne rozrasta.
aj tu sa ľudia snažia získať info o zjazdnosti trasy, podmienkach, popadaných stromoch atď...a odpovede aj fotky sú zadarmo...a robím to tu zadarmo (i keď v mojom prípade je to skôr už ako bežný užívateľ) ...
tento system ty nemozes poznat a ocenit. teba prekvapi ako cyklistu bud bahno alebo popadane stromy. prenesies alebo obides. specialny podklad - sneh ako kazdy bežkar nepotrebujes...my na bezkach, ked nie je sneh mame prenasat 20km ?
portal nabezky (ne)fungoval na komunitnej praci-prispevkoch. ked uzivatel nenapise spravu z vyjazdu, tak informacie potom kazdemu chybaju.
uvediem priklad. byvas v strečne a chces ist na javorniky. v strecne sneh nie je uz treti tyzden ale na javornikoch napadol. teraz ale nevies, ci tam este stale je a ake su podmienky. clovek je lenivy tvor a priležitostní navstevnici portalu nabezky.sk informacie skor v minulosti iba "cucali" ale uz neprispievali. pristupov bolo desattisice a sprav len na stovky. su leniví napisat spravu zo svojho vyslapu a pomoct tym inemu.
dnes si pozries prislusnu lokalitu a zistis stav podla sprav, ci sa tam momentalne lyzuje alebo nie. zaroven sa vyhnes daromnemu vyjazdu - co napr. na skalku je uz slusna porcia km. cyklista toto nepotrebuje.
teraz spravca zaviedol subor opatreni a situacia sa dufam uz meni k lepsiemu. dementne forum - to si si mohol myslim odpustit ..na portali nabezky.sk nie je jedina reklama, e-shop nema, registraciu sk-nic tiez niekto musi zaplatit...spravca robi zasluznu robotu pre vsetkych. ja by som to uz na jeho mieste davno nerobil. lenze on je bezkarsky fanatik.
Ty ako moderator tohoto fora si plateny z reklam, e-shopu alebo to robis zadarmo ? hmmm...
s pozdravom...
tomas
Zrejme si rozlúskol oriešok, mne sa išiel rozum zavariť a nič:-/
posledný komentár: 9. 1. 2026 o 11:02