SKIALP
Foto vzhladom casove obmedzenie koli vcerajsiemu dlhsiemu vystupu su z paseky na poludnovy grun. Vianocna atmosfera, ha poludmovom hmla a snezenie, o 50m nizie fajn.
Lyzovanie v prasane zazitok na cely tyzden.
Poma od chaty pod poludnovym tahala az dnes (vcera nie)
Na Stohu tuto sezonu neboli lepsie podmienky ako su teraz.
ale musim povedat ,ze ten kto nebol v piatok alebo v sobotu na pasoch v MF spravil chybu
ja som si dal Vratna-Velky Krivan-Vratna .paradna lyzovacka,asi najlepsia v tomto roku
Dole teplo -2 hore fukalo stale, sem tam okno slnka a vyhlady.
Na zaciatku poludnoveho vyfukany lad, ale hreben zasnezeny paradnym prasanom.
J,a mám skladacie 2 dielne, raz nastavím ráno 135cm a už sa toho nechytám celý deň, netreba ani pri traverzoch ani pri zjazde. mám predlžený grip a neni problema, nikdy ma to ani nenapadlo počas dna meniť
jedine keď ich skladám je keď celé harampádie niekam prenášam.. aj to len občas, keď máme natrepané auto
Keď a sa to nikto nevie naučiť , nech si to furt prestavuje
Pri vyslape do strmeho kopca(este nie na cepin) idem na uplne skratenu palicku. Vrchadla vyuzivam na tlacenie za seba, dlanou na vrch madla a teda namaham triceps a vyrazne odlahcujem predny stehenny sval.
Co sa tyka dlhych paliciek niekto tu poznamenal ze su nanic pri zjazde, musim potvrdit, nakolko som si viackrat nastavil dlhsiu velkost pri zjazde a potom su nepouzitelne, vzdy som ich skracoval.
Podobne su neprakticke ked ich chce clovek zalozit na batoh z akehokolvek dovodu. Alebo sa prekliesnuje cez strom, kry, kosodrevinu, skaly..
Taktiez pri traverzoch som skusal chytit tenky hlinikovy ram v rukaviciach a:
- Prilis tenky na pevny uchop v rukaviciach, pozitelny len pri velkom stisku dlane
- Tenky i na velku holu dlan, co je moj pripad
- Klze ci v rukaviciach ci bez, o to viac ked sa dostane sneh medzi rukavicu a kovovu cast palicky=katastrofa nebezpecne, ci trapenie
- kov palicky je chladny pri dotyku koze dlane
- Nehovoriac o ergonomii 90Stupnovy uhol tela a ramena
Pre mna su bezecke palicky na skialp/turistiku nepouzitelne!! Avsak v nudzovom rezime 300m hore zjazdovkou by sa dali "prehryst" nedostatky a pouzit.
Na narocnejsi, celodenny tour urcite nie.
prevádzka kamerového systému, ktorý nespracúva osobné údaje z dôvodu, že kvalita snímaného obrazu nie je dostatoèná na identifikáciu osôb (priamu alebo nepriamu) nespadá pod reguláciu zákona o ochrane osobných údajov, keïže sa nejedná o spracúvanie osobných údajov.
K Vašej otázke preto uvádzame, že sankcie viažuce sa k prevádzke kamerového systému s týmito atribútmi (nejedná sa o spracúvanie osobných údajov) nie je z h¾adiska zákona o ochrane osobných údajov možné udeli.
S pozdravom ...
odbor právnych služieb a medzinárodných vzahov
Úrad na ochranu osobných údajov Slovenskej republiky
Hranièná 12
820 07 Bratislava
posledný komentár: 10. 10. 2025 o 22:20