Bežkovanie
Je tam jeden taký strmší zjazd pri Izbici čo dievčatá znášali.
Ale nemusíš ísť až na Šachtičky.
Popri tej útulni na Kráme je okruh urobený okolo Hrubého Vrchu a na Polianke tiež.
Na kráme sú nádherné lúky takže sa môžeš pustiť kadiaľ chceš.
Pri Izbici odbočujú traverzové cesty smer Kalište, Baláže, by sa dalo urobiť veľké kolečko, ale tie neboli upravené.
Možností tam je habadej.
Tak to potom 44ku urcite nie. By si si odrel prst na dlskom bezkovani.
Prípadne viete ešte niečo iné s podobným charakterom trate poradiť? Díky.
Ráno trochu fúkal vietor ale poobede nádhera
kupoval som po registrácii v tomto obchode https://www.sporticus.cz/c/hole-zavodni-hole/?mi=HAAKON&ord=pa
spokojný som
Skús to zalepiť, Polyuretanovym lepidlom , Bison Power adhesive, (2 tuby)
Ja som tak úspešne zalepil zimnú tretru. Síce na päte, ale za pokus to stojí...
Ja som bol v sobotu,prekvapilo ma ,že na Kohútke mŕtvo,žiadna priprava svahov....
Zjazd z Malého Javorníka na Portas je síce prudsi ,ale prehľadný,kdežto na druhú stranu je to také zatocene ,každý valí a nevidno za zakrutu a Bác strom zrovna v tom najlepšom🙂
Jeden poznatok-min.rok som obstaral moher Sporten Perun,ale je tam sklamanie ,každá má inu odrazovu komoru a moher nefunguje akoby som si predstavoval,keď je odmäk sa to namoci a nefunguje,asi to impregnuju. Keď je prasan ,tak sa mi zdá ,že hladké navoskovane fungujú lepšie.Odraz lepší a sklz ani nehovorím a s hladkými sa dá aj bruslit ,kdežto moher pri brusleni vyslovene drhne...Čo je výhoda práve na trase ako je Kohútka Kasárne ,kde od Stratenca to býva často strojovo upravené a dá sa pobruslit a trochu zrýchliť a zaťažiť iné partie🙂
To nie je celkom pravda - niekedy býva upravená zo strany Kohútky, až po Kasárne, ale zjazd z Malého Javorníka smerom na Portáš je akčný vždy
k tomu boty fischer xc control (sedeli mi najlepsie)
je to dobra volba? Ta znacka je pre mna neznama ... cena 135e bezky + 107e boty
k tym botam
a zlaty klinec nakoniec... ale to už ta nejdem deprimovat uplne, ten kovovy pin, želam ti aby bol zataveny do podrazky rovno. lebo inak ti pata nebude licovat s lyžinami na viazani.
Ale súčasnosť,ak niekto jazdí Portas Kasárne bacha na zjazd z Malého Javorníka v smere na Stratenec ,je v zákrute padnuty strom,nedá sa obísť,ani zabrzdiť (moc úzke),skrátka nič ,len sa drbnut bezpecne o zem....
Tak ta trasa Stratenec-Portaš býva taka "Outdoorová" - neupravujú ju. Iba od Melocika po Stratenec. Neviem či kôli ochrannemu pásmu, alebo kôli peniazom- nemá kto? Kedysi to bývala magistrála.....
Ale súčasnosť,ak niekto jazdí Portas Kasárne bacha na zjazd z Malého Javorníka v smere na Stratenec ,je v zákrute padnuty strom,nedá sa obísť,ani zabrzdiť (moc úzke),skrátka nič ,len sa drbnut bezpecne o zem....
posledný komentár: 9. 1. 2026 o 11:02