SKIALP
Teraz po prazdninach to uz bude oka. Len naposled som v tatrach videl tak malo snehu v 2019. Zatial slabsi rok.
Štvrtý deň som bol ako skitourer prvýkrát v živote v Jasnej, tam už bolo skutočne "narváno," no v absolútnej väčšine zjazdári, šlapačov minimum. Výstupová trasa z Bielej Púte za mňa nič extra, z môjho pohľadu je tam príliš veľa "rovín," no zjazdovky boli aj pred záverečnou vo výrazne lepšom stave, než v Lomnici. Platil som 7,-€ za výstup + 2,-€ za kartu, no nekontroloval ma nik.
Piaty deň som bol vo Vrátnej - Pasekách (znova pred záverečnou) a tam som si paradoxne zalyžoval najlepšie. Na krajoch zjazdovky bol neupravený sneh, do ktorého sa lyže vedeli "oprieť" a konečne som tam nelietal ako handrová bábika
S tým platením ale takisto nejaký principiálny problém nemám, mimo zjazdoviek by to asi šlo len v dosť obmedzenom režime. Tiež už ale netrpezlivo čakám, kým sa bude dať nejako rozumne polyžovať aj mimo stredísk
Za mňa platí že túto sezónu rád zaplatím, kedže nie je sneh. Už som takto cáloval 2x v Jasnej a ani som z toho nemal mindráky, lebo nedá sa ani len 2 cm od zjazdovky. Normálne to robím ako chalani, teda zašívam sa poza smrečky, len vtedy poza tými smrečkami aspoň toho snehu trochu je. Momentálne nie je nikde nič, takže vtedy rád prispejem stredisku na výrobu snehu. Keď (ak) sneh napadne, dôvod platenia pominie a ja opäť pôjdem rád mimo zjazdovku. Zjazd idelologicky chápem ako právo prechodu
vymákli sme perfektné počasie, deň pred príchodom nasnežilo asi 50 cm, na hrebeni by to ešte chcelo pripadnúť
na pásoch sme boli jediní exoti
po hlbokom snehu tu nikto nejazdil, mali sme aj zjazdové lyže, celodenný lístok 30€ (56 km zjazdoviek)
ubytko v ****apartmáne 800e/3os.
https://kubinska.eskipass.sk/offer/1efacbf6-4511-6776-813a-f971be0a5e38/ticket?categoryId=1efacc05-1863-6ada-a205-c161de3beff4&ticketTypeId=1efb0b28-af3b-60f4-a328-b3c8472697ad
Ja nič neplatím.
Chodím mimo toho davu.
Teraz pravou stranou a od polovice okolo starej chaty
Už sa dá aj ľavou stranou cez kľúčik.od polovice.este tak 20 CM a bude sa dať úplne mimo zjazdovky....celý týždeň má padať.medzi tým oteplenia.tak sa urobí fajn podklad.
PS vlekari ma poznajú.ale mám aj sezónku na lyžovanie😁
PS2 kukni stravu trasy domácich sú tam .,.
Plateniu kvázi skialpu sa vyhybam ako čert krížu.
posledný komentár: 10. 10. 2025 o 22:20