Bežkovanie
z testovania X-trace
ak chceš viazanie skúsiť, dôjdi do Košíc
Na internete som narazil na zaujímavý koncept - hovoria tomu Altajské lyže, používa sa aj výraz Hok ski. Tu je porovnanie snežníc a lyží:
co je v terene velka vyhoda
hej hej aj v teréne aj na zjazdovke
https://www.facebook.com/horydolycz/posts/10155281468360022
jasné, BC topánka je pevnejšia aj pevnejšie uchytená.
Pali65 myslím, že za skúšku stojí aj to čo si dal Ty, mali by to byť funkčné veci a za 1/10 ceny.
Vsetky odpovede na tvoje otazky su na predchadzajucej strane
sirka lyzi 68mm, v stope idu pomalsie, ak nie je dostatocne prejazdena tak mozu drhnut kvoli sirke, ale ak je prejdena viacerymi nie je problem, sklz je horsi ako pri normalnych
v panenskom snehu aj prasane je to uplne super, nesu ta, neprebaras sa tolko
ja som vyhladavala jazdit s nimi co najviac mimo stopu
co je v terene velka vyhoda
Pôvodne som ho namontoval na BC-bežky(60mm) aj som nejaké túry na ňom urobil, Čergov aj Štrbské Pleso-Mikuláš, ale ak ideš v skupine a všetci sa vezú, len Ty musíš kráčať, to vyčerpá
silva na 52mm BC-čkách (forester) mám obyčajné úzke NNN viazko a je to v pohode riešenie, hlavne pre niekoho kto kupuje druhý pár lyží a už má zabehnuté topánky.
Nálepkovo-Skalisko-Stará Voda
trošku sme aj nosili
lh6.googleusercontent.com
ale potom sa objavil
lh3.googleusercontent.com
hore bol dokonca aj čerstvý
lh5.googleusercontent.com
chata otvorená
lh5.googleusercontent.com
na Skalisku vietor a hmla
tri kiláky k vlaku bolo treba lyže nosiť
chodí teraz REX Margecany-BB BB-Margecany
aj s dvoma vagónmi pre bicykle
Pali65 mám namontované takéto na starých zjazdových lyžiach a v pohode sa dá, začiatkom zimy bral aj kámoš pre manželku tiež na staré zjazdovky, chodia na BC túry.
z bežiek prečnieva do strán a dosť brzdí, preto je vhodnejšie na širšie lyže.
www.scandinavianoutdoorstore.com
moher syntetika
Nechce sa mi kupovať ďalšie topánky a rád by som chodil mimo stopy v snehu, prípadne použil aj pásy, atď.
Iný typ: http://www.armysurpluswarehouse.com/military-issue-unique-items-odds-and-ends/snowshoes-ski-gear/telemark-backcountry-ski-bindings.html
ochotny predavac Tomas objednal z Popradu do BA nebolo treba ani robit objednavku cez net
Boty jednoznacne treba vyskusat, skusala som 4 typy, zobrala nakoniec rossignol bcx6
viazanie jednoznacne kup to backountry bc nnn je sirsie, aj boty na bc nnn, aby si vyuzil prednosti sirsej lyze a moznost ovladat ju v poriadnych botach na prislusnom viazani, nedaj sa presvedcit na klasicke turisticke viazanie nnn
boty este najdes aj v zanzo bike na bajkalskej, nieco v sportservise v bisku*****ach m outdoorguide tiez ale ceny mimo
nieco v topski pri letisku, a fisher bcx6 zasa v predajni lyzi oproti konecnej elektricky pri zlatych pieskoch
xpeter88 tak hor sa na to
idealna nahrada biku v zime ked je sneh, dokazes sa efektivne pohybovat lesom, lepsie ako turista a biker
Hladam prave nieco na zimu kedy sa bike neda vytiahnut koli snehu a nejde sa ani lyzovat - na take vikendove behanie po zasnezenej prirode - v prostredi kde byvam - myslim ze bezky vychadzaju asi najlepsie.
Nevedel som si len predstavit ako sa tie sirsie bezky spravaju.
Tento rok to uz realne vsak nebude, mame Marec u nas momentalne bez snehu ktoreho tento rok tiez nejako extra vela nebolo koli teplu. Snad buduca sezona bude o to lepsia a bez vahania sa do toho mozem pustit:)
Dakujem silva, Bikejoring
dodam este ze samozrejme v stope viac narobis ako na normalnych bezkach ten sklz sa neda porovnat
ale ak rad ides mimo stopu, a si skor turista ako bezec, tak je to dobra volba
odkedy ich mam, tak ma stopa netrapi a nezaujima, jazdim si kadial chcem
posledný komentár: 9. 1. 2026 o 11:02