SKIALP
Zjazdovky ľadové
Podmienky betónové.harsajne mačky povinné.. šliapať sa dalo už od spodu.hreben dosť nosenia všetko trčalo,kúsky zjazdov ľadové hrbolate tak na blomby
Ale aspoň počasičko a bezvetrie
12,6km/1260vm
Gazdiná vyvetrana😁
2x výšľap (skôr jeden krát, zjazdovku na Martinkách by som asi ani nemal počítať), 1x lyžovanie na Rači a 1x bežky. Dalo sa síce viac, ale nemám rád rezortové šľapanie, takže som sa na to rovno vysral. Som rád, že keď som začínal, tak sa dalo toho prírodného snehu užiť podstatne viac.
Kamoš dnes bol Salatín, vraj sa tam čosi nájsť dá, ale popravde moc ma to neťahá.
https://www.aktuality.sk/clanok/HtkpQ7E/dlhodoba-predpoved-velku-zimu-necakajte-odkazal-slovakom-meteorolog-jurcovic/
niekto niečo skúšal v Retranslačnom žľabe (18.1.2025)
https://www.youtube.com/watch?v=486NgYKOd9U&ab_channel=LDH
Pozrel som mapy.cz, jo to je to co sme planovali ist ale neodvazili sme sa, ci tam bude dost snehu
Nemam rad tieto slapacky v strediskach, aj kvoli parkovaniu, ale Stuhleck je jedno z mala stredist, kde sa tomu da vyhnut pri minime prirodneho snehu. Mimo zjazdovku som vcera stretol uplne minimum ludi, jedna ruka by mi stacila na ich spocitanie... trasu mam vo vyjazdoch
len po zjazdovke, na skitouren Oesterreich na FB postol jeden clen foto zo soboty a les na nosenie.
Ja som bol vcera len po/popri zjazdovke (z P4)
V lese je to bieda, ani uplne hore v lese to nie je idealne, a hore vyfukane na travu a kamene, slapat sa dalo, ale treba opartne.
Inak zase robia bordel a problemy s parkovanim, na nete, ze mozes parkovat ak mas listok.
Tak som si za 12,20 kupil jednu jazdu. Na parkovisku ma zriadenec strediska zastavil, ze ideme skitouring, hovorim, ano ale kupil som si listok, takze parkovat tu mozem.
No a zmena, parkovat mozes, ak do 1h od kupy listka pouzijes vlek
Nedalo sa s nimi jednat. Argument, ze uz som za listok zaplatil, nebral, ze ked pouzijem vlek, potom mozem parkovat do 17:00.
Taktiez zacali davat pokuty za parkovanie mimo otvaracich hodin (80 Euro).
Kaslem cely Stuhleck, a kvoli takemuto pristupu tam nepojdem uz ani lyzovat, pokial budu ine moznosti.
V sobotu prechod zo severu z Jasnej na juh na Krupovú a späť. V nedeľu Krupová - Dereše - Chopok 2x.
cca 20km, 1200VM
na slnku pri chate 20st.. do týždna to pojde dolu..
18,5km/1700vm
Aj panoramata boli
posledný komentár: 10. 10. 2025 o 22:20