SKIALP
1h58/11,58/1266 m
U nás to bola rýchla večerná akcia že ideme ráno? A ráno sme teda valili
No v úseku traverzu kúsok pod vyzuvačkou sme pomáhali jednej polke nahodiť naspäť pás
Foto je z cca 10: 20
Hmlu sme mali hore tiež. Asi prvých 200 výškových zjazd v nej, potom už paráda. Rozmýšľam či sme sa nestretali cestou hore. Niekto v karbónových Backlandoch zhadzoval lyže keď sme my ešte kúsok šľapali na nich ale potom to tiež vzdali
Len tu hmlu čo máš na foto my sme mali akurát hore
Ináč dnes super
Paseky, Poludňový grúň, Chleb,Vrátna a peši späť na Paseky. Krásne počasie, 5 cm nového snehu, teplo a ani človeka na hrebeni.
Jemne mi to pripomenulo paralelu medzi cyklistami na ceste a v teréne. Jazdím jedno, aj druhé.
Tak napíšem aspoň pár slov.
Ešte v decembri som na jednej udalosti vehementne obhajoval zjazdové lyžovanie a nepripúšťal som nič iné.
Je koniec marca, a po vyše 40-tich rokoch sa zo zarytého zjazdára zrodil nadšený skitourista s prvým výšľapom na Chopok. A musím priznať, že aj vďaka inšpiratívnym prípevkom a fotkám v tomto vlákne.
Za tie roky zjazdovania som prešiel mnoho stredísk po Európe a hlavne zažil veľa krásnych zážitkov. Verím, že aj skitouring, či skialp mi prinesie minimálne rovnaké, ak nie aj silnejšie zážitky.
A ešte jeden postreh. Za tie dlhé roky sai nepamätám, že by sa cudzí zjazdári niekedy zdravili. V lepšom prípade sa väčšinou sa len tlačia, predbiehajú, šľapú si po lyžiach v radoch na sedačku, či vlek, v horšom prípade sa zrážajú na zjadovke.
A zrazu aká zmena, cestou hore na Chopok som nestíhal zdraviť. Také prirodzené a príjemné.
Sezóna dúfajme nekončí a ešte niečo vyšľapem...
Dve fotky od kamaráta na zaujímavý úkaz zo včera. Masív nedovoli nízkej oblačnosti prevaliť sa cez hrebeň a tak na juhu bola hmla, zo severu krásne slnečno...
nechcem ti kaziť radosť a brať ilúzie, ale bohužiaľ v komunite skialp/skitouring s enormným rastom popularity pribúdajú aj teliatka, čo nevedia pri stretnutí na pozdrav ani zabučať....
Po vyše 40-tich rokoch sa zo zarytého zjazdára stal skitourista. A musím priznať, že aj vďaka inšpiratívnym prípevkom a fotkám v tomto vlákne. Cestou hore na Chopok som nestíhal zdraviť. Celkom príjemné.
Dve fotky od kamaráta na zaujímavý úkaz zo včera. Masív nedovoli nízkej oblačnosti prevaliť sa cez hrebeň a tak na juhu bola hmla, zo severu krásne slnečno...
posledný komentár: 10. 10. 2025 o 22:20