Bežkovanie
Na hornú stanicu vleku som si to poctivo vysľapal a čudoval som sa ako 5 x 65 cm pásiky podržia. Trasa nevyzerala často využívaná, aj pešiak predo mnou sa otočil. Smer hore super, zato dole bieda, išiel som ako posr... Takže po mne zostalo v snehu zopár kráterov 😊.
Bohužiaľ na konci radosť pokazená zistenou demolácou - na jednej špičke sa odliepa vrchná fólia (a som si istý že som do ničoho nenarazil, tak uvidím čo napíšu frantíci 😟). Pripadne zalepit to nejakým epoxidom? Taká plastová špička ako na zjazdovky by sa tam hodila...
dnes prvá bežkovačka medzi Zlatou Idkou a Lajoškou, aj jedného bicyklistu sme stretli.
https://photos.app.goo.gl/uiswwgJCMqqQFcTK7
Fotky len podarovane - zabudol som si telefon v aute pri prestupe. Vzhladom na pocasie ma skoro slak trafil
este doplnim - ideal na bike - a ze ich tam nebolo malo, podklad je tvrdy, nic nenicili
okolo 33km 900v.m.
Po Jamské pleso prešľapané pešiakmi, ale dalo sa to vydržať, zjazd na Tri Studničky famózny v mäkkom snehu aj na Podbánske v pohode.
Ďalej to začalo lepiť striedačka na slnku odmäk v tieni prachový a za Račkovou už mokrý sneh až pred cieľom začínali primŕzať okruhy nad Žiarom, sme sa po nich zviezli k autobusu. Stretli sme kopu ľudí v stope, bežkári ožívajú.
posledný komentár: 9. 1. 2026 o 11:02